Hildegard von Bingen

Medicina lui Dumnezeu dată călugăriţei Hildegard von Bingen

După o dispariţie de 800 sute de ani au fost redescoperite cunoştintele detaliate despre creatie, om, sănătate şi vindecare puse pe hârtie de călugăriţa Hildegard von Bingen acum 1000 de ani care a trait în Germania. Aceste cunoştinte extrem de adânci au fost daruite omenirii de către de Dumnezeu Însusi ( de Iisus) aşa cum spune călugăriţa , care de fapt nici nu ştia să scrie şi nici să citească. Acest lucru subliniază faptul că Dumnezeu nu îi foloseşte pe cărturari şi întelepţi ca mediatori ci numai oameni simpli, umili şi cu dragoste de Dumnezeu.

„Eu sunt puternic în cei slabi“- spune Iisus în biblie.

« Ceea ce scriu, vad şi aud prin viziunea cerească (visio) şi nu folosesc alte cuvinte decât cele auzite » ne spune Hildegard care, cu ajutorul secretarului ei a scris în total patru carţi cu conţinut uimitor după viziunile şi cuvintele primite de la Dumnezeu.

Trimise la Vatican acum 800 de ani manuscrisele originale au fost şi sunt înca ascunse omenirii iar Hildegard von Bingen înca nu a fost declarată sfântă de biserică şi nici nu este cunoscuta lumii datorita bisericii, care de fapt o ignoră sistematic pâna în ziua de azi. Numai ajutorul şi prevederea lui Dumnzeu a facut ca nişte copii ale manuscriselor să fie descoperite într-o biblioteca din Copenhaga cu puţin timp în urmă. După aproape 1000 de ani aceste remedii simple pentru mai toate bolile au fost puse în practică pentru prima dată de doctorul german Gottfried Herztka. El a început să le aplice sistematic şi cu mult succes la pacienţii săi.

Urmaşul lui, Dr. Strehlow, care a preluat cabinetul doctorului Hertzka şi are un renume internaţional, aplică de peste 20 de ani şi cu mare succces (peste 10.000 de pacienţi) medicina lui Iisus daruită omenirii prin Hildegard. Pacienti din toată lumea viziteaza acest doctorul minunat, atât profesional, cât şi ca om. Doctorul Herztka, care a fost redescoperitorul acestei medicini divine a părăsit aceasta lume de câtva timp. In noaptea când el şi-a lăsat haina carnală aici fiind chiar noaptea când cometa Halley s-a arătat la firmament.  Fapt desigur puţin probabil întâmplător, la fel de fapt ca şi numele lui.[1]

Dr. Strehlow ne prezintă în multe cărţi extraordinara medicina naturistă din sursa divină cu reţetele originale, mărturii de la pacienţi şi sfaturi din experienţa lui. Aceste cărti sunt traduse în multe limbi, din păcate până acum nu s-a publicat nimic în română. Autorul acestor rânduri, convins pe pielea lui de efectivitatea şi simplitatea acestor remedii a adunat din mai multe cărţi cele mai simple şi efective remedii cu scopul de a ajuta cu aceste informatii bolnavilor din Romania, care cu siguranţă că nu sunt puţini la număr.  Deja cateva rânduri traduse dintr-o carte au adus la vindecarea unei mătuşe numai 5-6 săptămani de dieta şi de folosirea a câtorva remedii şi-a ameliorat aşa de mult starea sănătăţii încât hepatita cronica C, hipertensiunea şi insuficenţa cardiacă nu se mai simt şi nici nu se mai pot măsura de catre medic. Că urmare ea a renunţat la toate medicamentele care le lua înainte, şi la cele de inima şi tensiune.

Încurajat de acest succes precum şi de succesul şi eficienţa evidentă ale acestor remedii întradevăr dumnezeiesti din cercul de prieteni şi de rude, autorul s-a hotărat să traducă şi să compileze cuvintele şi leacurile Domnului şi spre folosul tuturor celor care vorbesc limba română.

