Edgar Cayce – “profetul adormit”

BIOGRAFIE
Dar pentru a înţelege mai bine personalitatea lui Edgar Cayce, precum şi capacităţile sale profetice, este necesar a fi puse în evidenţă câteva aspecte din viaţa sa. A văzut lumina zilei la data de 18 martie 1877 în oraşul Hopkinsville, din statul Kentucky, din sudul SUA. Provenea dintr-o familie de origine franceză şi, după cum spunea chiar el în scurta autobiografie, s-a născut şi a crescut la ferma sa din estul statului, învăţând la şcolile din ţinutul natal. Cei care s-au ocupat de biografia lui povesteau că el stătea mult de vorbă cu zânele şi cu bunicul său decedat. Acest comportament era înţeles doar de bunica sa, care se ocupa câteodată şi de vrăjitorii. Tatăl lui Edgar, ales judecător de pace în canton, dorea să aibă un fiu cu studii. Dar pe micul Edgar nu-l atrăgea şcoala, ci mai mult să cunoască din conţinutul Bibliei. La 13 ani citise Biblia de câteva ori în întregime. Nu reuşea să o înţeleagă, spunea el, “totuşi mintea în dezvoltare părea că găseşte în ea ceva la care aspiră fiinţa mea cea mai profundă. Când citeam făgăduinţele conţinute în Biblie şi rugăciunile celor care voiau unirea cu Dumnezeul unic, simţeam că toate acestea trebuiau să fie adevărate. Recitind Biblia de-a lungul anilor, făgăduinţele ei au devenit din ce în ce mai reale. Am înţeles mai bine necesitatea de a avea credinţă şi de a ne ruga dacă dorim să le vedem împlinindu-se în existenţa noastră”. La acea vârstă, Cayce era un elev, spunea el, incapabil să redea corect lecţiile la şcoală. Atunci, el a avut o viziune care s-a încheiat cu o promisiune. Zilele următoare a continuat aceeaşi problemă legată de învăţătură, fără rezultate bune. Tatăl său, supărat că băiatul este leneşul clasei, îl punea să înveţe şi să-i redea cele memorate. Rezultatul era dezastruos. Într-o zi, obosit şi supărat de neputinţa sa la învăţătură, el a adormit peste cartea de şcoală. Când s-a trezit, spre stupefacţia tatălui, a reprodus întreaga lecţie, din memorie, inclusiv ilustraţiile şi numerotarea paginilor. Din acea zi, el a devenit minunea şcolii, adormea pe cărţi, iar la trezire le ştia pe de rost.

ŞOCUL
Este remarcabil încă un episod din copilăria sa care previzionează calităţile viitorului “profet adormit”. Într-o zi, Edgar, jucându-se cu colegii în curtea şcolii, a fost lovit grav de o minge. Ajuns acasă a intrat în comă. În această stare, dintr-o dată a început să vorbească: “Am suferit un şoc din cauza mingii care m-a lovit în spate. Ca să mă vindec, puneţi-mi pe ceafă o cataplasmă cu ceapă şi cu porumb zdrobit”. A doua zi s-a trezit complet refăcut. Câţiva ani mai târziu, la începutul secolului al XX-lea, din cauza surmenajului i s-a declanşat o migrenă. A consultat un medic care i-a administrat un calmant, iar în  momentul în care l-a înghiţit, în mintea lui s-a făcut întuneric. S-a trezit într-un salon de spital, cu tatăl său la căpătâiul patului. Fusese adus dintr-o gară din împrejurimi, într-o stare de derută totală şi cu vocea pierdută, fără să mai poată articula nici un cuvânt. A fost consultat de mai mulţi medici, care au ajuns la acelaşi rezultat: afecţiunea lui Cayce era irecuperabilă. După un timp, un celebrul profesor specializat în hipnoză s-a oferit să-l ajute. Sub stare de hipnoză, Edgar a putut vorbi, dar nu şi după hipnoză. Însă ajutorul i-a venit din partea unui tânăr, Al Layne, pasionat de medicină şi hipnoză şi care locuia în acelaşi oraş cu el. Layne l-a povăţuit pe Edgar să intre în transă prin autohipnoză, după care i-a sugerat să privească în interiorul corpului său şi să descrie ceea ce nu este în regulă la nivelul gâtului. Cayce s-a conformat şi, în stare de autohipnoză, a spus: “Constatam o paralizie parţială a coardelor vocale, provocate de o tensiune nervoasă prea mare. Ar trebui să sugerăm corpului amplificarea circulaţiei sângelui din zona bolnavă timp de câteva minute”. Layne s-a supus, la rândul său, indicaţiei acestuia şi a spus: “Circulaţia sangvină vizează gâtul, ea va iriga organul bolnav şi va vindeca astfel boala”. În acel moment, gâtul lui Cayce s-a înroşit pentru câteva minute, după care în aceeaşi stare de transă el a afirmat: “Boala s-a vindecat. Acum sugeraţi circulaţiei sangvine să revină la o stare normală, apoi corpului să se trezească”. Layne s-a conformat, şi Edgar s-a trezit, putând să vorbească din nou.

