1. Home
  2. Docs
  3. Hildegard von Bingen
  4. Dureri în picioare, talpă, oase

Dureri în picioare, talpă, oase

Dureri în picioare, talpă, oase
Curea din blană de bursuc (Dachs) 

“Fa din blana de bursuc o curea şi încinge-te cu ea pe pielea goala, căci blana burscucului are o putere mare şi toate bolile care te bat vor disparea… şi cât timp porţi o asemenea curea boala nu te va atinge. Fă şi ciorapi şi pantofi din blana de bursuc şi te vei însănătoşi la picioare “.

Adunare de apă în picioare: vezi boli de rinichi 
Ciorbă din picioare de viţel 

De doua ori pe săptămâna se face o supă de oase din picior de viţel sau de vacă. Si măduva de oase este buna. Acesta este un remediu excelent pt. Toate problemele cu încheieturile şi oasele. Calciul şi vitamina D artificiale sunt dăuntoare oaselor !

Ulcer la picioare, picoare inflamate
Suc de pelin negru cu miere

« Când îti curge secreţie rea din pielea crăpată (fără puroi) ia pelin negru, stoarce-l şi amestec sucul lui cu miere, aşa ca este mai mult suc decât miere şi unge locul cu dureri. Pune şi albuş de ou pe locul cu pricina şi leaga locul cu o pânză (cel mai bine de in) şi fă asta până te-ai vindecat”

Dureri la picioare, în talpă (podagră)
Aplicare de ventuze sau amestec de bertam cu ghimbir şi piper 

« Cine simte reumatism în picioare şi are dureri din cauza asta să facă ventuze cu lăsat de sânge la picioare, daca suferinţa e recentă. Când ea este veche atunci ie bertram (Anacyclus pyrethrum) şi din greutatea lui o treime de ghimbir şi un pic de piper şi fă din asta un praf şi manânca-l pe stomacul gol. După astea bea un pic de vin”

Reţeta: 30g betram, 10g ghimbir, 5 g piper.

Ulcere la picoare, eczeme, rozacee
Făină de fasole 

« cine are bube cu băşici şi cu mâncărime, ulcere, să ia făină de fasole cu ceva praf de seminte de fenicul şi sa amestece asta cu făină de grâu şi cu apa şi să facă la foc sau la soare un fel de pâine pe care să o pună des pe bube şi ea va face durerea să dispară şi omul va fi vindecat ». Reţeta : 500g faină de fasole, 10g praf de seminte de fenicul, 100g de făină de grâu.

Picioare umflate

Comprese cu frunze proaspete de cartofi sau cu cartofi răzuiţi şi fierti 2 minute

Cauza picioarelor umflate este circulaţia slabă din picioare care se poate trata cu “Vin de pătrunjel”. Vezi reţeta la bolile de inimă. Spălturi cu furtunul cu apă rece pe picioare ( după Sebastian Kneipp, de la talpă până la gleznă) timp de 1 minut fără uscare anterioară şi îmbrăcare rapidă de 2-3 pri pe zi ajută de asemenea. 

Dureri în picioare

Ulei de măsline mprese cu frunze proaspete de cartofi sau cu cartofi răzuiţi şi fierti 2 minute  

“Când un om are dureri să ia ulei de măsline şi sa frece bine locul unde are durerea” .  

Puterea uleiului de măsline poate fi întărită dacă se pun petale de trandafir la macerat în ulei de măsline nerafinat şi presat la rece (extra vrigin) timp de 2 săptămâni într-o sticla alba închisă bine care se pune vara 2 săptămâni la soare şi care se ydruncina bine de câteva ori pe zi. Primăvara şi toamna sunt necesare 3-4 săptămâni . La urmă se scot petalele afară şi uleiul se păstrează într-o sticlă maro închisă sau una vopsită neagru. Şi mai bune sunt petalele de mac de câmp. Acest ulei de măsline cu mac de câmp este chiar descris de Iisus prin Jakob Lorber, fiind un remediu heliopatic excelent pt. reumatism şi dureri. Vezi remediile heliopatice de aici. Ceva mai bun ca acest ulei pt. dureri reumatice nu există. În loc de trandafiri sau de mac se pot folosi şi flori de sunătoare ( Hypericum perforatum / Johanniskraut). Si acest ulei este excellent. Modul de preparare e acelaşi.

Crampe musculare
Alifie de salvie cu trandafiri

« Ia frunze de trandafiri şi jumatate de frunze sau flori de salvie şi amestecă-le cu untură de porc proaspătă. Fierbe totul în apă şi fă o alifie din asta. Şi acolo unde ai o crampă sau o pareză reumatică unge-te cu alifia asta şi iti va merge mai bine.”

Ulcer la picoare, picior « mâncat » 
Compresă cu mutătoare – Mutătoarea (Bryonia alba, Bryonia dioica) – Zaunruebe

„Cui îi s-au deschis picioarele din cauza la bubelor să fiarbă mutătoare în apă şi după ce a aruncat apa să o pună caldă pe rană ca compresă. Atunci puroiul va fi scos si erana s eva vindeca”. Se folosesc frunzele sau rădăcina răzuită. Atenţie, această plantă este otrăvitoare şi nu se poate mânca.

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?