Medicamente, ceaiuri, unguente

  1. Home
  2. Docs
  3. Medicamente, ceaiuri, unguente

Medicamente, ceaiuri, unguente

Acidophilus & Bifidus; recomandat in balonări, colon iritabil, diaree, constipaţie cronică, candidoze intestinale şi vaginale, tulburări ale florei intestinale, cauzate de tratamente cu antibiotice, expunere la agenţi patogeni prezenţi in alimente sau apă.

 

Aloe vera; capsule cu soluţie lichidă, menţine sănătos tractul digestiv, rezolvă problemele neplăcute ce survin primăvara: slăbiciune, iritaţii gastrice, acutizarea ulcerului, constipaţia şi problemele hepatice.

Macerat; aloe vera in varstă de 3 – 5 ani, 1,5 kg., ne udată de 5 zile se dă prin maşina de tocat, 2,5 kg. miere pură, 3,5 litri de vin roşu tare de 18 – 20 grade şi dulce. Toate ingredientele se pun intr-un vas de sticlă brună, se amestecă, se lasă la intuneric, timp de 5 zile. Apoi se ia după cum urmează, primele 5 – 7 zile cate o linguriţă de 3 ori/zi, cu 2 ore inainte de masă. In zilele următoare doza se creşte cu cate o linguriţă de 3 ori/zi cu o oră inaintea mesei. Cura este de minim de 2 săptămani. Este recomandată in TBC pulmonar, ulcer gastric, artrita, angina, gripa, astm, scleroză, hipertensiune, trombo-flebită sciatică, septicemie, gută, paralizie, reumatism, tulburări cardiace, afecţiunile rinichilor, organelor genitale.

 

Arnică gel; 2 plante sunătoare şi arnică, echimoze, vanătăi, contuzii, oboseală musculară.

 

Artroflex G şi C; previne artroza, reface cartilajul.

 

Asorian (Biofarm) , eczemă cronică hiperatizată.

 

Ananas; sucul conţine o enzimă, numită bromelaină, cu proprietăţi antiinflamatorii. Se pune suc pe locul unde s-a făcut o extracţie dentară, pentru a evita umflarea sau se bea suc pentru a calma durerea din gat.

 

Angelica; o legendă străveche spune că un inger i s-a arătat in vis unui pusnic, ţinand in mană o plantă, cu puteri miraculoase, care ar putea să vindece ciuma, să apere de spiritul răului, de vrăjitorii, de farmece. De-a lungul secolului, botaniştii au folosit-o in timpul epidemiei de ciumă, din Italia in 1510, in Renaştere, medicii au numit-o „rădăcina Sfantului Spirit”. Chiar dacă legenda a exagerat insuşirile plantei, angelica are intr-adevăr numeroase virtuţi medicale.

In bucătărie angelica de grădină, se consumă integral, mugurii cruzi şi tocaţi se consumă la salate,peşte şi desert, aromatizandu-le. Laponii şi irlandezii consumă tulpina pe post de sparanghel,fiartă in lapte. Frunzele mature se adaugă la ciorbe, supe, in cantitate mică. Tijele tinere, confiate in zahăr, parfumează şi decorează patiseriile. Florile aromatizează băuturile, gin, vermut, dulciurile. Fructele foarte picante sunt utilizate drept condiment.

In medicină, infuzia din rădăcină calmează isteria, nevralgiia, durerile reumatice, stimulează pofta de mancare, reduce fatulenţa, stimulează digestia, uşurează durerile de stomac, vindecă gripele, răcelile, bronşitele cronice şi anemia. Ceaiul din frunze uscate sau proaspete combate balonările şi erupţiile cutanate.

Uleiul şi spirtul de angelică, preparat din ulei de angelică, camfor, alcool, se folosesc ca frecţii pentru durerile reumatice.

 

Antialcoo & antitabac FITO; impotriva alcoolului şi tutunului, administrabil fặrặ ştirea pacientului.

 

Avocado; bogat in vitamina E şi C, potasiu şi fibre, acid folic care exclude riscul dezvoltării unor anomalii genetice la copil in cazul femeilor gravide, apără ficatul de acţiunea toxinelor dăunătoare, conţinand substanţe care apără ficatul de hepatită. Conţin multe calorii, depăşind carnea şi ouăle, pentru absenţa grăsimilor nesaturate scade nivelul colesterolului ( o jumatate de fruct/zi), scade tensiunea arterială, nu este interzis in diabet. In cazul gastritei acide scăzute şi anemiilor este recomandat. Este folosit in stimularea intestinului. Măştile cu Avocado sunt indicate pentru tenul uscat. In psoriazis pentru calmarea mancărimilor se consumă in fiecare zi o jumatate de fruct, pe langă medicamentele prescrise. Coaja, frunzele şi ramurile se folosesc impotriva viermilor intestinali.

