Terapia Magică – Sănătate curată

Sănătatea reprezintă parametrul fundamental al vieții. Starea de sănătate a unei ființe umane este descrisă, într-un sens integral al termenului, de relația multiplă, somatică, energetică și spirituală pe care aceasta o are cu “Universul”. Unul dintre aspectele importante, fundamentale ale acestei relații este reprezentat de poziția și atitudinea unei persoane în raport cu fiecare moment al vieții. Altfel spus, poziția și atitudinea unui om în fața vieții se traduce prin “gradul/nivelul” de echilibrul psiho-cognitiv și trupesc pe care îl manifestă, adică postura, poziția corpului în diversele ipostaze active și/sau contemplative ale vieții.

Cu toții știm că postura corpului poate influența starea, dar și eficiența cu care ne desfășurăm activitățile zilnice, de la cele mai obișnuite (care pot fi banale, dar și complexe) la cele mai noi și complicate. În acest sens, o readucere a ființei umane de la o anomalie posturală la o armonie în relația cu mediul înconjurător este o provocare terapeutică. A aborda un proces complex și integral ce vizează o reajustare posturală, o transpunere a ființei umane în ipostaza de a-și revendica sănătatea, fie ea și efemeră, în ambientul pe care îl explorează, vizează, în primul rând, trei puncte de reper fundamentale: verticalitatea, echilibru și simetria.

Una dintre cele mai importante componente ale ființei umane este coloana vertebrală. Denumirea de “coloană vertebrală” manifestă, cel puțin în limba română, două înțelesuri. În sensul propriu desemnează structura osteo-articulară responsabilă cu menținerea echilibrului ortostatic și dinamic. În sensul figurat, un om are “coloană vertebrală” atunci când prin starea sa, reflectată prin modul în care reprezintă un punct de reper profesional și moral, dar și un set de valori spirituale ce sunt racordate la echilibrul, armonia și simetria specifice rigurozității cauzale cu care se manifestă Creația (Universul in care trăim), desemnează o atitudine.

Din acest motiv am conceput o terapie specială, pentru a aduce corpul într-o armonie perfectă. Există boli “ascunse”, care dintr-o dată, ne trezim cu ele la suprafață, moment în care uneori, poate fi prea târziu pentru unii, așa cel mai bine este prevenim decât tratăm. În toți anii ăștia am studiat un număr destul de mare de terapii, căutând forma cea mai rapidă de tratament ajungând la concluzia pentru a avea rezultatele scontate trebuie lucrat în mai multe planuri și nu doar în unul singur. Țin minte , cu mulți ani urmă mi-a trecut pragul cabinetului un client cu un umăr înghețat și restricție la mișcat gâtul, i-am aplicat cel mai bun masaj posibil iar rezultatul a fost de 50-60% ameliorarea durerii, un rezultat bun dar nesatisfăcător pentru mine. În momentul acela mi-am dat seama masajul nu poate rezolva probleme de genul, gât înțepenit, umăr înțepenit, dureri lombare, cervicale. Ameliorează dar nu rezolvă 100%. Adică omul nu pleca de la mine cu 100% durere dispărută, el era mulțumit dar eu nu, eu nu sunt superficial și nu poți fi superficial când este vorba de sănătate. Din acel moment am început caut alte soluții, descoperind alte terapii, nu era vorba de perfecționarea stilului de masaj, masajul meu era perfect, iar stilurile diversificate nu doar Suedez, dar pur și simplu am realizat masajul este limitat în opțiuni, eu nu vroiam mi treacă pragul doar cei care sperau doar la o relaxare musculară, pe mine interesau cei în suferință. Atunci am descoperit nu poți trata doar un “corp”, trebuie tratezi mai mult de atât și anume, corpul fizic, mental, spiritual, etc. (voi detalia într-un articol separat despre ele), toate la un loc într-o singură ședință sau măcar o parte din ele dar nu doar unul. Dar cum faci asta?!?! Mi se părea imposibil…..dar mi-am dat seama, mai târziu…. nu e chiar așa de imposibil….