Medicina Hildegard, o dovada concretă a existentei unui Dumnezeu bun şi milostiv, se răspândeşte cu o viteza mare în lume, dupa ce a ea fost oprimată şi ascunsă timp de aproape 1000 de ani – chiar de cei care susţin că stau pe “scaunul lui Dumnezeu” pe pământ – de biserica.

Hildegard von Bingen a trait între 1098 şi 1179 şi a crescut până la vârsta de 8 ani în mănăstirea benedictină din Disibodenberg unde la vârsta de 43 de ani a primit prima viziune de la Domnul. Această viziune, pe care ea o descrie ca un film luminos, este punctul de pornire al primei cărti cu numele latin de „Scivias”.  “Scrie tot ceea ce vezi şi fă cunoscute minunile lui Dumnezeu” i s-a spus ei. După a doua viziune Hildegard a clădit pe muntele Rupertsberg propria mănăstire pe care a şi condus-o. Deşi nu ştia nici să scrie nici să citească, ea a reuşit să publice prin ajutorul secretarilor ei, mai multe cărti în latină care i-au adus un renume foarte mare în cercurile ştiintifice şi politice din acea vreme.

“Aceste remedii sunt de la Dumnezeu şi eliberează omul de bolile sale sau Dumnezeu nu doreşte ca omul să fie eliberat de ele”.  « Ceea ce scriu, vǎd şi aud prin viziunea cereascǎ (visio) şi nu folosesc alte cuvinte decât cele auzite »

Omul şi creaţia.

Vindecarea este după Hildegard un proces care se petrece pe mai multe planuri, la care participă nu numai corpul ci şi sufletul, spiritul – deci şi Dumnezeu – şi cosmosul. După Hildegard sufletul este acel acel corp imaterial care trăieşte veşnic şi care este purtătorul spiritului care se află în inima lui. Sufletul este entitatea care conţine de fapt conştiinţa omului cu memoria, gândirea şi inteligenţa. Sufletul este cel care conduce şi controlează în întregime trupul carnal iar sursa de vindecare şi de energie care aduce vindecarea trupului şi a sufletului este conform scrierilor lui Hildegard întodeauna Dumnezeu.

În arta de vindecare primită de Hildegard de la Domnul se tratează cauzele şi nu simptomele bolilor iar omul se priveşte ca un întreg care face parte din trup, suflet şi spirit. Aceasta artă de vindecare este a treia artă de vindecare creştină cunoscută, celelalte două fiind descrise deja în biblie : credinţă şi rugăciune sau post şi rugăciune. Nu trebuie uitat că boala este un mijloc de a ajunge înapoi la credinţa şi la încrederea în Dumnezeu, credinţă care este mai importantă decât orice, având în vedere că trupul moare şi sufletul trăieşte veşnic.

Sănătate şi boală

Hildegard atinge nervul medicinei moderne şi arată că printr-un mod de viată şi alimentaţie greşita, prin pierderea valorilor spirituale omul nu poate fi vindecat de boli în ciuda aparaturii sofisticate şi a miilor de medicamente, în cea mai mare parte foarte dăunătoare.

Eşecul medicinei moderne care nu reuseşte să vindece nici o boala aşa zise a “lumii civilizate” – bolile de inimă, tensiune, diabet, artroză, cancer, sida, alergii –  este deja foarte vizibil iar tendinţa către medicina naturistă ca şi vindecarea prin mijloace spirituale confirmă necesitatea unei medicini care tratează nu numai corpul şi simptomele, ci sufletul şi cauzele adevarǎte ale bolilor. Hildegard spune că omul este în mod natural sănătos dar prin modul de hrănire şi de trai îşi poate distruge sau păstra sănătatea.

Regulile de aur ale vietii

Programul de sănătate descris de Hildegard se poate reduce la « 6 reguli de aur pentru viaţă”. După viziunile ei fiecare om este responsabil de sănătatea lui, sănătate care care poate fi atât influenţată din afară, prin alimentaţie, cât şi de dinăntru, din planul sufletesc, al gândirii şi al emoţiilor.

