1. Home
  2. Docs
  3. Hildegard von Bingen
  4. Otravire, intoxicatie

Otravire, intoxicatie

Otravire, intoxicare – acută şi cronica

Câteva remedii pentru intoxicare cu alimente stricate, medicamente, alcool, ciuperci, mucegai şi cu substanţe toxice, mercur, amalgam:

  • compresă cu gălbenele fierte în apă sau vin, stoarse de apă şi puse pe stomac ca compresă
  • ceai sau galbenele puse în vin cald care se bea cald, puţin câte puţin de lungul zilei.
  • praf de piatră de aquamarin luat cu apă pe stomacul gol 5 zile la rând
  • ceai de tintaură
  • granulat de ghimbir ( remediu purgator)
  • amestec de brie cu miere şi pere ( curăţă intestinele)
  • ceai de frunze de dud

Otravire, intoxicatie cu medicamente, cura de dezintoxicare
Praf de piatra de aquamarin

„pune (praf de) acvamarin într-o apă de fântână sau într-o alta apă şi bea-o aşa. Dacă se bea 5 zile la rând o data pe zi pe stomacul gol atunci otrava va ieşi prin vomă sau te va părăsi prin spate (scaun)”

Praf de piatra de acvamarin pisată praf se bea dimineaţa în apă pe stomacul gol timp de 5 zile la rând.

Otrăvire, intoxicaţie
Frunze de dud

“cine a băut sau mâncat otravă să zdrobească frunzele de dud (dud negru – Maulbeeren / Folia mori nigrae) ca să le scoată zeama. Să adauge ceva zeamăa de pelin alb ( Wermut) şi de doua ori mai mult vin bun şi curat şi să dea în fiert acest amestec. Când s-a răcit să bea din el un pic înainte şi după masă. Atunci el va vomita otrava sau o va da afară prin nas sau prin scaun”

Intoxicaţie cu medicamente, cu alimente, otravire

Ceai de gălbenele şi compresă cu gălbenele

Oţel
Diminuarea puterii otrăvurilor

“este foarte cald şi este cel mai tare fier. El reprezintă Dumnezeirea lui Dumnezeu şi de aceea fuge de el chiar şi diavolul. Şi dacă bănuieşti că ai otravă în băutură sau mâncare, sau când mâncarea este umedă că o supă atunci bagă pe ascuns un oţel încins în ea şi dacă este otravă ea va fi neutralizată, prin faptul că va fi slăbită. Dacă însă mâncarea este uscată ca şi carnea sau ca peştele sau ca ouăle, atunci înfierbântă oţelul şi pune-l în vin şi atunci cu acest vin udă mâncarea sau pune mâncarea în acest vin şi dacă a fost otravă în mâncare atunci ea va fi slăbită şi celui care o mănâncă îi va face mai puţin rău. Pune un oţel încins şi în vin, bere sau altă băutură şi dacă este otravă în ea atunci va fi slăbită”.

Acvamarin
Otrăvire, intoxicaţie (cu alimente,otravă, metale grele, medicamente)

“Când un om a mâncat sau a băut otravă să pună praf de piatră de acvamarin (atenţie la veritatea pietrei!) în apă de fântână (cea mai bună în acest caz)sau şi în altă apă (preferabil fiartă înainte) şi să-l bea imediat. Dacă se bea asta 5 zile la rând pe stomacul gol el va vomita otrava sau o va elimina prin scaun.”

 Topaz
Anihilarea otrăvii din mâncare 

“Când într-o mâncare sau o băutură se afla otravă şi în apropierea lor se afla un topaz atunci se naşte o spumă în topaz ca atunci când marea face spumă. Când un om manâncă şi are la deget un topaz (ca inel) să privească des topazul. Dacă este otravă în mâncare sau în băutură atunci topazul transpiră imediat”.

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?