VINDECĂTOR FĂRĂ VOIE
După această autovindecare, prin acelaşi ritual l-a vindecat pe Layne de o afecţiune la stomac pe care acesta a tratat-o la doctori ani în şir fără succes. Astfel s-a deschis lungul drum de vindecător al lui Edgar Cayce, vindecător fără voie. Diagnostica şi dădea sfaturi zilnic pentru tratamente. Layne făcea programările consultaţiilor şi pregătea remediile indicate de Cayce. El studiase medicina şi se pricepea s-o practice, dar nu avea o diplomă oficială. Edgar ar fi renunţat la aceste tratamente de frica vreunei greşeli făcute în tratarea bolnavilor, dar de fiecare dată când se hotăra să nu mai dea consultaţii îşi pierdea vocea. De fiecare dată şi-o recăpata dacă accepta să primească din nou bolnavi. Ulterior, a ajuns la performanţa de a stabili diagnostice şi să recomande tratamente pentru persoane aflate la sute de kilometri depărtare. Mai târziu, evantaiul de comunicări s-a extins de la problemele medicale la filosofie, istorie, religie etc. Nenumăratele profeţii făcute au fost atât din memoriile Pământului, cât şi din viitor. Întrebat cum reuşeşte să facă aceste lecturi sau comunicări, el a răspuns că se deplasa în acea stare de transă într-o bibliotecă misterioasă în care s-a păstrat tot ce-a existat de la începutul lumii. Acolo răsfoia o carte în care era scrisă povestea fiecărei fiinţe omeneşti, a fiecărei fiinţe vii, a fiecărui eveniment. Era cartea memoriei Akasha. Spunea el la un moment dat: “Ajung într-o clădire mare, în sala Arhivelor, unde o mână îmi întinde o carte deschisă la pagina care priveşte cutare entitate sau cutare eveniment şi nu-mi rămâne decât să citesc”.

Edgar Cayce, supranumit “profetul adormit” sau “omul misterului”, a avut în timpul vieţii sale cheia de acces de la “Memoria Universului”, în care se găsesc toate informaţiile despre orice şi oricine, de oricând.

Extrasenzorial, el putea să parcurgă mental, în stare de transă, cu uşurinţă, întreaga biografie a oricărei persoane, precum şi întreaga istorie a Terrei, din toate timpurile. Această Memorie a Universului despre care am amintit, gnoza şi teosofia o numeşte “Cronica Akasha”. Rudolf Steiner, contemporan cu Edgar Cayce, în volumul său “Din cronica Akasha”, scria despre modalitatea de a accesa informaţiile din Akasha: “Omul, ajuns la un grad avansat al facultăţii sale de cunoaştere, poate pătrunde până la sursele originare şi eterne ale lucrurilor perisabile în timp. Dacă omul îşi lărgeşte în acest fel facultatea de cunoaştere, poate ajunge şi la o cunoaştere a trecutului, fără a mai fi dependent de mărturiile şi documentele exterioare. El devine capabil să contemple acea parte nevăzută a evenimentelor, care este neperceptibilă prin simţuri, pe care timpul nu o poate şterge sau distruge. În felul acesta, omul trece de la o istorie efemeră la o istorie eternă… Cine nu este familiarizat cu aceasta şi nu a dobândit prin propria experienţă convingerea că există o lume spirituală te va privi cu uşurinţă ca pe un om cu fantezie bogată, dacă nu şi ceva mai mult. Dar cine a dobândit facultatea de a percepe lumea spirituală va recunoaşte acolo evenimentele sub aspectul lor etern”.

