Legea vibrației – Legea atracției…

Legea vibrației

Legea vibrației susține tot ce există în univers se află într-o stare continuă de vibrație. Universul cu tot ceea ce cuprinde el este alcătuit din energie. Totul este energie în mișcare. Scaunul pe care stăm este energie în mișcare, la fel casa în care locuim, pământul pe care călcăm, mâncarea pe care o mâncam, cerul pe care-l vedem, aerul pe care-l respirăm, trupul – totul este energie în mișcare la nivel fundamental. Materia solidă este energie care vibrează în ritm foarte lent și cu frecvență joasă, în vreme ce aerul are o vibrație foarte rapidă și cu frecvență înaltă. Vibrația Spiritului este atât de intensă și atât rapidă, încât practic el este în repaus, la fel o roată care se învârte cu o așa de mare rapiditate încât pare stă pe loc. Gândurile reprezintă tot energie în mișcare. La fel și acțiunile, iar obiceiurile sunt tipare repetitive a energiei aflate în mișcare.

Noi nu putem nici cream, nici distrugem energia – nu putem decât s-o transformăm în ceva nou. Asta înseamnă toată energia care a existat și exista vreodată există și acum într-o formă sau alta. Trupul nostru s-a format prin fuziunea unui ovul cu un spermatozoid, ei înșiși rezultatul procreării și al evoluției de când a apărut viața pe Pământ. Obiceiurile noastre s-au format ca efect al tiparelor noastre de gândire și al socializării, influențate de mentalități care s-au schimbat și s-au transformat milenii de-a rândul.

Prin urmare, dacă vrem schimbăm un obicei, nu-l putem distruge. Putem doar -l transformăm într-unul nou. Dacă vrem ne schimbăm modul de a gândi, nu putem distruge vechea gândire – putem doar s-o transformăm într-una nouă.

Una dintre cele mai înalte și mai puternice forme de energie o reprezintă gândul. Gândul este energie electrică vibrând la o frecvență foarte înaltă. Fiecare gând produce o vibrație, care călătorește prin univers și începe prindă formă. Acel gând s-a născut dintr-o altă formă de energie și exista, sub o formă sau alta, pentru totdeauna. Acest fapt înseamna avem o uriașă responsabilitate în privința supravegherii și disciplinării gândurilor noastre. Gândurile formează câmpuri de energie care călătoresc din mintea noastră către lumea exterioară. Un gând trecător va primi puțină energie, dar dacă acel gând începe se dezvolte și noi îi acordăm atenție, devine tot mai puternic. Cu cât i se mai multă atenție, cu atât are mai multă influență asupra lumii noastre și a relației noastre cu ea.

 

Legea atracției

Legea atracției este una dintre cele două legi care derivă din legea vibrației și care ne spune asemănarea duce la apropiere – vom atrage energii similare cu a noastră și cu cea a subiectului asupra căruia ne concentrăm gândurile. Vibrațiile cu frecvențe similare se atrag, cele cu frecvențe diferite se resping. De aceea atragem lucrurile asupra cărora ne concentrăm, la care ne gândim sau cărora le dăm energie. Lucrul la care ne gândim îl facem adesea se manifeste. Când gândim pozitiv, atragem spre noi oameni și situații pozitive. Când gândim negativ, atragem oameni și împrejurări nega­tive. Ce se aseamănă se adună, atragem spre noi ceea ce noi înșine proiectăm în afară. Ceea ce căutam este exact ceea ce vom găsi. Ne definim așteptarea în minte, iar mintea noastră va reacționă în consecință. Energia pleacă în univers sub forma unui gând sau a unei comenzi, astfel vom atrage obiectul la care ne-am gândit.

Există un câmp de vibrație energetică numit aură, care înconjoară toate obiectele și ființele umane. Vibrația trupului creează aura, iar gândurile și modul în care procesăm experiențele vieții o guvernează. Câmpul energetic vibrează cu o frecvență mai mare în jurul oamenilor care utilizează niveluri mai ridicate de conștientizare lucidă. Pentru cei care sunt mai puțin conștienți și care trec prin viață “pe pilot automat”, câmpurile energetice vibrează cu o frecvență mai joasă.

 

Legea schimbării

A doua lege derivată, legea schimbării, ne spune , din moment ce totul este energie și energia se află într-o mișcare continuă, totul se schimbă în mod constant. În ultima instanță, există doar schimbare. Nimic nu rămâne vreodată la fel. Toți cunoaștem persoane care nu se simt în siguranță decât dacă lucrurile rămân așa cum sunt. Schimbarea produce teamă, pentru deschide ușa spre necunoscut. Oamenii vor accepta situații neplăcute pentru simplul motiv li se pare mai ușor sau mai sigur decât schimbe ceva – li se pare măcar știu ce urmează li se întâmple, chiar daca este rău. Dacă fac vreo schimbare, intră într-o lume dincolo de sfera lor de experiență.

Celor cu o capacitate înalt dezvoltată de conștientizare și cu un simț mai dezvoltat al posibilităților oferite de viață, ideea de a merge înainte pe valurile schimbării li se pare mult mai puțin amenințătoare. Sunt mai siguri pe ei și au mai multă încre­dere , într-un fel sau altul, universul le va purta de grija. Pentru ei, schimbarea poate fi chiar incitantă, pentru există mereu ceva nou – o nouă șansă, o provocare inedită, un nou dar din partea vieții.

Nici aici nu se pune problema încălcării acestei legi, ci de a o înțelege corect întrucât conține în ea întreaga cheie a transformării. Pentru a ne schimba starea de spirit sau stările mentale e suficient ne schimbăm vibrația. Orice om își poate schimba vibrația printr-un efort de voință, fixând atenția pe starea de voință. Voința conduce atenția și atenția modifică vibrația. Dacă ne cultivăm arta atenției cu ajutorul voinței vom găsi secretul stăpânirii sentimentelor și stărilor mentale.

Orice gândire, orice emoție și orice stare mentală are procentul corespunzător și gradul său de vibrație. Grație unui efect de voință a individului, sau a mai multor indivizi, aceste stări mentale pot fi reproduse, la fel cum este posibil a se reproduce un sunet muzical ce face vibreze un instrument într-o anumită manieră, la fel cum se poate reproduce o culoare făcând imediat obiectul vibreze. Prin cunoașterea principiului vibrației la fenomenele mentale, fiecare își poate polariza spiritul său, putând -l facă aibă gradul de vibrație dorit. Se obține astfel un control perfect al stărilor sale mentale, al caracterului său etc.

Principiul vibrației există la toate fenomenele produse de marii înțelepți, care sunt capabili în aparență înlăture legile naturii, deși în realitate nu fac decât utilizeze o lege pentru a se apăra contra alteia, un principiu pentru a desființa efectul altora și care obțin rezultate uimitoare, schimbând vibrațiile obiectului material și a formelor de energie, săvârșind astfel ceea ce se cheamă în mod curent minuni.

Manifestările gândirii, emoției, voinței, dorinței sau oricărei stări sau condiții mentale sunt însoțite de vibrații, din care o parte sunt exteriorizate și tind influențeze prin inducție spiritul altor indivizi. În consecință, e important fim atenți la toate manifestările individuale, le armonizăm și le stăpânim, întrucât au repercursiuni asupra întregului univers.

În acest proces de transformare, armonizare și control, de imens ajutor ne sunt îngerii păzitori, arhanghelul Mihail, arhanghelul Uriel, arhanghelul Gabriel, arhanghelul Metatron, îngerii cunoașterii, ai discernământului, ai înțelegerii, îngerii ințelepciunii, ai armoniei.

    Not Tags

Leave a Reply