1. Home
  2. Docs
  3. Hildegard von Bingen
  4. Epuizare după operaţii

Epuizare după operaţii

Extenuare, boală gravă, reconvalescenţa, operaţii

Supă din carne de oaie

Când un om şi-a pierdut puterile în tot corpul şi venele sunt slabe şi ofilite, atunci el – dacă doreşte (adică dacă nu-i este greaţă de ea) – să bea supă cu carne de oaie. Să mănânce şi un pic din carne – iar când s-a întremat ceva să mănânce zdravăn din carnea de oaie – dacă doreşte (poate)” (PL 1324 A)

Epuizare
Cerenţel (Benediktenkrauttee, Nelkenwurz)

“când un om nu mai are putere să fiarbă cerenţel în apă şi să bea călduţ şi des ceaiul acesta care îi va da puterile înapoi. De îndată ce a primit ceva putere însă să nu mai bea acest ceai (numai în acest caz este folositor !). Căci căldura acestei plante, deşteptată de căldura focului îi va reda la sucurile reci din corp căldura.”

Se pare ca aceasta plantă are un efect hormonal asemănător cu carnea de porc, care ajută la întremarea oamenilor foarte slăbiţi până când aceştia prind din nou putere.

Epuizare, slabire, muschi slăbiţi
Baie în extract de boabe de orz (Gerste)

« un om bolnav care nu mai are deloc putere să fiarbă boabe de orz în apă, să arunce apa asta într-un butoi şi să facă baie în apă asta. Să facă asta des până când s-a facut bine, corpul s-a umplut cu carne şi sănătatea s-a întors”

1 kg de grăunţe de orz (Gerste) se fierbe bine în 5-10 litri de apă. Apa asta se pune la apa de baie caldă de 38-39 de grade în care se face baie timp de cel puţin 20-30 de minute. După ce se iese din baie este mai bine să se lase apa să se usuce de la sine, fără să se şteargă cu prosopul. Baia se repetă zilnic. În cazuri grave să se facă baie chiar de două ori pe zi.

Epuizare, boală cronica, digestie slabă, boli de stomac, slăbire după operaţii
Betram

„Unui om bolnav care nu mai are aproape deloc putere betramul îi va reda puterea şi nu va lăsa nimic în el să nu fie digerat, ci va ajută la digestie bună “.

Atrofia muschilor in caz de boala, pareza
Rotunjoara şi bai calde

“când cineva zace la pat şi îi dispare carnea, atunci să facă baie în apă caldă şi să mănânce des rotunjoară în supă şi cu carne sau altfel şi asta îi va ajuta”

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?