 

Bioparox spray; candida albicans

 

Caise; cel mai puternic efect il are miezul samburelui, care conţine vitamine şi minerale nu numai in reducerea incidenţei cancerului ci şi in terapii de intinerire şi revigorare.

 

Calciu; asigurặ bặtặile regulate ale imimii, se ia impreunặ cu vitamina D.

 

Cartilagiile de la copanelor puilor; au un continut ridicat de calciu.

 

Cătina; planta capabilă să trăiască in sihăstrie, pe povarnişurile sărace de piatră, rabdă foamea,setea, căldura din şesurile Europei şi frigul din Himalaya şi Alpi, fiind una din cele ma iadaptabile plante de pe Terra. Se poate găsi la 2000 m. altitudine in Alpi, dar şi la 5000 m. in Himalaya. Fructele sale portocalii se coc la inceputul toamnei şi rezistă pe ramuri pană primăvara. Fructele se pot culege şi iarna pe ingheţ, conţin maximum de vitamină C. De regulă se recoltează ramura cu fructe cu tot, arbuştii supuşi acestui tratament, primăvara vor scoate mai multe ramuri noi.

Fructele proaspete sunt desprinse de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe. Uscarea fructelor se face pe ramuri, la temperaturi mari de 40 – 50 grade (in caz contrar fermentează şi le scade puterea terapeutică), pană ce fructul capătă consistenţa şi aspectul unei stafide.

Pulberea de cătină; fructe uscate, măcinate cu raşniţa. Se ia 1 linguriţă de pulbere 3 – 4 ori/zi, pe stomacul gol, se ţine sub limbă cateva min., apoi se inghite cu apă.

Suc proaspăt; zdrobirea se face intr-un vas de porţelan, cu o lingură de lemn, se formează o pastă, care va fi consumată imediat, pentru a nu se oxida. Sucul de cătină nu se consumă singur ci in combinaţie cu suc de morcov, . pahar amestecat cu 4 – 5 linguri de suc de cătină, pe stomacul gol, de 2 – 3 ori/zi.

Sirop de cătină; suc proaspăt de cătină, 1 parte se amestecă cu 2 părţi de miere, se omogenizează, pană se formează o pastă, se păstrează in borcane bine inchise in loc intunecat şi răcoros. Se iau 4 – 6 linguriţe/zi.

Ceaiul de cătină; extractele in apă obţinute din cătină, nu sunt eficiente, deoarece vitaminele A, E, F, se pierd. Este bine de inlocuit ceaiul cu pulberea, sucul sau siropul de cătină.

Uleiul de cătină; fructele de cătină mai ales coaja, conţin 2 – 8% ulei gras, cu proprietăţi terapeutice puternice, care nu se poate obţine casnic, ci cu ajutorul unor instalaţii speciale. Acest ulei conţine vitaminele A şi E, asimilate uşor de organism, cu efect regenerator.

Adulţii pot lua 20 pic. de 3 ori/zi, copiii peste un an 5 pic. de 3 ori/zi.

Uleiul de cătină este un elixir pentru ochi, mărind acuitatea vizuală, combate oboseala oculară, incetineşte evoluţia bolilor, datorită vitaminei A.

Fiind bogat in vitamina E, vitamina tinereţii şi fertilităţii, tratamente de 2 – 3 luni ajută activităţii glandelor sexuale.

Regenerează ţesuturile după arsuri, răni, operaţii, după o cură de 1 lună, micşorand timpul de vindecare.

 

Ceai de fortificare; 250g măceşe uscate cu 1 litru de apă clocotită se pun la macerat 12 ore, se filtrează se amestecă cu 500g miere, se fierbe .Siropul se consumă cu apă minerală.

 

Ceai anti-cancerigen : planta LARREA MEXICANA, . linguriţă de plastic sau de lemn de pulbere intr-o cană cu apă clocotită. Se bea ceaiul cat se poate de fierbinte şi o ½ ora nu se bea şi nu se mănancă nimic. Se bea timp de 2 luni apoi pauză 2 săptămani.

ATENTIE : se intrerupe tratamentul dacă urina se inchide la culoare sau se ingălbenesc ochii.

 

Ceapă verde sau uscată; reduce incidenţa cancerului, ovarian mamar, genital la bărbaţi, renal şi tiroidian. Ajută la echilibrarea hormonală. Este prin excelenţă un bun diuretic, elimină ureea şi sodiul in exces. Şi in tratamente externe favorizează eliminarea apei. Cu o jumătate de ceapă proaspătă se freacă in zona rinichiului, ori in partea de jos a abdomenului, in dreptul vezicii urinare, pentru a constata o creştere de 25% a debitului urinar. Aceleaşi masaje au efect bun şi in caz de sciatică. Cura de tinctură de ceapă (vezi colica renală), este benefică şi pentru gută, edeme, retenţie de urină, reumatism, albuninurie. Elimină toxinele din organism, prin transpiraţii abundente. Consumată sub formă de tinctură nu mai miroase.