“LECTURILE”
Comunicările paranormale ale lui Edgar Cayce sunt cunoscute sub numele de “lecturi” şi au fost făcute într-o stare alterată a propriei conştiinţe, în care intra prin autohipnoză. În toată existenţa sa, Cayce a făcut 14.256 de lecturi, din care 2.500 au fost comunicări biografice. Istoria omenirii construită din comunicările sale este abordată din trecutul foarte îndepărtat, perioadă despre care s-au păstrat ori descoperit extrem de puţine dovezi. El urmăreşte ascensiunea şi declinul ciclic al omenirii, cu momentele de extaz al unor culturi şi civilizaţii străvechi, până la momentele de agonie produse de catastrofe greu de imaginat, considerând că Pământul a fost populat de cinci rase: rasa albă – apărută în Caucaz, Carpaţi şi Persia; rasa galbenă – în actualul Deşert Gobi; rasa neagră – în Sudan şi Africa de Nord-Vest; rasa roşie – în Atlantida şi rasa brună – în Anzii din Lemuria. Despre Atlantida, în cele aproape 700 de lecturi, spunea că avea un nivel al civilizaţiei superior celei contemporane. Atlantida a dispărut în trei etape prin catastrofe la nivel continental în anii 50.700 î.Hr., 28.200 î.Hr. şi 10.600 î.Hr, în cea din urmă mişcările tectonice, urmate de inundaţii dezastruoase au desăvârşit dispariţia ei completă, a celor trei insule care mai rămăseseră din ea: Poseida, Aryaz şi Og. Supravieţuitorii s-au împrăştiat în principal în America, sudul Europei şi în Egipt.

Profetul Edgar Cayce ne dezvăluie lupta acerbă care s-a dat între cei care au stăpânit Atlantida în vechime.

Se pare că toată puterea atlantă sălăşluia în acest cristal care producea raza laser. Iată descrierea unei centrale de energie atlantă construită în jurul unei “pietre de foc”…

În centrul unei clădiri izolate, se află o piatră semănând cu un magnet (…) În această clădire, care avea o formă ovală, acoperişul forma un dom, din care o parte “decapotabilă” se deschidea astfel încât să permită trecerea influenţelor stelare – concentrarea energiilor emise de corpurile celeste, ele însele de foc – împreună cu elementele din atmosferă şi din afara ei. Concentrarea prin prisme sau sticlă, – cum s-ar spune astăzi – se făcea astfel încât ea acţiona asupra instrumentelor care erau conectate la diferitele mijloace de transport. Este cam ceea ce am numi astăzi dirijarea teleghidată prin radio (…)

Numai specialiştii erau iniţiaţi în folosirea acestei roci; entitatea se afla printre cei care dirijau energia astfel produsă prin radiaţie, sub formă de raze invizibile pentru ochi, dar acţionând ca agent propulsor asupra pietrelor. Şi aceasta, fie că era vorba de un avion propulsat cu gaze sau vehicule de turism şi agrement evoluând aproape de sol sau maşini înaintând pe şi sub apă. Toate aceste maşini erau propulsate de un fascicol de raze concentrate, plecând de la piatra de foc din mijlocul centralei (…)

Acolo, entitatea a introdus forţe distructive, atunci când era însărcinată să distribuie această energie în diversele regiuni ale ţării cu ajutorul instalaţiilor care acopereau nevoile oamenilor din oraşe, sate, ţinuturi din jur: fără să o facă special, a stabilit o tensiune prea puternică şi aceasta a provocat a doua perioadă de distrugere a ţării. Solul s-a rupt, s-a fragmentat în mai multe insule – cele care au devenit mai târziu teatrul unui alt cataclism.

Şi iată construcţia acelei roci: era un cristal mare, cilindric, cum am spune astăzi; era tăiat cu faţete astfel încât vârful concentra toată energia care se aduna între cele două extremităţi ale cilindrului. Detaliile tehnice ale construcţiei sale sunt scrise undeva – le putem regăsi în trei ţări: în zona scufundată a Atlantidei, unde pot fi descoperite resturile unui templu sub sedimentele acumulate pe fundul mării; e aproape de ceea ce este astăzi Bimini, în largul Floridei; în al doilea rând, în arhivele unui templu din Egipt. Şi, în al treilea rând, în documentele atlante care au fost transportate în Yucatan, în America.

“Înregistrările akashice” – imensul “super-computer” al Cosmosului care înregistrează întreaga istorie a fiecărui suflet uman

„Toată materia perceptibilă provine dintr-o substanță primară, care umple tot spațiul, Akasha sau eterul luminifer, care este acționată de forța creatoare Prana, pentru a duce în existență, în cicluri fără sfârșit, toate lucrurile și fenomenele.“ (Nikola Tesla, 1907).

În funcție de filozofia sau religia citată, „Akasha“ are, în general, aceeași semnificație de bază. Este vorba de “eter”, a cărei existenţă a fost postulată de către filozofi din diverse culturi, tradiții și credințe care datează de mii de ani.