După cursurile de tehnician maseur, cu Doamna Bican Maria (scriu Doamna cu D mare pentru este mai mult decât o doamnă, e promotorul meu în lumea terapiilor alternative) m-am îndreptat ușor spre bioenergoterapie, am studiat Reiki, tot cu dumneaei, până am simțit mi iese prin toți porii, din acest motiv am și conceput cartea Manual Reiki pe înțelesul tuturor, după care l-am descoperit pe Richard Gordon și sistemul lui denumit Quatum Touch (Atingerea Cuantică), abia atunci am reușit primul tratament de la distanță combinat cu Reiki, după care au urmat sute! Am început aplic în combinație cu masajul, rezultatele au fost uimitoare, dar tot nu am ajuns la acel 100% greu de dobândit așa m-am îndreptat spre presopunctură unde am terminat cursurile academiei Bowen combinat cu cursuri de acupunctură și minunatele meridiane energetice, deja era mult mai bine dar tot nu ajunsesem acolo unde îmi doream. Cursul de Hirudoterapie (Terapia cu lipitori) făcut cu Dr. Șeremet mi-a adus un plus în vindecarea multor probleme de sănătate dar mai ales m-a fascinat când am aflat s-au făcut studii în vederea utilizării lipitorilor în reconstrucția anumitor părți din coloanele vertebrale afectate și nu numai. Fascinat de minunatele Medicamente Vii, cum au fost denumite aceste minunate vietăți, am mai scos o carte intitulată “Hirudoterapia” de la terapie, la înmulțirea lipitorilor. Apoi am studiat Cupping-ul, Hijama, Tăiatul sub limbă….. am “puricat” tot ce mi-a demonstrat funcționează și dă rezultate maxime. Mi-am căpătat și o poreclă care pare destul de rimată: “Laur, mâini de aur”, :). Nu stiu dacă au devenit de aur dar un lucru e cert, cumulul ăsta de terapii, trecute prin mâinile mele dau rezultate minunate.

Așa cum v-am spus, am plecat de la un banal torticolis, de la un banal umăr înghețat și am ajuns confrunt cu probleme la care nici nu visam înainte, pot avea un răspuns pozitiv. Dar ce, credeți m-am oprit aici sau voi opri vreodată din studiat? Niciodată. Așa uite- urcat în avion și aterizat direct în Malaezia unde am început studiez problemele de coloană, oase, ligamente, mușchi, etc.

A fost prima oară în viață mea când am văzut acel dureros torticolis rezolvat din 4 mișcări, am rămas mut de uimire, dați seama cât am studiat ca rezolv problema asta 100%, când de fapt era atât de simplu! TIT TAR este ultima terapie studiată recent. Acum, având atât de multă informație, am format un program care includă un număr de 5-6 terapii aplicate într-o singură ședință.

În felul ăsta am reușit compun o terapie holistică, non-invazivă, care se ocupă de buna funcţionare a corpului uman, în totalitatea sa, lucrând pe toate planurile: mental, fizic şi energetic, pentru o bună funcționare a organismului. O terapie ce vitalizează organismul, îl echilibrează şi energizează, elimină blocajele şi contracturile, armonizându-l astfel în totalitate. I-am spus Terapia Magică, pentru rezolvă multe probleme ca prin… magie. Terapia Magică reprezintă un ansamblu de tehnici și medode ce au la bază procedee terapeutice manuale, aplicate în scop profilactic sau corectiv și constau în:

  • Tehnici de manipulare osteo-articulară,
  • Metode de presopunctură, inclusiv reflexoterapia, dar cu o abordare distinctă,
  • Tehnici speciale de Masaj Terapeutic,
  • Osteopatie,
  • Reiki,
  • Cupping,
  • Medicina Energetică,
  • Elemente de stretching,
  • Mobilizare vertebrală,
  • Elongații, ce pot fi asociate cu modalități de disciplinare a respirației și tehnici de relaxare, etc.

 

Cu alte cuvinte, Terapia Magică apelează la forțele, energiile și mecanismele intrinseci ale ființei umane individuale (abordarea terapeutică fiind strict personalizată de la client la client) pentru a o readuce la o stare apropiată de echilibrul, simetria și funcționalitatea ideală.

Poziția predominantă a centrului de greutate al corpului uman este baza, fundamentul și/sau cauza ipostazelor de echilibru relativ, dezechilibru moderat sau anomalie posturală.

Cu alte cuvinte, combaterea pozițiilor somatice vicioase, educarea și cultivarea unui comportament postural adaptat nevoilor de activitate și de acțiune individuale, înseamnă, într-o primă etapă de implementare, dezvoltarea unei strategii de prevenire.

