8 lorzi nemuritori au condus Terra…

8 lorzi nemuritori au condus Pământul timp de 240.000 de ani – A fost ezvăluită lista regilor sumerieni

Lista Regilor Sumerieni descrie modul în care un grup de ființe iluminate a coborât din cer pentru a conduce Pământul.

Durata totală a dominației lor: 242.100 de ani – cum este posibil?

Lista Regilor Sumerieni este o tăbliță de piatră arhaică scrisă în limba sumeriană. Ne oferă numele și lungimile de domnie ale regilor din Sumer, o regiune care cuprindea spațiul ocupat acum de sudul Irakului.

Compilată din mai multe tăblițe de lut diferite, partea finală a Listei Regelui conține numele conducătorilor și orașelor atestate istoric, dar acestea nu fac obiectul acestui articol. Pentru comunitatea istoriei interzise, ​​primii regi neatestați de pe listă prezintă un interes mai mare.

Cunoscuți ca și conducători antediluvieni, primii opt regi din listă au însumat o domnie de 242.100 de ani, într-o perioadă mitică înainte ca marele potop să măture zona. Savanții resping existența acestor domni și domniile lor incredibil de lungi, invocând faptul că nicio descoperire arheologică nu susține afirmațiile neobișnuite făcute de tăblițele de piatră. Cu toate acestea, cuvintele cuneiforme sunt acolo:

„După ce domnia a coborât din ceruri, domnia a fost în Eridug. În Eridug, Alulim a devenit rege; a domnit 28800 de ani.”

După ce s-a încheiat mandatul primului rege ceresc, sceptrul a căzut în mâinile lui Alalngar, care a domnit timp de 36.000 de ani. După el, a venit rândul lui En-men-lu-ana să stea pe tron ​​timp de 43.200 de ani. Următorii 5 regi au ocupat cu toții mandatul pentru perioade foarte lungi de timp, dintre care cel mai scurt a durat „doar” 18.600 de ani.

Venirea Marelui Potop – considerat de unii o catastrofă globală – a pus capăt domniei regilor mitici.

„După ce potopul s-a cuprins și împărăția a coborât din ceruri, domnia a fost în Chiș.”

Kish a fost un oraș antic din Sumer, casa primei dinastii sumeriene documentate istoric. Regii din această dinastie au avut domnii mai scurte decât cele dinaintea lor, dar totuși s-au extins cu mult peste durata de viață așteptată a unei ființe umane în acele zile. Cea mai scurtă domnie i-a aparținut lui Zamug, „fiul lui Barsal-nuna”, care a rămas la putere timp de 140 de ani.

Multă vreme, istoricii au fost de acord că această cronologie imposibilă este rezultatul ficțiunii, domniile și faptele lor fiind hiperbolizate pentru a crește semnificația sumerienilor antici în ochii popoarelor vecine. Documentându-și istoria extrem de veche, aceștia ar putea avea o pretenție legitimă de a conduce pământul. Dar majoritatea istoricilor resping existența Anunnaki, copiii lui Anu.

Și ei „au coborât din cer” pentru a-și îndeplini propria agendă pe Pământ. Aceste ființe stăpâniseră călătoriile în spațiu și, deși se spune că au venit aici de pe a douăsprezecea planetă, Nibiru, locul lor de origine ar fi putut la fel de bine să fi fost în altă parte în galaxie.

Nu știm sigur cum a ajuns omul pe această planetă. Poate că el este produsul evoluției și selecției naturale. Dar dacă oamenii au fost într-adevăr creați de cineva, există loc pentru teoria genezei Anunnaki, care susține că omul și-a tras prima suflare în laboratoarele geneticienilor Anunnaki, Enki și Ninmah. Dacă aceste ființe au fost capabile să manipuleze și să transforme Homo erectus în oameni raționali și inteligenți, este de la sine înțeles că au putut să-și prelungească propriile vieți.

Acest lucru ar putea însemna că longevitatea domniilor de pe Lista Regilor Sumerieni ar putea fi interpretată mai degrabă ca o realitate decât ca o metaforă. Din câte știm, aceste ființe cerești ar fi putut fi nemuritoare sau cel puțin impermeabile la factori precum îmbătrânirea și boala. Dacă aveau suficientă putere pentru a fi considerați zei, este de la sine înțeles că erau imuni la necazurile care ne pun capăt vieții scurte.

Există întotdeauna posibilitatea ca noi să căutăm răspunsuri în locuri greșite, iar Lista Regilor Sumerieni este pe jumătate fabulă, pe jumătate reală. Dar pe fondul acestui subiect controversat, un lucru este cert: istoria planetei noastre este cu siguranță ciudată.

 

Sursa

    Not Tags