Akasha sau eterul este, practic, baza tuturor lucrurilor din lumea materială, în diferite filozofii fiind considerat a fi forța motrice invizibilă din spatele creării materiei. Potrivit multora, Akasha este sursa de energie pentru manifestarea materială.

Acest lucru este interesant, pentru că fizica cuantică arată că gândurile umane, intențiile, emoțiile au un fel de efect direct asupra lumii noastre materiale fizice. E adevărat că teoriile științifice de astăzi nu recunosc existența reală a Akashei, dar asta nu înseamnă că ea nu este reală.

Dar, dacă am vorbit de Akasha, ce ar fi “înregistrările akashice”? Potrivit diferiților specialişti în filozofiile ezoterice, “înregistrările akashice” (“înregistrările eterne”) reprezintă o bază de date care conține înregistrările călătoriei sufletului şi trupului.

Potrivit lui Alice A. Bailey, autor al mai multor cărți pe teme teosofice, “înregistrările akashice sunt ca un fel de film fotografic imens, în care se înregistrează toate dorințele și experiențele de pe Pământ”.

Potrivit profetului Edgar Cayce, “înregistrările akashice” pot fi văzute ca un fel de supercomputer al Universului, o maşină centrală de depozitare a tuturor informațiilor pentru fiecare persoană care a trăit vreodată în Cosmos. În afară de înregistrarea evenimentelor care au loc în viața unui om, aici se înregistrează fiecare act, faptă, cuvânt, gând, senzație, emoție, intenție și motiv. Aparent, înregistrările conțin întreaga istorie a fiecărui suflet uman, de la începuturile creației.

Charles Webster Leadbeater, un membru influent al Societății Teozofice și autor pe teme oculte, spune că în “înregistrările akashice” se găsesc şi toate înregistrările privind istoria Atlantidei și a diverse altor civilizații, ca cea a Lemuriei.

TRECUTUL ŞI VIITORUL
Unele dintre lecturi sunt legate de informaţii din trecut, precum şi din viitor referitoare la religie, viaţa lui Hristos, răsturnarea axei polilor, schimbarea climei, potopul, crizele economico-financiare, extratereştri, energia atomică, razele laser, Războiul Civil din SUA, al doilea război mondial şi persecutarea evreilor de către Hitler, asasinarea preşedintelui Kennedy, crearea statului Israel, căderea comunismului, independenţa Indiei, războiul din Golf, televiziune etc. Cele mai importante dintre acestea vor fi prezentate în detaliu, ulterior. Este uimitor faptul că profeţiile sale sunt identice cu cele făcute de alţi mari prezicători ca Nostradamus, La Sallette, Philippe din Lyon, Kérizinen, apariţiile de la Fatima etc.

Însă Edgar Cayce a făcut şi profeţii care nu s-au împlinit. De exemplu, el a previzionat că în ’36 California se va scufunda. Dacă previziunea se consideră corectă, cauza neîndeplinirii ei ar putea fi că nu s-a specificat secolul, el putând fi al XXI-lea, şi nu al XX-lea, sau a fost îndepărtată prin puterea rugăciunilor.

Edgar Cayce a fost unul dintre cei mai prolifici profeți ai lumii. A fost numit „profetul adormit” pentru că printr-o forță străină oamenilor obișnuiți reușea să se conecteze la o altă lume, unde putea vedea cu ușurință atât viitorul, cât și trecutul omenirii.

Numeroase dintre predicțiile sale s-au îndeplinit întocmai, fapt pentru care a ajuns și a rămas în centrul atenției publice chiar și în ziua de astăzi. Cayce a devenit cunoscut în ultima perioadă a vieții sale datorită profețiilor sale cu toate că faptului că acesta scria materiale despre teologie sau medicina. Scepticii susțin că abilitățile de medium ale lui Cayce pun sub semnul întrebării răspunsurile sale cu temă religioasă.

De-a lungul timpului Cayce a făcut mai multe previziuni despre viitorul apropiat sau îndepărtat al lumii. Undele dintre aceste previziuni sunt de-a dreptul șocante, altele mai puțin. Pentru că profețiile sale sunt de-a dreptul fascinante, am alcătuit o listă cu cele mai importante evenimente pe care le-a prezis Cayce pentru lumea întreagă:

 • Temperaturile vor crește constant în Antarctica și Arctica, cauză pentru care se vor trezi numeroși vulcani de pe glob. Vor urma erupții așa cum nu s-a mai văzut niciodată.
 • Cea mai mare parte a Europei se va schimba într-o singură clipă.
 • Sudul Canadei nu va fi influențat de schimbările prin care va trece Terra.
 • Japonia se va scufunda, cea mai mare parte de costă din SUA se va regăsi pe fundul oceanului. Lumea întreagă va avea de suferit.
 • Porțiunea superioară a Europei se va rupe de restul continentului și va migra spre SUA.
 • Se vor naște mulți profeți falși care vor provoca panică în lume cu profețiile lor eronate. Aceștia se află în slujba întunericului și prin faptele lor nu fac altceva decât să pregătească lupta finală, adică Armaghedonul.
 • Soarele își va pierde din strălucire și atunci oamenii își vor pierde drumul spiritualității. O singură stea de pe cer va indica drumul spre lumină.
 • Cele mai multe dintre modificările de pe Terra vor fi influențate de ciclurile prin care va trece Soarele.
 • Un cutremur masiv la lovi California și abia apoi fiul tânărului rege va domni.
 • Mesagerul din ceruri va apărea și atunci oamenii trebuie să decidă pe ce drum vor apuca.
 • Drumul către Atlantida începe din Binimi. Atunci când va fi descoperit se vor afla numeroase dintre secretele atlanților.
 • Egiptul este centrul spiritual al lumii. În jurul acestei forțe s-a clădit întreaga civilizație umană.
 • Un preot din Arabia sau Tibet va veni pentru a-i învăța pe oameni misterul stelelor și va însămânța o nouă viziune asupra spiritualității.
 • Schimbarea polilor va influența decisiv viața pe Terra. Cele mai multe dintre animale o să dispară, iar viața omului se va schimba dramatic.
 • Doar celor inițiați li se vor deschide porțile orașului misterios, care va apărea de nicăieri. Ceilalți nici nu îl vor putea vedea măcar.
 • Dacă omenirea vrea să evite distrugerea, trebuie să se întoarcă la modul natural de viață. Aceasta este singura opțiune pentru evitarea dezastrului total.
 • Atunci când va începe era celui de-al cincilea Soare (după ziua de 12 decembrie 2012) va începe o nouă era marcată de cele mai multe schimbări. Doar cei care vor ține pasul și vor înțelege că schimbarea face parte din viață, vor ajunge să experimenteze cele mai deosebite sentimente și trăiri, adică viața în esența sa.
 • Oamenii vor putea să trăiască mai mult decât în prezent. Această descoperire va arunca omenirea într-un alt proces al evoluției.

Avantajele rugaciunii

Edgar Cayce, celebrul medium american considera ca modalitatile de patrundere a bolilor si suferintei corpului uman, sunt urmarea “otravurilor cognitive”, secretate de gandurile negative.

Astfel in Statele Unite s-a lansat o adevarata campanie a optimismului si celebrul indemn “think positive”  s-a popularizat tot mai mult in randul oamenilor.

Cayce spunea: “Gandind pozitiv putem vindeca, gandurile optimiste avand puterea de a actiona benefic asupra organismului regland activitatea glandelor vitale”

Cayce recomanda pentru aceasta un mijloc simplu si fundamental de meditatie, prin intermediul rugaciunii Tatal Nostru.Totodata , el explica corespondenta dintre fiecare verset al rugaciunii si respectivii centrii glandulari ce sunt influentati de aceasta.

“Trebuie sa incerci sa resimti fiecare val de semnificatie al fiecarui verset, sa extragi sensul energetic al acestuia si sa il directionezi catre organul in cauza, sa simti cum acest verset curge prin corpul tau. Caci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezentarile corpului energetic: se construieste astfel o reactie chimica, fiind posibila vindecarea”,concluziona autorul.

Iata asadar dupa Edgar Cayce, corepondenta intre versetele rugaciunii si principalele glande endocrine stimulate:

TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului

SFINTEASCA-SE NUMELE TAU actioneaza asupra glandei pineale

VIE IMPARATIA TA deschide tiroida si regleaza functia acesteia

FACA-SE VOIA TA PRECUM IN CER deschide tiroida

ASA SI PE PAMANT actioneaza asupra timusului

PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine SI NE IARTA NOUA GRESELILE DUPA CUM SI NOI IERTAM actioneaza asupra glandelor suprarenale SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni SI NE FERESTE DE CEL RAU actioneaza din noi asupra timusului

CA A TA ESTE IMPARATIA actioneaza din nou asupra tiroidei SI PUTEREA actioneaza asupra glandei pineale

SI MARIREA redeschide pituitara

AMIN  formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.

Astfel Cayce este de parere ca riscul aparitiei unor boli sau afectiuni nervoase este nealarmant pentru persoanele care gandesc pozitiv sau se roaga in mod frecvent.