Afecțiuni ale coloanei vertebrale bine definite (cifoza, scolioza, lordoza, combinații ale acestora, protruziile și debordurile discale, herniile de disc, etc) cu etiologie posturală și evoluție individualizată, reprezintă un segment patologic “fertil” ce recomandă aplicarea Terapiei Magice cu rezultate ce se referă la ameliorare și îmbunătățirea stării de confort local. În același registru putem menționa unele afecțiuni ale zonei cervicale a coloanei (spondiloză, torticolis, etc), centura scapulară (hipertonii ale musculaturii, asimetrii, periartrite humero-scapulare, etc), algiile frecvente lombare (lombalgiile, lombosciatică), tulburări articulare în zona șoldurilor (coxartroza) și a genunchilor (gonartroză), anomaliile distincte “hallus valgus”, “hallus varus”, micromodificările osoase (osteofitele) și acestea reprezintă doar o mică parte din gama de afecțiuni ce pot fi tratate și ameliorate prin Terapia Magică. Durerea de spate, anunţă de cele mai multe ori, o afecţiune a coloanei vertebrale. Înainte de a discuta însă, despre durerea de spate ca simptom, trebuie lămurit modul de funcţionare a coloanei vertebrale.

Din punct de vedere anatomic, coloana vertebrală reprezintă scheletul axial al trunchiului, fiind dispusă posterior și pe linie mediană. Ea este formată din 33-34 de vertebre, repartizate astfel: 7 cervicale, 12 toracice, 5 lombare, 5 sacrale și 4-5 coccigiene. Coloana se articulează superior, prin intermediul primei vertebre cervicale, cu craniul, iar inferior prin intermediul sacrului cu oasele coxale.

Fiecare vertebră prezintă anterior un corp vertebral și posterior un arc vertebral. Arcul vertebral este alcătuit dintr-un pedicul, 2 lame vertebrale, 2 procese transverse, 2 procese articulare superioare, 2 procese articulare inferioare și un proces spinos.

Gaura vertebrală, delimitată în corpul și arcul vertebral, formează prin suprapunerea vertebrelor canalul vertebral, care adăpostește măduva spinării. Pentru o elasticitate și o rezistență crescută, coloana vertebrală prezintă 4 curburi normale:

  • lordoza cervicală, convexă anterior
  • cifoza toracală, convexă posterior
  • lordoza lombară, convexă anterior
  • cifoza sacro-coccigiană, convexă posterior

La acestea se adaugă în plan frontal o scolioză toracică, cu convexitatea de partea mâinii dominante (cu care scrii). Pentru asigurarea mobilității și rezistenței coloanei, elementele osoase (vertebrele) sunt unite de elemente conjunctiv fibroase, discul intervertebral și ligamentele coloanei.

Între două corpuri vertebrale alăturate, se află un disc intervertebral.
Între două lame vertebrale alăturate, de aceeași parte, se află ligamentul galben.
Între două procese transverse alăturate, de aceeași parte, se află ligamentul intertransvers.
Între două procese spinoase alăturate, se afla ligamentul interspinos.
În jurul articulației intervertebrale, se află ligamentul fețelor articulare.
Pe fața anterioară a tuturor corpurilor vertebrale, se află ligamentul longitudinal anterior.
Pe fața posterioară a tuturor corpurilor vertebrale, se află ligamentul longitudinal posterior.
Vârfurile tuturor proceselor spinoase sunt unite de ligamentul supraspinos.
Fiecare disc intervertebral este alcătuit dintr-un inel fibros la exterior și un nucleu pulpos la interior.
Inelul fibros este conectat de corpurile vertebrale de deasupra și de dedesubt și este ținut în tensiune de presiunea nucleului pulpos din interior.
Această presiune variază cu poziția. Față de poziția în șezut, presiunea intradiscală este de 2 ori mai mare stând în picioare și de 3 ori mai mică fiind culcat. Orice efort fizic crește suplimentar presiunea intradiscală.
Patologie compresivă

Este cel mai frecvent tip de patologie vertebrală, afectând toate segmentele coloanei vertebrale. Ea include diferite tipuri de patologii ce determină prin mecanisme diferite, compresiunea măduvei spinării în interiorul sacului dural sau a rădăcinilor nervoase în traiectul lor din canalul vertebral către periferie. Include afecțiuni diferite.

Deviații patologice ale coloanei vertebrale

Aceste afecțiuni sunt modificări patologice de ax ale coloanei vertebrale.