 

Cholestone; medicament pentru scăderea colesterolului, care conţine in formula sa, ulei de in, usturoi, pectină de măr, lecitină, crom, vitamina C şi E. Cură de 3 luni.

 

Cireşe şi vişine; protejează rinichii, căile urinare şi intestinul, prin capacitatea lor de dezintoxicare. Sunt recomandate cure de 7-10 zile, in care se consumă 1/2Kg./zi.

 

Clor; in cantitate insuficientặ duce la cặderea pặrului şi a dinţilor.

 

Coacăz negru; pe lingă hipotensor este antiaterosclerotic si diuretic, putind elimina din organism acidul uric in exces prezent in sange

 

Coral D; sursă naturală de calciu de origine biologică şi a 73 minerale asociate cu magneziu şi vitamina D, pentru deficit de calciu şi magneziu.

 

Cordyang: fortificặ sistemul de apặrare, detoxifiant hepatic, antioxidant, vitaminizant tradiţional chinezesc.

 

Deer Antler: extract din corn de cerb, un tonic puternic, o sursặ naturalặ şi bogatặ de minerale, benefic 4n suferinţele articulare, reface rapid tegumentele traumatizate, menţine Ca in oase, intặreşte dinţii, fortificặ muşchii.

 

Diabecon; reduce glicemia, corectează profilul lipidic, previne complicaţiile vasculare, reduce modificările retinopatiei diabetice.

 

Extract muguri de carpen; colon iritabil.

 

Farebil; afecţiuni hepato-biliare, litiază biliară.

 

Flavotan; stimulează şi protejează funcţiile cerebrale, afecţiunile circulatorii cerebrale, atenţia, tulburări de memorie, hipoacuzie şi vertij.

 

Finocarbo plus; cărbune vegetal, muşeţel, balsam de lămaie ulei vegetal, ajută la absorţia gazelor, stimularea secreţiilor biliare şi gastrice.

 

Gazex; „sindrom dispeptic” (dureri abdominale, balonare, flatulaţii, greaţă, regurgitare, hiperaciditate),conţine ghimber, componentă principală a produsului.

 

Ginger; rădăcina are proprietăţi antiinflamatorii şi protejează stomacul de iritaţiile cauzate de medicamente. Este indicat şi in cazul migrenelor şi greţurilor.

 

Golden Yacca; curăţă şi dezinflamează intestinul gros (colonul), imuno-stimulator, reduce colesterolul, elimină toxinele.

 

Hepaton plus; conţine fosfolipide, care protejează celula hepatică şi impiedică acumularea de colesterol in ficat, papaia, o enzimă vegetală, care contribuie la digestia proteinelor, uşurand rolul ficatului, Mg, Zn şi vitamine cu rol detoxifiant şi de stimulare metabolică. Se administrează pană la 3 comprimate/zi.

 

Insuveg; insulină vegetală inventată de un roman Dr. Farm. Ovidiu Bujor, produs de Laboratoarele Fares Bio Vital, intervine in metabolismul glucidic ducind la scăderea glucozei. Se recomandă in diabetul de tipII şi adjuvant in diabetul de tip 1.

 

Îndulcitori artificiali;

Zaharina; este de aceeaşi varstă cu zahărul fiind descoperită in 1879, este foarte săracă in calorii şi de 200 – 500 de ori mai dulce decat zahărul, s-a impus ca hrană pentru diabetici şi supraponderali.

Din 1977, experimentele de laborator pe animale au scos in evidenţă anumite efecte toxice.

Măreşte indicele de apariţie al cancerului vezicii urinare, celui genital şi de prostată. Apoi s-au demonstrat indicele de toxicitate asupra sistemului hormonal, a activităţii nervoase şi imunităţii.

Din 1996 in S.U.A. este pe lista alimentelor cu potenţial cancerigen, iar in Canada este interzisă.

Aspartamul; a fost descoperit in 1965, are o putere de indulcire de 200 de ori mai mare decat zahărul, costă mai puţin şi nu are nici o calorie. Este in compoziţia sucurilor light, a ciocolatei, bomboanelor şi produselor de cofetărie. Este indulcitor de bază al unor produse ca; Equal, Nutra Sweet.

Are şi efecte adverse constand in dureri de cap, greaţă, palpitaţii, mancărimi, dureri la incheieturi, insomnie, pierderea memoriei.

Testele făcute la Institutul de Medicină Aero-spaţială din S.U.A., au dat primul semnal, sucurile şi dulciurile consumate de piloţii liniilor aeriene, dau probleme de concentrare, pierderea temporară a auzului, tulburări de vedere, iritabilitate, deci sunt contraindicate.

Al doilea semnal, a fost in randul copiilor de varstă şcolară, a apărut o proliferare a violenţei, culminand cu atacuri armate asupra profesorilor şi colegilor.

