Codul etic al amerindienilor

Codul etic al amerindienilor” după care, dacă ne-am ghida cu toții viață, Pământul ar fi un loc rupt din rai.

    1. Trezește-te împreună cu Soarele și ți rugăciunea. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele Spirit te asculta, trebuie doar -I vorbești.

    2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranța, Înșelătoria, Mânia, Invidia, Gelozia și Lăcomia izvorăsc din înstrăinarea de Suflet. Roagă-te pentru acești oameni, ca și ei și găsească îndrumare.

    3. Caută-te pe tine – prin tine. Nu lăsa alții ți impună pe ce cale mergi. Este calea ta și doar tu mergi pe ea. Alții pot merge eventual, alături de tine, însă nimeni altcineva nu poate trăiască viață ta.

    4. Poartă-te cu multă considerație, cu oaspeții care iți intră în casă. Servește-le mâncarea cea mai gustoasă, -le patul cel mai bun și onorează-i cu bunăvoință și respect.

    5. Nu fura, nici de la altă persoană sau de la comunitate și nici din natură. Dacă nu ți-a fost oferit sau dacă nu ai muncit pentru el, atunci nu-ți aparține.

    6. Respectă tot ce se află de pe acest Pământ: oamenii, ființele, planetele, tot ce este viu.

    7. Onorează gândurile, dorințele și cuvintele oamenilor cu care intri în contact. Niciodată nu-l întrerupi pe cel care vorbește, nu râzi de el și nu-i copiezi comportamentul în batjocură. Permite-i fiecărui om dreptul la exprimare personală.

    8. Nu-i vorbi niciodată de rău pe alții. Energia răutății pe care o emiți către Univers va veni înapoi către tine, multiplicată.

    9. Toți oamenii fac greșeli. Și toate greșelile pot fi iertate.

    10. Gândurile rele produc îmbolnăvirea minții, a trupului și a spiritului. Practică Optimismul.

    11. Natura nu este aici, pentru noi, ci este Parte din noi. Toți facem parte din Familia Planetară.

    12. Copiii sunt semințele viitorului nostru. Plantează iubirea în inimile lor și udă această iubire, cu înțelepciunea și lecțiile vieții. Copiii au nevoie de spațiu ca crească, asigură-le acest spațiu.

    13. Evită rănești inimile celorlalți, fii conștient , rănind pe altul, otrava durerii se întoarce înapoi la tine.

    14. Fii cinstit întotdeauna. Corectitudinea este un test de voință în acest Univers.

    15. Toate sunt interconectate. Fii echilibrat. Activitatea fizică forță mintii. Bogăția spirituală vindecă problemele emoționale.

    16. Ia decizii conștiente, legate de cine intenționezi fii și cum intenționezi reacționezi. Asumăți responsabilitatea pentru propriile acțiuni.

    17. Respectă spațiul personal al celorlalți. Nu te atinge de proprietatea altora, în special de obiectele de cult religios. Așa ceva este un lucru interzis.

    18. Fii cinstit cu tine însuți. Nu poți îngrijești sau ajuți pe altul, dacă întâi nu te îngrijești și nu te ajuți pe tine însuți.

    19. Respecta alte credințe religioase. Nu le impune credința ta.

    20. Împarte din ceea ce ai. Participă la lucrarea de Caritate.

    Not Tags

Leave a Reply