1. Home
  2. Docs
  3. Picioare
  4. Monturi

Monturi

Se ia o foaie de varză albă crudă, i se strivesc nervurile cu o sticlă şi se pune pe mont, dimineaţa şi seara, timp de câteva luni. Durerile dispar după 15 – 30 min., dar cu timpul monturile se micşorează.
Se tamponează montul cu tinctură de iod, se taie o măslină în două se scoate sâmburele şi se aplică măslina pe mont, se fixează cu un bandaj, se lasă toată noaptea, tratamentul durează o lună.
Într-un săculeţ de pânză se pune hrean ras, amestecat cu făină şi puţină apă caldă, până se obţine o pastă, se pune pe mont, timp de 10 – 15 min., tratamentul durează câteva zile.


– Se tamponeaza in fiecare seara cu tinctura de iod.
– Se fac bai calde la picioare cu un pumn de sare de Bazna la un lighean de apa. Volumul monturilor se reduce si deseori cedeaza si pintenii.
– Într-un borcanel se pun 10 lame de ras peste care se toarna un pahar de otet din vin. Se lasa o luna pana cand otetul isi schimba culoarea.

Seara, se pune vata imbibata in acest otet pe monturi, apoi se prinde cu un leucoplast si se pune o soseta. Se lasa peste noapte sa-si faca efectul.
Dimineata, vata se arunca. Spalatul pe picioare este interzis pana la terminarea tratamentului. Procedeul se poate repeta.

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?