La nivelul anilor 2000, legislaţia mai multor ţări interzice introducerea in alimente a acestui indulcitor, acuzat de producerea mai multor boli şi tulburări, depresia insomnia, parkinsonul, Alzheimer, scleroza in placi, diabetul şi bolile tumorale.

Din păcate in ţara noastră e folosit in sucurile light, energetice, produse dietetice, bomboane mentolate, gumă şi in multe alimente şi suplimente nutriţionale de slăbit

Îndulcitori naturali;

Mierea de albine; indulcitor ideal pentru ceai, lapte, cafea, suc. Nu poate fi folosită la prepararea unor prăjituri, nici a cozonacilor, (aluatul indulcit cu miere nu creşte), preparată termic la 70 grade devine toxică.

Zahărul brut; granule ca zahărul obişnuit dar sunt inchise la culoare. Pentru gătit se comportă ca şi cel obişnuit, dar are punctul de topire mai jos, face mai puţină spumă.

 

Lămâia; sucul stimulează pofta de mancare. 2 linguriţe de suc, neandulcit cu 1 pahar de apă, se bea inainte de masă cu . de oră, ajută la stimularea fluxului de salivă şi a sucurilor gastrice.

 

Lenicalm; 3 plante, vinariţă, păducel şi tei, pentru insomnie, reduce nervozitatea la adulţi şi copii.

 

Lipostop; combinarea oţetului de mere cu bio-crom, care stimulează procesele de ardere a grăsimilor şi a glucozei in sange, scade apetitul pentru dulciuri, transformă depunerile adipoase in energie.

 

Liv. 52; hepatoprotector şi detoxifiant, un supliment nutritiv care optimizează funcţiile ficatului. Conţine cicoare, coada şoricelului, dar şi plante din zonele inalte din Himalaya, precum Tamarix gallica, cu rol tonic, reglator al metabolismului hepatic.

 

Livo smilin; remediu naturist, protector al ficatului, cu dublă acţiune asupra viruşilor, toxinelor, cat şi impotriva modificărilor patologice ale ţesutului hepatic, care apar in aceste cazuri.

Regenerează celula hepatică, ameliorează circulaţia sanguină intahepatică şi a proceselor metabolice.

 

Lactat de magneziu şi vitamina B6; carenţe de magneziu şi vitamina B6, datorate alimentaţiei dezechilibrate, efort fizic, stres, anxietate,astenie, insomnie, spasmofilie, palpitaţii.

 

Maca; o plantă cu rădăcină robustă care creşte pe platourile alpine din Peru, face parte din gama nutraceutice innovatics. Reface echilibrul organismului, intăreşte sistemul imunitar, un tonic fizic şi mental, acţiune asupra sistemului endocrin, reduce disconfortul fizic şi emoţional asociat cu sindromul premenstrual şi cu menopauza.

 

Macerat de usturoi; 2 căţei de usturoi pisaţi se macerează o săptămană in 250ml. vin alb natural. Se bea cate 1 linguriţă dimineaţa 3 săptămani.

 

Măcriş; frunzele lui stimulează digestia, efect detoxifiant,neutralizează otrăvurile preluate din mediul inconjurător, pareze ale nervilor periferici, adjuvant in hemiplegie (1/2 pahar de suc dimineaţa şi seara, timp de 2 săptămani cu una de pauză). Raţia maximă zilnică pentru un adult este de 70-100 g., peste această doză apar fenomene de demineralizare, tlburări digestive, ameţeli, tulburări nervoase.

 

Mặrarul; folosit ca adaus la mancare, dar şi ca medicament, fiind menţionat intr-un papirus egiptean vechi de 4000 de ani. Este intens folosit de medicina tibetanặ şi indianặ, unde este administrat ca tonic digestiv, antiinfecşios şi antiinflamator. In antichitate era preţuit de romani, fiind un remediu contra tulburặrilor digestivặ şi a durerilor de cap ce apặreau dupặ petrecerile imbelsugate. Sucul proaspặt se dặdea pentru bolile de inimặ, contra tusei.

 

Mărul lupului, unguent; 6 linguri tinctură se lasă pe o farfurie pană se evaporă alcoolul şi rămane o pastă groasă, care se amestecă cu ¼ dintr-un pachet de unt uşor înmuiat lângă foc, cu o lingură de lemn se omogenizează, se păstrează la frigider.

Mărul lupului, este o plantă toxică. Administrată intern fără avizul medicului, utilizată extern nu prezintă pericol cu condiţia să fim atenţi la manipulare şi depozitare .Este cea mai veche plantă folosită ca medicament in Egiptul antic acum 5000de ani, numită iarba cobrei fiind singurul remediu. Galii o foloseau pentru tumori şi a oricăror excrescenţe de pe corp In Spania se folosea de către cavaleri pentru tămăduirea rănilor,prevenirea infecţiilor. Englezii recomandau mestecarea a 2 frunze , pentru intărirea organismului la epidemii şi eliminarea abceselor dentare.