Înregistrările Akashice (în sanscrităakasha” înseamnă “cer“, “spațiu” sau “eter“) este un termen folosit de autorii esoteriști în teosofie (și antropozofie) pentru a descrie un compendium de cunoștințe mistice codificat în planurile existențiale non-fizice. Aceste înregistrări sunt descrise a conține toată cunoașterea întregii experiențe umane cât și istoria cosmosului. Sunt prezentate metaforic ca o bibliotecă cât și alte analogii deseori găsite în concepte derivate din mișcările teozofice ale secolului al XIX-lea, rămânând predominant un subiect din discursul New Age. De obicei, autorii încearcă pe această cale să dea o aură de revelație propriilor scrieri fantastice, dar unii dintre aceștia cred în aceste ”revelatii” imaginare, ele fiind rodul imaginației lor in stari de transă meditavivă, sau stari alterate de constiinta, cum ar fi cele ale unor persoane bolnave de epilepsie sau de tulburare bipolară (I.P. Culianu-Călătorii în lumea de dincolo, București, Nemira, 1994,1999; Iași, Polirom, 2003, 2007, Experiențe ale extazului, București, Nemira, 1997; Iași, Polirom, 2004).

Descriere și explicație

“Înregistrările Akashice” este un termen teozofic referindu-se la un sistem universal de fișiere ce înregistrează orice gând creat, cuvânt sau acțiune. Înregistrările sunt făcute asupra unei substanțe subtile numită akasha (sau eterul conducător fonic). În misticismul Hindu, această akasha este considerată a fi principiul primar al naturii din care celelalte patru principii naturale sunt create: foc, aer, pământ și apă. Aceste cinci principii de asemeni reprezintă cele 5 simțuri ale ființei umane.

Un exemplu al unei persoane ce mulți susțin că a putut citi cu succes Înregistrările Akashice, este misticul american târziu Edgar Cayce. Cayce făcea citirile într-o stare de somn sau transă. Metoda lui Cayce a fost descrisă de Dr. Wesley H. Ketchum, ce pentru câțiva ani l-a folosit pe Cayce ca un adjunct al practicii lui medicale. “Subconștientul lui Cayce… este în directă comunicare cu toate celelalte minți subconștiente, și este capabil a interpreta prin mintea sa obiectivă și a împărtășii impresii recepționate de la alte minții obiective, culegând în acest fel toată cunoașterea dobândită de nesfârșitele milioane de celelalte minți subconștiente”. În cartea “Legea lui Unu: vol. 1”, o entitate identificată prin channeling drept Ra a confirmat în 1981, că Edgar Cayce intra de fapt în channel cu Înregistrările Akashice, și nu cu o entitate.

Credincioșii în existența Înregistrărilor Akashice afirmă că ele au fost accesate de oamenii antici din culturi diferite de-a lungul întregii istorii. În ciuda acestei afirmații, nu există nici o referință directă la akasha în niciun document istoric. Termenul în sine akasha, alături de conceptul de bibliotecă aetherică, a originat din filozofia indiană și a fost incorporat în mișcarea teozofică a secolului 19.

Printre indivizi ce au pretins că au folosit conștient înregistrările Akashice sunt: Linda Howe, Charles Webster Leadbeater, Annnie Besant, Alice Bailey, Samael Aun Weor, William Lilly, Manly P. Hall, Lilian Treemont, Dion Fortune, George Hunt Williamson, Rudolf Steiner, Madam Helena Petrovna Blavatsky, Edgar Cayce, William Bhulman și Michael J. Dickens.

Potrivit credincioșilor, akasha este colecția tuturor evenimentelor și răspunsurilor privind conștiința din toate realitățile. Astfel, toate formele de viață contribuie și au acces la înregistrările Akashice. Orice om poate deveni un medium psihic pentru a accesa înregistrările, și tehnici variate și discipline spirituale (exemplu: Yoga, Pranayama, Meditație, Rugăciune, Imaginație) pot fi folosite pentru a atinge starea focalizată necesară accesării înregistrărilor.

Așa cum există biblioteci specializate convențional (exemplu medicină, ASE), aderenții descriu existența unor diverse înregistrări Akashice (ex. umane, animale, plante, minerale, etc.) ce în totalizarea lor cuprind toată cunoașterea posibilă. Majoritatea scrierilor se referă la înregistrările Akashice în domeniul experiențelor umane, dar credincioșii cred că toate fenomenele de experiență cât și cunoașterea transcendentală sunt codificate în acestea.