Spondiloza este o afecţiune localizată la toate nivelurile coloanei vertebrale, mai des apare însă, în regiunea cervicală. Debutează lent şi etapizat. Apariţia osteofitelor, cunoscute şi sub denumirea de ciocuri pe coloană, este în strânsă legătură cu procesul de degradare a coloanei vertebrale, cauzat de poziţii greşite de stat pe scaun, la birou sau la volan, de mişcări realizate incorect sau de susţinerea unor greutăţi mari. Toate aceastea consumă structurile articulare care se degradează şi duc la apariţia osteofitelor. Concomitent se degradează şi cartilagiul care acoperă suprafaţa articulară, ceea ce duce la degradarea întregii articulaţii.

Cifozele sunt deviații ale coloanei vertebrale în plan sagital (în planul vertical de simetrie), prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale. Cifoza se manifestă prin curbarea excesivă a coloanei în regiunea toracică, în față, provocând cocoașă, compensată fiind, printr-o hiperlordoza cervicală și lombară pentru echilibrarea coloanei. Cifoscolioza este o deviație dublă a coloanei vertebrale, cu convexitate posterioară și curbură laterală.

Scolioza este o modificare a curburilor fiziologice, mai ales în regiunea lombară, în plan frontal, mai mult de 100, luând forma literei “C”, urmată uneori de o modificare compensatorie apărută în zona următoare, realizând litera „S”. Această deformare, observată mai bine din spatele persoanei sau din față, se poate realiza spre dreapta sau spre stânga, în funcție de greșelile de poziție ale coloanei.

Lordoza este normală doar în regiunea cervicală și dorsolombara, dar devine anormală atunci când afectează o alta parte a coloanei vertebrale sau atunci când devine foarte accentuată.

Netratate, în timp, aceste afecțiuni se pot permanentiza, iar în momentul în care se încearcă se adopte o poziție corectă, duc la apariția durerilor de spate. Pentru instituirea unui tratament corect și eficient este necesar în primul rând cunoaștem particularitățile fizio-patogenice ale regiuni respective. După abordarea fizică, în continuare ne vom axa pe distribuirea psiho-energetică a vertebrelor coloanei cu scopul de a sublinia importanța grijii față de coloana vertebrală. În acest sens vom aborda fiecare vertebră, zona sa energetică de acțiune și patologiile cele mai răspândite.

Vertebrele cervicale:

C1guvernează partea superioară a creierului mare, bolile provocate de vertebra traumatizată – migrene, deteriorarea memoriei, epilepsie, hipertonie, tensiune intracraniană.

C2guvernează partea inferioară a creierului mare, cerebelul și ochii – boli provocate – tulburări de echilibru și al văzului, boli de ochi.

C3guvernează nasul, urechile și sinusurile faciale – boli provocate – guturai, polipi, sinuzită, boli de urechi.

C4guvernează limba și faringele și bolile provocate – inflamația faringelui, adenoide, dereglarea gustului.

C5 – laringele, corzile vocale – boli – inflamarea laringelui și a corzilor vocale, angina.

C6 – glanda tiroidă – boli – tulburări de metabolism, nervozitate, aritmie.

C7 – glande pre tiroide – boli – dereglarea schimbului de calciu, osteoporoza, dureri de mâini, deformare, înțepenire, amorțeală.

Vertebrele toracale și lombare

T1-2-3plămâni – boli provocate de vertebra traumatizatăbronșită, pneumonie, astm.

T4 – 5 – pieptul, boli provocate – fibroadenomatoză, tumori.

T6inima – boli de inimă, dereglarea circulației sanguine, astm tensiune sanguină scăzută.

T7 – ficatul, vezica biliară, splină – boli provocate de vertebra traumatizată, deplasată – bolile ficatului, ciroză, caliculi biliari, boli de piele, bolile vaselor sanguine.

T8rinichi, glande suprarenale, diafragma – boli provocate de vertebra traumatizată – tensiune arterială ridicată, calculi renali, ridicarea bazinetului, scăderea imunității.

T9 – stomacul, duodenul, pancreasul – și avem bolile provocate – ulcer, gastrită diabet.

T10-11-12-L1-L2 – intestinele cu bolile de dereglare a digestiei, constipație, diaree.

L3 – ovarele la femei și organele genitale la bărbați – bolile organelor sexuale la femei și bărbați, sterilitate, picioarele, tulburări ale circulației.

L4 – uterul la femei, prostata la bărbați – mioma, dereglare menstruală, boli de prostată la bărbați.

L5vezica urinară inflamarea vezicii urinare, incontinența urinară.