Avertizau asupra toxicităţii ei dacă este folosită mai mult de 3 săptămani,dăunează rinichilor, vezicii urinare şi tubului digestiv.

 

Măr, struguri, afine; conţin polifenol (antioxidant) care ucide viruşii.

 

Mentusin; conţine lemn dulce, eucalipt, cimbru, coada şoricelului, indicat pentru tuse, bronşită, răguşeală, stări gripale.

 

Mentat; conţine 2 plante Centella şi Bacopa, scade emotivitatea in timpul examenelor, ajută la asimilarea cunoştinţelor, creşte capacitatea de concentrare, atenţia şi memoria, inlătură oboseala, epuizarea psihică şi insomnia

 

Macerat gliceric de arin negru; ulcer gastroduodenal.

 

Metabol: extract din alge, crom oeganic, L- carnitinặ – pentru lipsa de iod din organism.

 

Morcov; sucul conţine beta-caroten, potasiu şi substanţe anticanceroase, fiind cel mai important furnizor de vitamina A, conţine fier, in combaterea anemiei şi a tulburărilor de creştere, pentru intestine acţionează ca un regulator şi cicatrizant gastric, in tinereşte celulele şi stimulează funcţiile hepatice. Se consumă crud ras sau suc.

 

No-spa;.dureri biliare,gastro-intestinale (ulcer, gastrită, colon iritabil, dureri menstruale, anexită).

 

Normobil; normalizează secreţia biliară, se ia 30 min. inainte de masa.

 

Omega 3 – 6 – 9; scade colesterolul şi trigliceridele, previne ateroscleroza şi HTA, creşte imunitatea, previne depresia, a scăderii capacităţii de atenţie şi a Alzeheimerului, afecţiuni dermatologice – eczeme, psoriazis acnee, tulburări premenstruale, crampe uterine.

 

Oscillococcinum; un medicament homeopatic folosit in prevenirea şi vindecarea stărilor gripale.

O singură doză pe săptămană pentru a preveni boala. La primele simptome ale bolii, se ia o doză, se repetă o dată sau de 2 ori la interval de 6 ore. Cand se instalează gripa se ia o doză dimineaţa şi una seara timp de 3 zile.

 

Osteocicatrat – TR; unguent uz veterinar, conţine extract de rădăcină de tătăneasă şi rostopască, pentru afecţiunile oaselor: entorse, luxaţii. dureri articulare, accelerează formarea calusului osos. In reumatism articular, afecţiuni ale pielii, plăgi cutanate, produse de inţepături, tăiere, arsuri, degerături, ulcer varicos, eczeme greu vindecabile, papilomatoză. Produsul se aplică pe zona afectată, in strat subţire, cu ajutorul spatulei din ambalaj. Tratamentul se face timp de 4 – 5 zile, sau pană la 14 zile in afecţiuni grave. Nu are contraindicaţii.

 

Osteocynesine; pentru fixarea şi metabolismul Ca, sugari, copii adolescenţi, femei insărcinate, fracturi, osteoporoză, se poate folosi şi in medicina veterinară.

 

Ovăz; hipotiroidă, fulgii de ovăz vor fi trecuţi pentru mult timp in dietă, suplimentar se va bea ceai din 7 linguri boabe fierte . oră in 1 litru apă, este recomandat în astenie, surmenaj, somnolenţă, pietre la rinichi, impotenţă.

 

Prodigest capsule; procesul digestiei, dureri abdominale, gastrită, paraziţi intestinali.

 

Păducel; frunzele şi florile sale culese primăvara au efecte tonice cardiacice puternice, dilată arterele inimii, reglează tensiunea arterială, calmează psihicul. Florile si frunzele se culeg, se usucă, se macină cu raşniţa electrica, se administrează 1 linguriţă de pulbere pe stomacul gol, de 3 ori/zi. Durata tratamentului este de 1 lună, pentru prevenirea bolilor de inima şi de 3 luni pentru bolnavii cardiovasculari cronici. Cura are efecte bune in tratarea ischemiei cardiace, a ischemiei dureroase (anghina pectorală), sclerozei coronariene, arteriosclerozei. De asemenea pentru aritmii cardiace, hipertensiune sau tensiune oscilantă. Pentru cardiopatiile de origine diabetică se face un amestec de pulbere de păducel, anghinare, afin, in parţi egale, se ia 1 linguriţă rasă de 4 ori/zi, la orele 8, 12, 18, 22.

 

Pătrunjel; conţine mai multa vitaminặ C decat lặmaia, vitamina K, beta – caroten, magneziu si calciu. In antichitate, la inceput de varặ se mesteca pặtrunjel verde pentru a feri de insolaţie, infecţii digestive şi dureri de cap.Medicii din evul mediu susţineau cặ dặ imunitate la otrặvire ţi la intoxicaţiile lente de tot felul. Cercetặrile moderne aratặ o puternicặ acţiune la nivelul ficatului şi a splinei, precum şi asupra sistemului endocrin şi digestiv. Consumat crud, protejează plămanii şi căile respiratorii, ficatul, intestinul, rinichiul. Ameliorarea tumorilor cerebrale, reduce efectul nociv al alcoolului.