Aceste reguli sunt :

  • Selecţia corectă a mâncării şi băuturii. Hrana voastra să va fie şi leacul vostru”.
  • Folosirea forţelor de vindecare din natură. “În toată creaţia, în copaci, plante, animale, păsări şi peşti, şi chiar în pietrele preţioase sunt ascunse forţe subtile cu putere de vindecare, pe care omul nu le poate cunoaşte fără  că ele să îi fie revelate de Dumnezeu”
  • Ritmul potrivit în privinţa somnului şi al mişcării: “Căci atunci când omul doarme, măduva  lui se odihneşte şi se întăresc oasele, sângele, se crează muschi noi, se unesc membrele şi se înmulţeşte mintea (raţiunea) şi cunoaşterea”.
  • Un raport echilibrat între lucru şi odihna (“ora et labora”). Raportul adecvat între lucru şi meditare ajută la recâştigarea pierderea puterii pierdută datorită stresului.
  • Curăţirea corpului de otrăvuri şi toxine. “atunci când lichidurile din corp îşi  păstrează echilibrul, omul este sănătos. De îndată ce raportul dîntre ele se schimba, omul se înbolnăveste”. 

Curăţirea corpului se poate face prin post, prin aplicarea de ventuze şi de lipitori terapeutice, prin lăsătul de sange din vena în mod terapetic,  cu ajutorul la leacuri care curăţă trupul de toxine.

Impovărarea corpului datorita otrăvurilor şi substanţelor novice din mâncare, medicamente, îngrăşăminte chimice şi din zecile de mii de produse chimice dăunătoare din mâncare şi din mediul înconjurator din ziua de azi este destul de bine cunoscută dar foarte neconsiderată. Nici un medic nu ia în considerare acest factor de fapt cunoscut.

Daca deja în paradisul ecologic de acum 1000 de ani dezintoxicarea era necesară, cu atât mai împortantă este ea în ziua de zi. După analiza oaselor s-a constatat că omenii din ziua de azi conţin de 1000 de ori mai mult plumb în corp – o substanţă neurotoxică cunoscută– decât oamenii care au trait acum 150 de ani. Să nu mai pomenim metalele grele, radioactive, halogenele – iod, fluor, clor, brom – prezente nu întămplător chiar şi în sare, în pasta de dinţi, în multe plasticuri (PVC), chiar şi în apa de băut – precum şi sutele de mii de substanţe chimice artificiale, medicamente, hormoni artificiali, îngrăşăminte şi pesticide chimice nocive şi în ultimul timp chiar şi particulele “nano”, care sunt aşa de mici că ajung prin respiraţie direct în sânge şi în celulele umane  şi nu mai pot fi oprite de plămâni.

Folosirea forţelor sufletesti.

După Hildegard (ca şi după Jakob Lorber sau după Biblie) postul ajută la curăţirea sufletului. Sufletul astfel întărit curăţă după aceea trupul şi îi redă omului sănătatea “Sufletul este pentru corp, ceea ce sucul vieţii din măduva copacului este pentru un copac şi puterea sufletului îşi crează forma precum copacul îşi  crează forma lui.”

Aceşti şase factori sunt cei ce influenţează corpul în toate nevoile lui. Dacă ele sunt respectate, atunci bolile trupului şi ale sufletului sunt împiedicate şi ele ajută să ne păstrăm “humores” – adică sucurile bune, puterea şi bunăstarea. La aceste puncte se adaugă şi relaţia personală faţă de Dumnezeu.

Literatura folosită

Hildegard von Bingen – Physica ( Heilkraft der Natur )

Hildegard von Bingen – Causae et Curae ( Ursachen un Behandlung der Krankheiten)

Dr. Gottfried Hertzka Dr. Wighard Strehlow – Große Hildegard Apotheke

Dr. Wighard Strehlow – Herz und Kreislauferkrankungen

    Not Tags

Leave a Reply