Osul sacrum – energia sexuală care vitalizează corpul boli dereglarea vieții sexuale.

Coccisul-perineul – rectul, vaginul – și avem ca disfuncții incontinența urinei și a fecalelor, prolapsul organelor sexuale la femei.

Pentru a înțelege și mai bine legătura dintre minte, trup și suflet vom analiza influența psiho-somato-emoțională și dezechilibrele vertebrale. NU întâmplător se spune “suntem ceea ce gândim”. Așadar influența psiho-emoțională influențează nivelele psiho-somato-energetice.

C1 – Teamă, confuzie, fuga de viață. Nu ești destul de bun. Ce vor spune vecinii? Discuții interioare interminabile.

C2 – Respingerea înțelepciunii. Refuz de a știi și de a înțelege. Indecizie. Resentiment și vina. Dezechilibru cu viața. Negarea propriei spiritualități.

C3Accepți învinuirea altora. Vina. Martiraj. Măcinarea EU-ului.

C4 – Vina. Mânie reprimată. Sentimente încătușate. Lacrimi înăbușite.

C5Teama de ridicol și de umilire. Teama de exprimare. Respingerea propriului bun. Supraîncărcare.

C6 – Greutăți. Supraîncărcare. Rezistență. Inflexibilitate.

C7 – Confuzie. Mânie. Te simți neajutorat. Nu poți ajunge la liman.

T1Teama de viață. Închidere completă pentru viață. Prea multe la care faci față.

T2Teama durere și rană. Nu dorești simți. Închiderea inimii.

T3 – Haos intern. Râni vechi și adânci. Inabilitatea de a comunica.

T4Amărăciune. Nevoia de ai face pe ceilalți greșească. Condamnare.

T5 – Refuzi emoțiile. Furie. Sentimente damnate.

T6Supărare pe viață. Emoții negative înăbușite. Teama de viitor. Grija constantă.

T7 – Durere depozitată. Refuz de a te bucura.

T8 – Obsesia eșecului. Rezistența la propriul tău bun.

T9 – Te simți părăsit de viață. Învinuiești pe ceilalți.

T10 – Refuz de a accepta responsabilitatea. Ai nevoie fii victimă. Este vina lor.

T11 – Imagine proprie negativă. Teama de relații.

T12Dezmoștenit de dreptul de a trăii. Nesigur și temător de iubire. Inabilitate de a digera.

L1 – O dorință de iubire și de a fi singur. Insecuritate.

L2 – Prins în durerile copilăriei. Nu vezi nici o cale de ieșire.

L3 – Abuz sexual. Vină. Ura pe sine.

L4 – Respingerea sexualității. Nesiguranță financiară. Teama de carieră. Te simți fără putere.

L5 – Insecuritate. Dificultăți în comunicare. Supărare. Inabilitatea de a accepta plăcerea.

SACRUM – Pierderea puterii. Mânie, supărare veche. Încăpățânare.

COCCIS – Dezechilibru cu propria persoană. Stai pe o veche durere. Te învinuiești.

Avantajele Terapiei Magice sunt limpezi pentru oricine, ea permite tratarea și ameliorarea a numeroase boli ale coloanei vertebrale, calmează și curmă diverse dureri și simptome, nu dăunează organismului, ușurează travaliul cardiac prin accelerarea circulației de întoarcere, scade încordarea psiho emoțională nervoasă generală, relaxează musculatura contractată, crește elasticitatea țesuturilor, înlătură depunerile de calciu în țesut, elimină produși toxici de metabolism, crește forța de contracție musculară, împiedică atrofia musculară, scade grosimea stratului adipos menținând frumusețea trupului, înlătură oboseala, dureri, indigestii cronice, astm și previne infecțiile într-o serie lungă de afecțiuni.

Terapia Magică poate fi aplicată și omului sănătos pentru rolul ei primordial este acela de a preveni bolile și de a menține organismul în formă.

Din experiența mea pot spun reacțiile sunt diferite de la un pacient la altul. Prima şedinţă poate să fie pentru unii ca o „revoluţie”. Practic, se poate percepe un haos în organism. De aceea nu este indicat să se facă multe tehnici în prima şedinţă. La început se bulversează întregul organism, apoi acesta e lăsat să se aşeze aşa cum ştie el. Este un fel de resetare a corpului. Pentru alții dimpotrivă prima ședință, poate fi o experiență extrem de plăcută cu puternice efecte în plan fizic, mental, emoțional și psihologic. Pacientul este ghidat conștientizeze starea sa emoțională și comportamentală, ascultând în același timp răspunsurile corporale. Astfel reușește și dezvolte acuitatea fizică și înlocuiască tiparele nedorite cu comportamente sănătoase.