 

Pătlagina; rol hipotensor, este bună in ateroscleroză şi hipercolesterolemie, fiind un „detergent” al sistemului circulator.

 

Păpădia; atat frunzele şi rădăcina, sunt un excelent tonic circulator, cu acţiune in ateroscleroză.

 

Plantele amare; sunt considerate adevărate catalizatori ai organismului. De obicei se suprapune cura cu plante depurative, cu cele amare, pentru ca dezintoxicarea să fie mai puternică. Apoi plantele amare se pot lua şi in afara tratamentului de dezintoxicare, mai ales cand există probleme cu ficatul, bila constipaţia.

Pelin; indicat in cura de purificare mai ales la persoanele cu trai sedentar. Se administrează sub formă de tinctură, se iau 3 linguriţe /zi diluate in puţină apă, de regulă cate 1 linguriţă inainte de masă, cura durează 2 săptămani, urmată de o pauză de 10 zile, după care se poate relua tratamentul. Se respectă timpul de pauză.

Rostopasca; toxică, dar cu efecte asupra ficatului şi bilei foarte puternice, fiind drenor şi regenerator. Se ia sub formă de pulbere, 1 varf de cuţit de 3 ori/zi., pe stomacul gol.

Bitter suedez; o . lingură – 1 lingură inainte de fiecare masă, puse in apă sau ceai.

De regulă depurativele se iau primele, cu oră inainte de masă, in timp de plantele amare se iau cu 10 min. Efectul plantelor amare sa fie complet ele se mai iau incă o săptămană după ce s-a terminat tratamentul cu plantele depurative.

Plantele amare contribuie la stimularea şi reglarea imunităţii.

Pelinul remediu pentru compensarea efectelor sedentarismului şi atoniei digestive.

Rostopasca recomandată in dischinezie biliară, hepatită.

Bitter suedez spectru mult mai larg, datorită compoziţiei sale, stimulează digestia, recomandat pentru gastrită hipoacidă, indigestie.

Plantele amare nu pot fi folosite de persoanele slăbite, surmenate fizic sau psihic. Pelinul nu va fi folosit de gravide, de cele care suferă de gastrită.

 

Pinosol; nas infundat

 

Plante depurative; cu rol să facă curăţenie generală in organism, determinand eliminarea reziduurilor pe toate căile principale, transpiraţie, urină, fecale. Purificarea este atat de intensă, incat pot apărea fenomene neplăcute ca transpiraţie abundentă, urat mirositoare, urinare abundentă, erupţii, cu timpul dispar.

Trei fraţi pătraţi; pentru persoanele sensibile la bolile sezonului rece, mai ales la guturai şi bronşită, astmă, reumatism. Se prepară un ceai din 2 – 3 linguri de plantă mărunţită intr-o jumătate de litru de apă plată. Planta se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara pană dimineaţa, cand se filtrează. Maceratul se lasă, iar planta rămasă se opăreşte timp de o oră cu 1 litru de apă clocotită, apoi se filtrează şi se lasă la rece. Se combină maceratul cu extractul, iar preparatul va fi băut pe parcursul unei zile.

Boabele de ienupăr; eficient pentru persoanele care acumulează foarte multă apă in ţesuturi, care au probleme cu rinichii şi căile urinare. Se ia sub formă de tinctură, 1 linguriţă diluată in 1 pahar de apă, de 3 ori /zi. Intr-un borcan cu apă 15 linguriţe de boabe de ienupăr măcinate cu raşniţa de cafea, după care se adaugă un pahar de alcool alimentar de 70, se inchide borcanul ermetic şi se lasă la macerat timp de 10 zile, se filtrează.

Fructele de soc; cele mai puternice şi depurative. Se foloseşte tinctura obţinută din fructe proaspete. Tinctura deblochează tranzitul intestinal, fiind de un ajutor pe termen lung persoanelor constipate sau cu o eliminare leneşă. Mobilizează toxinele din organism şi intensifică eliminarea lichidelor din corp prin diureză şi transpiraţie. Cel mai spectaculos efect al acestui remediu este reglarea rapidă a greutăţii corporale. Mai ales in sezonul rece, cand Kilogramele se depun cu uşurinţă. Se administrează 1 – 2 linguri de tinctură pe zi, dimineaţa pe nemancate. Pentru persoanele obeze se recomandă o schemă; in prima zi se ia 1 linguriţă la ora 18; a 2-a zi se iau 2 linguriţe la aceeaşi oră ş,a.m.d., pană in ziua a 7-a, cand se ajunge la 7 linguriţe luate toate o dată.

