Ceaiul de păpădie curăță ficatul

Ceaiul de păpădie curăță ficatul

Păpădia este mai mult decât o buruiană ce trebuie aruncată. Ea poate oferi multe beneficii pentru sănătate și poate fi consumată sub formă de ceaiuri, suplimente nutritive și ca adaos în salate. Cu certe proprietăți detoxifiante, păpădia ajută ficatul funcționeze corect, vindecă acneea și îmbunătățește tranzitul intestinal. Important: culegeți frunzele de păpădie înainte ca planta înflorească. Altfel, ele pot fi foarte amare.

 

Este un bun detoxifiant

Mai mult decât planta de armurariu, păpădia (în special rădăcinile) are un puternic efect detoxifiant, la nivelul întregului organism și mai ales asupra ficatului. Ficatul este un organ important, care procesează tot ce mâncăm și bem. De aceea, este esențial avem un ficat puternic, curat, lipsit de toxine și în stare bună de funcționare. Ceaiul de păpădie (sau suplimentele nutritive, sub formă de capsule) reprezintă o cale prin care acest lucru se poate realiza, în mod natural.

 

Acționează ca un antiinflamator

Conține fibre, vitamina A, potasiu, pectină, vitamine din grupa B, care reduc inflamațiile în diverse părți ale organismului.

 

Are un efect diuretic

Păpădia are și proprietăți diuretice. Aceasta înseamnă poate ajuta la reducerea balonării. Mai mult, ceaiul și suplimentele ajută la reducerea balonării asociate cu sindromul pre menstrual. Păpădia elimină toxinele din organism, reduce durerile și îmbunătățește funcția ficatului.

 

Are acțiune cicatrizantă

Păpădia, administrată intern, dar și sub formă de spălaturi și cataplasme aplicate local, poate ajută la reducerea sau vindecarea acneei și grăbește vindecarea la nivelul sistemului digestiv. De asemenea, poate fi utilizată în constipații, dar și în diaree. Este recomandată, ca adjuvant, în tratamentul ulcerelor.

 

Reduce colesterolul

Unele studii arată ceaiul de păpădie ajuta la reducerea colesterolului rău și poate ajuta pacienții diabetici și țină glicemia sub control.

    Not Tags

Leave a Reply