Există numeroase avantaje în urma terapiei, atât de natură fizică și psihică, cât și în plan energetic. Terapia Magică de altfel întreaga Medicina Orientală, este adepta regulii conform căreia se tratează bolnavul și nu boala, perioada optimă de tratament fiind adaptată pentru fiecare caz în parte. La baza acestei concepții stă corectarea statusului energetic al corpului pacientului și adaptarea la energiile externe înconjurătoare.

Așadar, terapia pune accentul și pe reinstaurarea armoniei în organism prin circulația energiei KI. Mișcarea liberă a acestei energii în corp permite existența exprimării creative și a capacității de a iubi și vindeca. Atunci când este blocată, energia rămâne în minte – corp, spiritul se contractă și problemele se accentuează.

La nivel fizic, diversele mișcări și manevre, atenuează durerea, intensifică circulația sângelui și a limfei, contribuie la eliminarea toxinelor și destind musculatura tensionată și obosită. La nivel psihic, mintea și emoțiile sunt calmate, fiind indusă o stare de relaxare profundă. Această abordare holistică se axează pe conștiința ce include corp, emoții, minte și spirit. Terapia poate fi numită, combinația armoniei și chiar este o experiență extrem de plăcută.

Sănătatea înseamnă scurgerea armonioasă a energiilor prin corp, iar boala, orice perturbație survenită în circulația lor.

Abordarea terapiei este diferită după cum spuneam, de la caz la caz în funcție de gravitatea problemelor diagnosticate. Din experiența mea, pot spun atunci când durerile sunt mai acute, efectul tratamentului se instalează mai repede (uneori imediat). Dacă simptomele sunt slabe dar persistente în timp, atunci pentru tratament e nevoie de o perioadă mai mare, fiind necesare mai multe ședințe de întreținere. Tratamentul durează, în medie, între cinci şi zece şedinţe, cu un interval de şapte-zece zile, după care ședințele se pot face la două săptămâni, o dată pe lună, la două luni, la trei sau la șase luni, etc.

Contraindicații:

  • Anevrisme aorte abdominale;
  • Stări trombimbolice – risc major;
  • Boli infecţioase acute fără diagnostic precizat;
  • Corpuri străine abdominale;
  • Fracturi ale cutiei toracice și coloanei vertebrale sau bazinului;
  • Hemoragie internă;
  • Boli chirurgicale abdominale acute (când sunt simptome de peritonită);
  • Hipertensiune arterială necontrolată;
  • Diabetul zaharat decompensat;
  • Insuficienţă cardiorespiratorie;
  • Insuficienţă renală cronică în stare de retenţie azotată fixă;
  • Boli psihice;
  • Stare de ebrietate acută sau influenţa substanţelor stupefiante;
  • Lipsa de cooperare.

 

Există anumite stări care pot apărea mai ales după prima ședință și ele reprezintă o continuitate a tratamentului dusă de organism pentru a ajunge la normalitate. Aceste efecte sunt suportabile și dispar treptat. Ele se pot manifesta prin: oboseală, somnolență, dereglări de tranzit intestinal, dureri suportabile în regiunea abdominală, întețirea diurezei, subfebrilitate cu frison sau febră musculară. (Important de menționat este faptul , pot apară una sau mai multe din aceste reacții sau nici una dintre ele).

După ședință, o perioadă de 2-3 zile sau chiar mai mult, în organism se continuă restructurarea individuală, proces ce necesită o rezervă de energie, motiv pentru care nu se recomandă eforturi fizice de intensitate mare, evitarea frigului, umidității sau stresurile psiho emoționale. Și nu în ultimul rând trebuie ținut cont bolile își au originea în modificările produse în corpurile mental și emoțional, transmise ulterior corpului fizic.

aștept cu drag pe toți la o ședință de Terapie Magică, indiferent dacă aveți probleme de sănătate sau nu. Am întâlnit persoane care au venit doar pentru relaxare spunându-mi sunt perfect sănătoase, pentru ca mai apoi, în timpul terapiei iasă la iveală probleme pe care nici nu bănuiau le aibă, așa nu strică veniți la o “revizie”, pentru așa cum spuneam, mai bine prevenim decât tratăm.

    Not Tags

Leave a Reply