Relatări specifice ale Înregistrărilor Akashice

În cartea sa “Journey of Souls” (“Călătoria sufletelor”) și “Destiny of Souls, Evidence of Life between Lives”, (“Destinul Sufletelor, Evidența vieților dintre vieții”), Michael Newton, un hipnoterapeut ce a lucrat cu subiecți în stări profunde, are multe relatări ale înregistrărilor Akashice, sau a “Cărții Vieții”. Sufletele înainte de Reîncarnare merg la o bibliotecă și văd pagini asociate cu viața ce consideră să o ia. Paginile nu sunt neapărat consecutive. Deși pot fi puncte de răscruce definitive în cursul vieții noastre, liberul nostru arbitru poate schimba drumuri, evenimente și rezultate. În timp ce sufletul se pregătește pentru o viață cu intenția de a învăța o lecție în special sau pentru a plăti o datorie karmică (în sanscrită “întoarcere”), sufletul va alege de asemeni o familie și un corp ce îl va ajuta cu lecțiile pentru această reîncarnare. Pentru mulți, unele din aceste imagini supraviețuiesc “amneziei nașterii” și devin astfel intuiția noastră ce ne servește în timpul vieții.

C.W. Leadbeater, care a susținut că este clarvăzător, a desfășurat o cercetare asupra înregistrărilor Akashice ce a spus că a făcut-o la Sediul Societății Teozofice din Adyar (Tamil Nadu), India în vara anului 1910 și a scris rezultatele în cartea sa “Man: How, Whence, and Whither?” (“Omul: Cum, de unde și încotro ?”). Cartea relatează istoria Atlantidei și alte civilizații, chiar și societatea Pământului în viitorul secol 27.

La Înregistrare Akashice face referire și Edgar Cayce, care a declarat că fiecare persoană este luată la răspundere după viață și “confruntată” cu înregistrările Akashice personale, cu ceea ce au făcut sau nu, în viața, într-un sens karmic. Ideea este comparabilă cu cartea biblică a vieții, care este consultată pentru a vedea dacă morții sunt admiși sau nu în Rai.

Ervin Laszlo în cărțile sale “Știința și Câmpul Akashic” și “Știința Re-fermecarea Cosmosului” aduce cele mai noi date științifice asupra Câmpului-A și funcția sa ca sursă a tuturor manifestărilor și interconectărilor, erupând în și în afară, prin intermediul domeniului vidului sau energia punctului zero, pe care el o echivaleaza cu Akasha – Mintea Cosmică, Conștiința Universală, precum și în câmpul care unifică toate lucrurile.

Jane Roberts în cărțile Seth descrie o versiune diferită a unei idei similare atunci când Seth afirmă că lucrurile fundamentale ale universului sunt ideile și conștiința, și că o idee, o dată concepută există pentru totdeauna. Seth a susținut că toate ideile și cunoștințele sunt, în principiu, accesibile prin “cogniție directă”. Cogniția directă împarte congruență semantică, cu intuiția și permite posibilitatea de a cunoaște direct, fără ca timpul să treacă și fără a fi nevoie de cunoștințe transferate, de exemplu, într-un discurs sau text. Acest lucru este similar cu ceea ce Robert Monroe descrie ca “memorare” în trilogia cărților despre experiențele extracorporale.

Robert L. DeMelo în cartea digitala a sa în fizică teoretică “Principiile Generale ale Relativității A” ia o altă și diferită abordare, deducând prin logică implicită potențiala existență a unei Conștiințe Universale infinit cunoscătoare în care suntem cu toți implicați, și în esență, contribuind la existența Sa. Deducerea lui logic compară proprietăți comune dintre timp și spațiu și se aplică le conștiință. El încheie în cartea sa electronică referindu-se la această Conștiință Infinită ca Dumnezeu.

Conform scrierilor rosicruciene ale lui Max Heindel, Memoriile Naturii (înregistrările Akashice) pot fi citite în trei lumi diferite interioare. În eterul reflectant al regiunii eterice există imagini cu tot ce sa întâmplat în lume – cel puțin cu câteva sute de ani înapoi, sau chiar mult mai mult, în unele cazuri – ele apar ca un fel de imagini pe un ecran, cu diferența că scenele se deplasează înapoi. Memoria Naturii poate fi citită, într-o manieră complet diferită ce acoperă esența unei vieți întregi sau un eveniment, într-o lume mai înaltă, în cea mai mare subdiviziune a Regiunii Gândului Concret al planului lumii mental, și, în cele din urmă mai poate fi citită în Lumea Duhului Vieții, ce acoperă evenimente din cele mai vechi timpuri ale manifestării noastre prezente, dar numai pentru adepții spirituali sau entităților spirituale și prin har, accesul la Înregistrări este acordat.

