1. Home
  2. Docs
  3. Hildegard von Bingen
  4. Boli de urechi

Boli de urechi

Pentru infecţiile la urechi se pot folosi multe din remediile pentru bolile căilor respiratorii.
Surzenie, gât inflamat, răceală, măruntaie rupte.

Comprese cu unguraş, elixir de unguraş cu miere. Unguraşul (Andorn / Marrubium vulgare).

Unguraşul este cald şi are destul suc împotriva la multe boli. Cine are urechile surde să fiarbă unguraş în apă, să-l scoata din apa şi să pună apa de pe el în ureche şi să-l pună şi cald la urechi şi pe cap şi în felul asta el va auzi mai bine. Şi cine este bolnav în gât să-l fiarbă în apă, să strecoare apa printr-o pânză, să pună de douăori mai mult vin pe care să-l fiarbă într-o oală şi să adauge ceva grăsime şi să bea asta până îi trece gâtul. Cine are măruntaiele bolnave sau rupte să fiarbă unguraş cu vin şi ceva miere. Şi băutura asta să o pună într-o oala şi să o bea după ce s-a racit şi va fi vindecat”

Surzenie, infecţie la urechi.
Fum de tămaie în ureche.

Jumătate de linguriţă de tămâie se arde într-o linguriţă cu carbune aşa încât ca fumul să între în ureche.

Piatra de jasp

«Când surzeşte o ureche acela să ducă un (piatra) japs la gură şi să-şi sufle respiraţia pe ea până ea se încălzeşte şi se umezeşte. După aceea s-o pună în ureche şi să inchidă urechea ce ceva vată pentru ca căldura pietrei să mergă la ureche. » 

Aici se folosesc nişte pietre cilindrice mici de japs găurite şi cu o aţa legată la ele, pentru a se putea scoate din nou din ureche. Si biluţe găurit de la mărgele de jasp se pot folosi.

Pierderea auzului (şi după infecţii), surzenie.
Amestec de oregano cu galangal, frunze de piersic, aloe vera.

“Ia galangal şi o treime de praf de aloe vera iar de două ori mai mult oregano decât galangal. Şi frunze de piersic tot aşa de mult ca şi oregano. Fă din astea un praf pe care să-l iei zilnic înainte şi după masă.”

6g oregano, 3 g galangal, 1 g de aloe vera, 6 g de frunze de piersic

Dr. Strehlow : « aloe are un efect care face scaunul moale, efect care este dorit în cazul acesta. În caz de diaree însă să nu se mai ia praful acesta”

Tinitus, gălăgie în urechi, surzenie.
Răşină de cireş.

“Când cineva este …surd şi în urechile lui este gălăgie, să ia răşina de la pomul de cireș, să o topească într-un vas la foc şi să înmoaie suprafaţa la o bucată de pâine de secara ( nu de alteceva!) în răşina lichidă. Noaptea să-şi lege peste toată urechea şi chiar şi peste tâmple pâinea şi să o lege cu o pânza de in (nu de altceva!). Să facă asta des şi boala şi sucurile greşite şi gălăgia vor disparea şi el va fi vindecat“

Otită, miros în gură, sinuzită, bronşită.
Elixir de frunze de piersic cu vin, lemn dulce, piper şi miere.

“Cui îi miroase gura acela să ia frunzele de piersic înainte ca fructele să fie coapte şi sa le zdrobească şi să adauge si ceva lemn dulce şi un pic de piper şi multă miere. Astea toate să le fiarba în vin ca să se facă o băutură limpede. Aceasta să se bea des după mese şi noaptea. Ea îi face respiraţia bine mirositoare şi îi scoate secreţiile din cap şi din piept.”

Dr. Strehlow: “Cura se face 2-4 luni şi vindeca nemaipomenit şi vindecă toate bolile cu secreţii în cap şi piept ca şi mirosul din gură care vine de la acestea. Doza: Un păhărel de ţuică după masa de prânz şi seara. “

Reţeta: 3 linguri de frunze de piersic proaspete, 3 linguri de lemn dulce, 1 linguriţa de piper alb, 150g de mere şi 1 litru de vin.

Was this article helpful to you? Yes 1 No

How can we help?