Cele 12 principii ale karmei

În cartea “The Twelve Sacred Principles of Karma”, profesorul doctor Steven L. Hairfield, specialist în metafizică și călugăr budist pentru o perioadă, ne face cunoscute cele 12 principii ale karmei. Steven L. Hairfield este și autorul a mai multor cărți de factură spirituală. CELE 12 PRINCIPII SACRE ALE KARMEI ÎN VIZIUNEA LUI STEVEN HAIRFIELD

1. Marele principiu …
Primești ceea ce dăruiești… culegi ceea ce semeni…ceilalți sunt ceea ce ești cu ei… ceea ce ți se întâmplă este o consecință a ceea ce ai făcut la un moment dat. Marea lege mai poartă și numele de Legea Cauzei și a Efectului și este o lege care nu ne este deloc străină. Vrei Iubire în viața ta? Poate Liniște? Iți dorești Fericire? Vrei să ai prieteni adevărați în jurul tău? Fii iubire, Liniște, Fericire. Fii un prieten adevărat.

2. Principiul Creației
Creația este lucrul cel mai minunat din lume. Viața în sine este o minune. O minune a creației. A universului. Este imposibil că ea să ne ceară să stam deoparte. Universul suntem noi. Suntem o parte mică și infimă din el, suntem una și aceeași. Viața ne-a fost dată pentru A PARTICIPA și a NE IMPLICA în ea. Ceea ce se afla în jurul și exteriorul nostru este o manifestare a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. În momentul în care suntem noi și atât, în interior, în exterior ne înconjurăm de acele lucruri care ne trebuie. Asigură-te că în jurul tău se află cu adevărat ceea ce iți dorești să fie prezent. Înconjoară-te de ceea ce iți dorești să fie în viața ta. Suntem parte a creației și creăm la rândul nostru.

3. Principiul Smereniei
Cu cât opui mai multă rezistență unui lucru, cu atât mai mult acel lucru va rezista și va persista să ți se întâmple. Atitudinea este totul. Chiar dacă refuzi cu încăpățânare să accepți ceva, acel ceva nu va înceta să ți se întâmple și se vă repeta în viața ta. Acceptarea deschide însă multe uși, soluții și posibilități.

4. Principiul Creșterii
Uneori ne dorim și spunem că totul s-ar schimba în viața noastră dacă circumstanțele, oamenii, locul ar fi altfel, altcumva, poate chiar altul. Rareori ne punem problema că poate noi ar trebui să fim altfel, altcumva. Creșterea și evoluția încep cu noi înșine. În momentul în care ne schimbăm noi înșine, din interior, și gândim mai bine, mai frumos, viață noastră va începe să se transforme în mai bine, mai frumos.

5. Principiul Oglinzilor (Principiul sacru al Responsabilității)
Acceptă un adevăr universal valabil: ești responsabil pentru ceea ce ți se întâmplă. Porți răspunderea vieții tale și a ceea ce se întâmplă în viața ta. Tu, înainte de toate. Tu înainte de ceilalți. Reflecți ceea ce te înconjoară și ceea ce te înconjoară te reflectă. Ești o oglindă a celorlalți. Ceilalți sunt chiar oglinda ta. Mediul în care te afli te oglindește, la fel cum îl oglindești și tu pe el. Iar în momentul în care ceva nu merge cum trebuie în viața ta, gândește-te că poate ceva nu merge cum trebuie nici în interiorul tău.

6. Principiul Sincronicității (Principiul Conexiunii)
Atunci când faci un lucru nu îl face rupându-l total de context sau gândindu-te că este lipsit de sens. Totul contează în acest univers. Totul este conectat în acest univers. Nu ne schimbăm sau evoluăm doar noi, evoluează simultan și alte persoane, ființe, lucruri în jurul nostru. Totul este o unitate bine sudată chiar dacă nu realizăm acest lucru. Totul este sincron și se întâmplă fără să ne dăm seama. Și toate lucrurile se întrepătrund. Universul în sine este conectat și fiecare lucru ne duce mai aproape un altul.

7. Principiul Sacru al Direcției și al motivelor
Atunci când urci pe o scară și vrei să ajungi undeva, pașii tăi, rând pe rând, conduc către aceeași țintă. Niciunul nu este mai important sau mai puțin important decât celălalt, toți sunt importanți. Fiecare te duce către celălalt și așa mai departe.

8 Principiul sacru al Disponibilității
În momentul în care crezi cu tărie și din tot sufletul în ceva anume și crezi că este autentic, adevărat, mai devreme sau mai târziu, într-un anumit moment din timp, va trebui să probezi și să demonstrezi acel adevăr. Mai devreme sau mai târziu, ți se va cere să pui în practică tot ceea ce ai învățat.

9. Principiul lui AICI și ACUM Nu contează ACOLO, nu contează ATUNCI.
Acolo și atunci te împiedică să fii pe deplin fericit AICI și ACUM. Concentrează asupra prezentului. Trăiește-l fără să te gândești la ceea ce a fost, la ceea ce vă fi. Din trecut învață, nici mai mult nici mai puțin, decât atât cât ai nevoie. Din viitor, ia-ți speranța.

10. Principiul Schimbării
Universul ne atrage atenția atunci când suntem pe un drum greșit și nu pe cel pe care ar trebui să fim. Pentru a o face, unele lucruri și situații se vor repeta, iar și iar, uneori chiar supărător, până când învățăm să o acceptăm și să ne bucurăm de ceea ce aduce, până când ne învățăm lecțiile. Oricât i ne-am opune, schimbarea este inevitabilă. Mai devreme sau mai târziu, tot va trebui înfruntată și schimbat drumul.

11. Principiul Răbdării și al Recompensei
Dacă iți dorești ceva cu adevărat și este lucrul de care ai cu adevărat nevoie, nu te aștepta să îl primești peste noapte și în niciun un caz pe nemeritate. O mare recompensă presupune un efort pe măsură. Înarmează-te cu răbdare, depune eforturi pentru a ajunge la el, luptă pentru a-l merita, da-ți osteneala pentru el. Persistă. Nu ceda prea devreme, prea curând. Recompensa vine în momentul în care ești pregătit.

12. Principiul Valorii și al Inspirației
Valoarea unui lucru este direct proporțional cu energia și intenția pe care le-ai investit în acele lucruri. În momentul în care investești timp, efort, energie în ceva anume, la un moment dat iei înapoi de la el cel puțin o parte din ceea ce ai investit. De ce? Cum așa? Fiind totul este un mare Întreg conectat și contribuind la ceva anume, contribui de fapt la Întreg.

    Not Tags

Leave a Reply