Tit Tar – Realiniere oase

Personal, am fost sceptic când am făcut cunoștință cu această minunată terapie, de altfel așa sunt mereu când descopăr ceva nou, până nu văd eu cu ochii mei, nu simt eu cu mâinile mele, nu văd rezultatele, nu mă pronunț. Așa că, am luat avionul și am aterizat pe aeroportul din Kuala Lumpur, Malaezia, să merg să-l întâlnesc pe cel care, a scos de la “naftalină” această antică terapie cantoneză, TitTar-ul.

La școala Osteocare l-am întâlnit pe Maestrul Erik Leonk, m-a impresionat prin simplitatea sa, modestia fără margini și modul său absolut de calm și înțelegere față de orice profan, dar niciodată punându-se într-o poziție de superioritate față de elevii săi, cu toate că el, este undeva… sus, pe un vârf de munte și mai ales scoțând la iveală, acea răbdare chinezească a celui care sculptează sau pictează pe bobul de orez. M-a cucerit de la prima strângere de mână. Alături de Maestrul Erik am învățat niște tehnici absolut incredibile, cu privire la problemele legate de oase, mușchi, ligamente și tendoane.

Datorită activităților noastre zilnice diversificate, unele dintre ele necesitând forța fizică brută, accidentele, poziții greșite la birou sau statul prea mult pe scaun, dormitul în poziții greșite și multe altele, există în permanență riscul, ca poziția oaselor noastre să se modifice. Odată modificate, apar și anumite dezechilibre în organism, de exemplu, o vertebră sucită, poate presa pe un nerv sau poate presa pe niște vase de sânge, care să nu mai ducă la aceeași capacitate normală cantitatea de sânge spre anumite organe. Sângele înseamnă printre altele și oxigen. Oxigenul înseamnă viață. Imaginați-vă, că aveți o mască de gaze pe față și alergați încontinuu, cam așa simt și organele, lispa de oxigen atunci când aceste probleme apar. Odată, ce oasele revin la poziția inițială, starea de bine începe să apară imediat în tot corpul. Din acest motiv, majoritatea clienților după terapie se simt amețiți, euforici, pentru că se produce o oxigenare bruscă în tot corpul, apare starea de bine.

Nu trebuie să fii bolnav ca să apelezi la o astfel de terapie, TitTar poți face și pentru întreținere, relaxare, revigorare, așa cum cineva merge regulat la ședințe de masaj de relaxare, așa ar trebui să meargă și la o terapie TitTar. Prin această terapie nu doar tratezi anumite afecțiuni dar le poți și preveni. Părerea mea e că, măcar o dată pe lună, chiar dacă tu te consideri perfect sănătos, ar trebui să dai o fugă la un centru care folosește această terapie, pentru a preveni problemele legate de coloană, mușchi, tendoane sau ligamente și de ce nu pentru o amplificare a oxigenării corpului, aducându-l la parametri normali.

Academia Osteocare nu este o școală simplă, cum ar fi un curs Reiki sau orice altă terapie care necesită cunoștințe medii pentru a finaliza cursul cu bine, Academia Osteocare este o ramură a prestigiosului institut RMIT-Royal Melbourne Institute of Technology din Australia care se ocupă cu studiul biomecanicii și miscării umane, practic termini o facultate pe o anumită ramură, de unde și faptul că diploma finală este din partea RMIT și nu doar al Academiei Osteocare. În acest moment se lucrează la recunoașterea diplomei acestei terapii la nivel internațional.

Mă bucur că sunt parte din minunata familie Osteocare și că am putut să aduc și în Europa o parte din secretele medicinei tradiționale Chineze. Vă aștept, cu drag, la o ședință de TitTar.

Câteva cuvinte despre Tit Tar
Tit Tar vine din Cantonează și tradus mot à mot, înseamnă “lovitură din cădere”. Folosite împreună Tit Tar se referă la tratamentul oaselor, încheieturilor, ligamentelor și mușchilor afectați în urma căderii, accidentelor, sportului, pozițiilor greșite la munca și altele.Tit Tar pleacă de la ideea de bază că orice durere experimentată de organism provine dintr-o perturbare a alinierii naturale și a stării oaselor, articulației sau mușchilor. Când un pacient se plânge de o durere într-o anumită parte a corpului său, principalul obiectiv al medicului este să identifice natura problemei și să o corecteze.