Se menţine această doză 30 zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un şoc tranzitului intestinal, care va fi foarte accelerat, la fel ca şi diureza.

O cură este determinată de gravitatea problemelor. Pentru oi persoană cu o viaţă echilibrată 2 săptămani. Persoanele foarte sensibile la răceli 1 lună.

Această cură ne face să ne simţim mai uşori, proaspeţi, capacitate de muncă sporită, somn odihnitor, o piele mai curată, mai strălucitoare, o rezistenţă fizică şi psihică mai bună.

Cura cu trei fraţi pătaţi, ajută la eliminarea bolilor respiratorii cronice (bronşita şi astmul) şi bolilor alergice.

Cura cu tinctură de ienupăr, măreşte imunitatea la nivelul rinichilor şi a vezicii, ceea ce duce la vindecarea cistitelor, nefritelor.

Cura cu tinctură de fructe de soc, elimină constipaţia şi ajută la scăderea in greutate.

 

Porumb;, în obezitate, mămăliga conferă senzaţia de saţietate, in hipotiroidă, sunt reduse efectele ca ingrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus fizic şi mintal. Măreşte secreţia biliară şi grăbeşte golirea ei, gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de mămăliga caldă, avand efect de reducere a acidităţii.. Consumată frecvent ameliorează diabetul, litiaza renală şi hepatita.

 

Reumador gel; tratarea afecţiunilor dureroase, inflamaţii oasteo-articulare, musculare, articulaţii dureroase, contuzii, entorse, luxaţii (piroxicam 0,5%)

 

Roiniţa; ulei eteric cu un miros puternic de lămaie (i se mai spune lămaiţă) şi multă vitamină C.

Se foloseşte ca antispasmodic, calmant, scăderea tensiunii, in migrene, insomnie, isterie, nevralgii, respiraţie greoaie, astmă, afecţiuni ale pielii, arterosclerozei. Decoctul şi infuzia in cazul durerilor menstruale.

 

Sarea de bucặtặrie; o sursặ naturalặ de clor.

 

Schinduf; folosit in nordul Africii, India şi Asia mică, cu aplicaţii medicale şi culinare. Vechii egipteni il foloseau in prepararea soluţiilor pentru imbălsămare. Seminţele sale sunt hrănitoare, pentru convalescenţi, a celor slăbiţi, dar trebuie evitate de femeile gravide, provoacă contracţii uterine. Totodată s-a descoperit că seminţele pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul ficatului, scad colesterolul şi sunt excelente pentru diabetici. Frunzele se pot utiliza atat proaspete cat şi uscate, iar seminţele se recoltează cand sunt bine coapte şi uscate. Frunzele şi seminţele sunt antiinflamatorii, qantitumorale, carminative, expectorante, febrifuge, galactogene, hipoglicemice, laxative, tonice uterine. Mucilagiile sunt folosite in tratarea inflamaţiilor la nivelul stomacului, intestinului, ca şi vindecarea ulcerului. Seminţele sunt hrănitoare, conţin mult fier şi stimuland metabolismul dau rezultate bune in caz de debilitate fizică datorită anemiei sau bolilor infecţioase, mai ales cand este afectat sistemul nervos. Extern pot fi utilizate sub formă de cataplasme, după ce au fost măcinate şi amestecate cu puţină apă şi oţet, pentru tratarea rănilor sechise sau purulente.

 

Septilin; pentru sistemul imunitar zilnic timp de 3 – 5 săptămani.

 

Sfeclă; sursă de magneziu, beta-caroten, vitamina C şi E, potasiu şi acid folic.

 

Silvit F: pentru afecţiunile hepatice, cirozặ, steatozặ, cu acţiune hepatoprotectoare, antifibrozantặ, antioxidantặ. Se iau 1 capsulặ / zi.

 

Soyfem: amelioreazặ sintomele menopauzei.

 

Spasmocalm: calmeazặ durerea in afecţiuni biliare, renale, gastrointestinale, colon iritabil, pancreatita, constipatie, meteorism, ginecologice, dureri menstruale

 

Substanţele nutritive din sucurile de fructe şi legume;

– beta-caroten – morcov, papaya

– acid folic – portocale, napi, brocoli

– vitamina B6 – napi, spanac, nap turcesc

– vitamina C – ardei gras, citrice, varză

– vitamina K – brocoli, nap, urzici, fragi, căpşuni

– calciu – nap, bok choy (varză chinezească)

– crom – măr, varză, ardei dulce

– mangan – varză de Bruxelles, varză

– potasiu – ţelină, roşii

– seleniu – măr, usturoi

– zinc – morcov, ginger, mazăre verde

 

Talpa gaştei; actiune in afecţiunile de origine nervoasă, reducind totodata şi tensiunea arterială.

