Leacuri stranii de vindecare

Vindecare prin rugăciune, post, meditație sau chiar excitare. Medicina a căutat dintotdeauna leacuri și metode de vindecare a bolilor. Iată câteva dintre cele mai stranii:

Clisma

Procedura constă în introducerea de lichide în rect sau colon. În acest mod se evacuează toxinele din corp. În trecut, clisma era folosită metodă de administrare a medicamentelor pentru a fi mai bine asimilate de organism.

Flebotomia

Se credea extragerea unei cantități substanțiale de sânge putea prevină bolile. Când o persoană avea tensiunea ridicată, se folosea această metodă pentru a o reduce. Metoda era folosită și în caz de febră, migrenă sau apoplexie. Astăzi, flebotomia este recomandată mai ales persoanelor care suferă de hemocromatoză, boală genetică care determină acumularea excesivă de fier în organe, în special ficat.

Descântecul

Pe vremuri, se credea că un păgân avea abilitatea de a vindeca persoane. Descântecele păgânilor ar fi avut puteri tămăduitoare.

Poțiuni halucinogene

Se foloseau în timpul intervențiilor chirurgicale. Pacientul avea nevoie adoarmă în timpul operațiilor, dar s-a întâmplat ca administrarea acestor poțiuni fie letală. Poțiunile erau făcute din amestecuri de plante, oțet și vin.

Coaja de cartof

Aceasta este folosită pentru tratarea arsurilor. S-a descoperit în cazul în care pui o coajă de cartof pe o arsură proaspătă, vindecarea va fi mai rapidă.

 Oțetul

Potrivit unor studii, dacă verși oțet pe tentaculele unei meduze poți stopa veninul care este eliberat de acestea. Veninul este neutralizat și dacă pui oțet pe rana provocată de tentaculele meduzei.

Hidroterapia

Terapia este folosită și în zilele noastre. În funcție de afecțiuni, sunt prescrise băi calde cu diferite uleiuri sau plante, dar și băi reci. Hidroterapia este indicată în arterite, spondiloze, dureri de spate, arsuri, paralizie.

Lobotomia

Este un procedeu chirurgical de înlăturare a părții frontale a creierului. Procedeul a fost folosit pentru tratarea schizofreniei, a depresiei. După descoperirea unor medicamente, această procedură nu a mai fost utilizată și a fost considerată o mare eroare medicală.

Trepanația

Procedeul constă în efectuarea unei găuri în cutia craniană pentru a elimina anumite tumori sau cheaguri de sânge. Se credea procedeul putea vindece crizele de epilepsie, migrenele.

Cura de struguri contra cancerului

În 1920, Johanna Brandt, medic în Africa de Sud, a creat propriul regim bazat pe struguri și a reușit se vindece cu ajutorul lor de cancerul la stomac. Istoria vindecării a văzut lumina tiparului în 1928, în cartea intitulatăCura de struguri”.

Lumea medicală de atunci nu a acceptat această metodă, iar mult mai târziu, cercetătorii au descoperit pro-antocianinele din sâmburii de struguri sunt substanțe puternic antioxidante și apară organismul împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi, iar resveratrolul, o substanță din coaja strugurilor roșii, pare aibă valențe deosebite în protecția față de bolile de inima și cancer.

    Not Tags

Leave a Reply