Un aspect major al terapiei Tit Tar este presopunctura. Presopunctura este o știință antică care se ocupă de vindecarea corpului uman și de fluxul intern al energiei naturale („Qi”). Folosind degetele pentru a manipula, stimula sau corecta fluxul de qi în și în jurul unei articulații vătămate, presopunctura poate elibera tensiunea musculară, poate îmbunătății circulația sângelui, ameliorează durerea și permite corpului să se relaxeze profund. Aceasta accelerează recuperarea și consolidează rezistența organismului la boli.

În particular, Tit Tar treatează:

  • Fracturi de oase
  • Dislocări
  • Probleme în zona muschilor, ligamentelor și tendoanelor.

Cauzele comune ale acestor probleme sunt căderile, accidentele de automobil, sportul, stresul de la locul de muncă și chiar accidentele din casă, cum ar fi alunecarea pe gresia umedă, de exemplu.

Dacă sunteți în căutarea tratamentului durerii musculare, de coloană, umăr înțepenit, gât sau a durerii articulare, vizitați chiar acum centrul nostru de terapie.

Tit Tar-ul sau refacerea și reglarea tradițională a articulațiilor

O scurtă istorie
O mare parte din filozofia medicală tradițională chineză este derivată din ideile taoiste referitoare la echilibrul natural. În esență, filozofia sa se învârte în jurul înțelegerii că organismul uman este un univers sofisticat de sisteme interconectate care funcționează în echilibru pentru sănătatea generală a organismului. Filosofia medicinei tradiționale chineze afirmă, de asemenea, că organismul este echipat cu propriile sale mecanisme de combatere a bolilor și de vindecare. Prin urmare, orice fel de terapie aplicată este de a ajuta funcția normală de auto-vindecare a corpului uman, nu de a interfera cu ea. Tit Tar nu este decât o latură a medicinei tradiționale chineze și se preocupă în principal de vindecarea traumelor fizice. Se crede că a fost concepută în provincia Cantoneza a Chinei de către maestrul Wah Toh în 200 î.Hr., Tit Tar a fost strâns asociată cu artele marțiale chineză și anume kung fu-ul. Se prea poate faptul că Tit Tar a fost concepută din nevoia de a vindeca eficient, rapid și în siguranță leziunile suferite în timpul practicii sau executării artelor marțiale cu contact ridicat.

Practica Tit Tar-ului s-a dezvoltat mai departe pe câmpul de luptă chinez antic. Fără armele sofisticate cu bătaie lungă ca și cele din zilele noastre, folosindu-se cel mai mult lupta corp la corp, soldații au suferit vătămări fizice mari și nu aveau timp foarte mult la dispoziție pentru a se trata. Medicii militari cu cunoștințe ample de Tit Tar și folosirea ierburilor puteau trata rapid și eficient răniții, întorcându-i în câteva zile pe câmpul de luptă. Acești medici de Tit Tar au fost astfel indispensabili armatelor chineze. Unul dintre cei mai cunoscuți maeștri ai Tit Tar-ului din China este legendarul Wong Fei Hung, cunoscut drept un patriot, revoluționar, vindecător, filozof și un extraordinar cunoscător al artelor marțial care a fost imortalizat în peste 100 de filme din Hong Kong. Wong Fei Hung a fost un maestru al stilului Hung Kuen în artele marțiale și este cel mai cunoscut asociat cu clinica să, Po Chi Lam, unde a practicat și a învățat Tit Tar-ul, acupunctura și multe alte forme de medicină tradițională chineză. Ca medic, era cunoscut pentru compasiunea sa, ceea ce l-a determinat să trateze pe oricine și de multe ori, chiar dacă pacientul era prea sărac pentru a plăti, gratuit.

Ce tratăm?

Această secțiune este un instrument general care vă ajută să identificați tipul de durere cu care vă confruntați. Informațiile de aici nu sunt concepute pentru a înlocui consultația medicului, ci vă vor ajuta să comunicați acestuia natura stării dumneavoastră.

Faceți clic pentru a afla mai multe despre tratamentul nostru :

Metodologia tratamentului:

  • Testarea mobilității (pre și post accidentare)
  • Ajustare manuală sau Shiatsu
  • Aplicarea ierburilor tradiționale în zona accidentată înainte și după tratament
  • Consiliere privind dieta și prevenirea leziunilor recurente
  • Realiniere oase, gât înțepenit, dureri musculare, dureri de spate, etc. – Tit Tar – €60

Laur Manea - Centrul de Terapii Alternative

Programări

Vrei să faci o Programare sau ai întrebări?

Sună-mă la : +353-089.604.0630 sau completează formularul din Programări

si te voi contacta cat mai curand posibil!
Fă-ți o Programare!