 

Terapia cu petrol; petrol distilat intre 100 – 120, timp de 6 săptămani, dimineaţa 1 lingură, pe stomacul gol, cu o . de oră inainte de masă, 4 săptămani pauză, apoi incă 4 săptămani se ia cate 1 lingură de petrol dimineaţa, pe stomacul gol, cu . de oră inainte de masă.

 

Terbisil; tratamentul rapid al micozelor, onicomicoze, micoze interdigitale, axilare, inghinale, se aplicặ de 1 – 2 ori/zi.

 

Traista ciobanului; reglează tensiunea arterială.

 

Ţelină; substanţe anti-cancerigene, bogat in potasiu, sodiu, ajută la scăderea tensiunii, inlocuieşte pierderea de minerale şi lichide consumate in procesului de transpiraţie, disfuncţie sexuală. Se consumặ sub formặ de salatặ.

 

Unguent muguri de plop negru; (vezi fibrom), răni deschise, cicatrice inestetice, herpes, cancer de piele, hemoroizi, ulcer varicos, comprese cu tinctură, apoi crema.

 

Usturoi verde; anticanceros datorită substanţelor oxidante şi imuno-stimulatoare, reduce incidenţa cancerului pulmonar, esofagian (inlătură o parte din efectele negative ale fumatului),genital, intestinal şi pancreatic.

 

Usturoi; acţionează ca un antibiotic natural, subţiază sangele, reduce colesterolul.

 

Valeriana; recomandata pentru cei care sufera de boli de inima ce apar pe fondul stressului psihic, a epuizarii, insomniiei, pe fond emotional, furie, nervozitate, iritabilitate, anxietate, pentru femeile ajunse in pragul menopauzei.

 

Varza; calităţi curative in tratarea ulcerului, dar trebuie combinat cu tratament medicamentos adecvat.

 

Vâsc; actiune remarcabila in hipertensiunea arteriala, ateroscleroza si tulburari circulatorii. Extractul de vasc se găseşte la noi sub 2 forme: Iscador şi Isorel. Dintre cele 3 tipuri de isorel A, M si P numai primul este omologat. Este preparat şi administrat in doze homeopatiuce in produsul Iscador.in terapia cancerului.

 

Vita care; aloe Vera pentru constipaţie şi arsuri stomacale, ulcer gastric şi duodenal, in afecţiuni hepatice, antiinflamator şi antioxidant.

 

Vitacaps; ulei din seminţe de in, colon iritabil, reglează tranzitul intestinal, scade colesterolul.

 

Vitamina B7 – biotina: hrặneşte pielea şi pặrul, se gặseşte in drojdia de bbere, ficat, gặlbenuş de ou, roşii, boabe soia, orez,nedecorticat, tặraţe, nuci, arahide, migdale, ciuperci, morcovi. Primele semne ale deficitului de buotinặ pot fi, oboseala, nervozitate, irascibilitate, probleme dermatologice, piele prea uscatặ sau prea grasặ, cặderea pặrului, depresie, moleşealặ, dureri musculare. Femeile au nevoie de 250 micrograme de B7 /zi. Bặrbaţii de 300 micrograme / zi.

 

Vitamina B 17; se administreazặ preventiv pentru tratarea cancerului, se gặseşte in sanburii de caise, mere, piersici, prune.

 

Vitamina PP sau B 3; scade tensiunea arterialặ şi reduce colesterolul.

 

Veral gel; (diclofenac) antiinflamator şi analgezic care pătrunde in profunzime la locul durerii. Recomandat in traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor, articulaţii, dureri

postoperatorii şi posttraumatice.

 

Zahặr invertit; 1 kg. zahặr alb, 450 ml. apặ, 1 linguriţặ acid citric, saqu tartric (sare de lặmaie). Aceste ingredinte se pun la foc domol ( nu direct) intr-o oalặ emailatặ fặrặ pete de ruginặ, timp de 10 min. Se amestecặ cu o lingurặ de lemn şi se stringe spuna. In felul acesta se obţine un amestec de 2 monozaharide (glucozặ şi fructozặ), cu o putere dublặ de indulcire. Sporeşte capacitatea de asimilare a calciului im intestin, combate şi vindecặ rahitismul, provine formarea calculilor renali, dizolvặ uraţii, nu este cancerigen ca zahặrul alb.

 

Zincul; pentru senilitate se ia zinc şi magneziu, zincul acţioneazặ mai bine in prezenţa vitaminei A.

 

Wobenzym R: combinaţie unicặ de enzime naturale, (bromelinặ, papainặ, pancreatinặ, tripsinặ, amilazặ, lipazặ, rotozid ), micşoreazặ inflamaţia şi edemul – artroze, artrite, traumatisme, imbunặtặţeşte circulaţia sanguinặ perifericặ şi microcirculaţia – varice, tromboflebite, creşte capacitatea de apặrare a organismului, creşte eficienţa antibioticelor reducand perioada de administrare, regleazặ metabolismul şi incetineşte imbặtrinitra – hipercolesterolemie şi obezitatea.

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?