Cartea Urantia pretinde valabilitatea și realitatea acestor “Înregistrări Vii” în mai multe instanțe. În articolul 25 este găsită declarația: “Îngerii ce înregistrează ai planetelor locuite, sunt sursa tuturor înregistrărilor individuale. În toate universurile alte funcții ale “grefierilor”, sunt atât înregistrările oficiale cât și înregistrările vii. De la Urantia la Paradis, ambele înregistrări sunt întâlnite: într-un univers local, mai multe înregistrări scrise și mai puțin cele vii; în Paradis, mai multe înregistrări de viață și de mai puțin cele formale; pe Uversa, ambele sunt la fel de disponibile.”

Și în Articolul 25:

“Memoria Compasiunii este o experiență vie cântărită, o stare actuală a contactului tău cu forțele supranaturale ale tărâmurilor. Acestea sunt înregistrările vii ale compasiunii de întrajutorare, care sunt citite ca dovezi în fața instanțelor Uversa atunci când drepturile fiecărui individ la viața veșnică sunt puse la judecată, atunci când sceptrele sunt numărate și Zilele Antice așezate. Difuzările Uversa ies și vin în fața dinaintea lor; mii și mii slujesc lor, și zece mii de ori zece mii stau în fața lor. Hotărârea este stabilită, și cărțile sunt deschise. Și cărțile ce sunt deschise într-o ocazie așa memorabilă sunt Înregistrările Vii ale secorafimul terțiar al super-universului. Înregistrările oficiale sunt aranjate pentru a corobora mărturia Memoriilor Compasiunii, dacă acestea sunt necesare. ”

În “Legea lui Unu”, vol. I, o carte ce pretinde a conține conversații prin channeling (spiritism) cu un “complex social de memorie” cunoscut de oameni ca “Ra”, atunci când solicitantul întreabă de unde Edgar Cayce a primit informațiile sale, răspunsul primit a fost, “Am explicat mai înainte că Infinitul Inteligent este adus în domeniul energiei inteligente de la a opta densitate sau octavă. Acel complex vibratoriu sonor numit Edgar a folosit această poarta de acces pentru a vizualiza prezentul, care nu este continuumul trăit ci potențialul complex social de memorie al acestei sfere planetare. Termenul folosit de voi pentru acesta sunt “Înregistrările Akashice” sau “Coridorul Înregistrărilor”

Citirea vieților viitoare: A fost o femeie pe nume Helen Stewart Wambach, Ph.D. (1925-1985) ce a trăit în Concord, California, care a pretins că poate hipnotiza oamenii să trăiască viețile viitoare posibile ale lor în diferite universuri paralele.

În cartea Profeția Thiaoouba, autorul este răpit de ființe extraterestre supreme, ca într-o parte a cărții să fie condus prin Înregistrările Akashice. Sinonimul ce îl utilizează este psihosferă. Potrivit autorului, înregistrările Akashice sunt ca un “cocon vibrant, care se rotește la o viteză de șapte ori cea a luminii. Acest cocon acționează ca o sugativă, așa cum era, captând (și amintindu-și), absolut orice eveniment ce are loc pe planetă. Conținutul acestui Cocon este inaccesibil pentru noi de pe Pământ – nu avem nici un fel de a ‘citii terenul’”.

Scepticism

Până în prezent, singurele dovezi ale înregistrărilor Akashice au fost afirmațiile celor care pretind că adună informații din ele. Aceste afirmații nu pot fi testate empiric, și, prin urmare, nu este considerată o problemă serioasă de cercetare științifică. Atât tradițiile creștine cât și cele vedice/hinduse, în general, nu recunosc Scripturile și convingerile lor ca fiind înrădăcinate în cronicile Akashice, deși anumite grupuri sau persoane fizice pot favoriza o astfel de credință. Cu toate acestea, în credința islamică, sub conceptul de Qadar, există o menționare a unei așa-numita “Cartea Decretului”, sau “Al-Lawh Al-Mahfud”, care este de asemenea definită ca o tabletă ce deține evidența tuturor evenimentelor ce s-au întâmplat vreodată și ce se vor întâmpla. (Vezi: Predestinarea în Islam)

O ipoteză în discuție răspândită a Înregistrărilor Akashice este că acestea sunt obiective; asta fiind, că “citirea” unei înregistrări este un eveniment real din istorie, decât a fii punctul de vedere subiectiv al minții care a făcut impresiile evenimentului ce este reamintit sau “accesat”. Un punct de vedere contrastant este că înregistrările arată doar instanțe subiective ale ființelor umane, de aceea ele pot fi contradictorii, de-a lungul ideilor din filmul Rashomon.

  Not Tags

Leave a Reply