Reguli în alimentație…

Mâncarea caldă

Hildegard „Când omul are încă stomacul gol el să mănânce mai întâi o mâncare făcută din cereale sau făină, căci aceasta mâncare este uscată şi îi va da omului putere. În afară de asta să mănânce mai întâi o mâncare caldă (însă nu fierbinte !) care să-i încălzeasca stomacul şi deci nu o mâncare rece. Căci atunci când el mănânca una rece, aceasta îi va raci aşa de mult stomacul încât acesta nu se va mai încălzi nici dacă după aceea se mănâncă mâncăruri calde… Când se mănâncă o mâncare rece după una caldă, atunci căldura din stomac va învinge răceala la a doua mâncare. Fructele, ca şi mâncarea lichidă şi suculentă din ierburi şi verzituri să fie evitate la prima masă (micul dejun) căci ele aduc putreziciune, secreţie şi nelinişte la sucuri. …

Pentru un om sănătos este bine şi sănătos, din cauza digestiei – să renunţe la micul dejun până la prânz. Pentru cei bolnavi şi slabi este însă bine să se ia micul dejun pentru a primi puterile care lipsesc din mâncare”

Salatele şi fructele înainte de masă

Hildegard « omul să mănânce mai întâi ceva cald ca să-şi încălzească stomacul. Toate fructele şi legumele şi tot ceea ce conţine multă umezeală, ca şi ierburile verzi să fie evitate de om la începutul mesei. După ce a mâncat ceva cald (dar nu fierbinte) se pot mânca (astfel de alimente), căci altfel ele mai mult înbolnăvesc decât vindecă”

Mâncarea crudă

Hildegard „Când omul mănâncă mere, pere, legume crude şi alte verzituri care nu au fost gătite prin încălzire de nici un fel, atunci ele nu pot fi descompuse de stomac şi intestine aşa uşor ca atunci când au fost temperate (gătite) mai înainte. Sucurile rele ale acestori mâncăruri care ar fi putut fi prinse şi neutralizate prin gătire la foc sau prin înmuiere în oţet cu sare, dăunează aşa crude splinei care se va umfla şi va creea dureri”.

Masă de seară

„Seara omul poate să mănânce tot (adică tot ceea ce este sănătos de mâncat) ceea ce a mâncat şi în timpul zilei, daca el doreşte. Însă el să mănânce seara aşa devreme încât să mai poată face şi o plimbare înainte să se ducă la culcare”

Mirosul mâncarii

Mirosurile în general şi mirodeniile aromate în special au un efect pozitiv asupra organelor şi a sănătăţii. Ceea ce este bun şi la miros şi la gust fără prea multe condimente şi prăjeala este în general sănătos.

„Când omul mănânca şi bea, un sistem viu de transport din corp ia gustul şi mirosul şi îl transportă la creier, lucru care face că el să fie alimentat cu sânge şi care îi dă şi căldura necesară … şi inima, ficatul şi plămânul iau ceva din acest gust şi miros şi din substanţe eterice din ele aşa încât ele sunt umplute şi hrănite ca un maţ vechi şi uscat care se pune în apă, în care devine moale şi plin” (CC 113,3)

Care om de ştiinţa se gândeste la mirosuri şi la gust când analizează mâncarea ? Ei văd numai o tabelă cu vitamine şi calorii, aşa cum au fost învăţaţi şi care nu spune nimic despre calitatea mâncarii.

Culcatul imediat după masă

„Omul să nu se culce imediat după masă adică înainte ca gustul, sucul şi mirosul mâncării să ajungă la locul de destinaţie. Mai degrabă să nu doarmă deloc după masă ca nu cumva ca somnul să ducă mirosul, gustul şi sucul mâncării la locurile nepotrivite din corp şi să le împrăştie ca pe un praf în părti diferite ale corpului. Dacă un om s-a abţinut de dormit pentru o bucată de vreme (deci până dispar gusturile şi se termină digestia) şi se culcă 1 oră, atunci carnea şi sângele lui se va înmulţi şi el se va face sănătos”

Mâncarea grasă

„Cine mănâncă carne grasă şi mâncare cu multă grăsime sau cu mult sânge, acela riscă să se înbolnăvească, căci o asemenea mâncare nu poate sta în stomac atât cât ar trebui pentru o asemenea mâncare grasă.

(deci nu se poate digera cum trebuie) … Numai cine este slăbănog să mănânce din când în când câte ceva mai gras care să-i dea umezeala la uscăciunea trupului. Căci carnea de animale îngraşă omul mai mult decât orice altă mâncare sau băutură “.

Mâncatul excesiv

“Oamenii mănâncă prea mult astfel încât liferanţii de căldură (necesară pentru o digestie completă) inima, ficatul, plămânul şi splina nu pot da destulă caldură stomacului şi ca urmare el nu poate găti mâncarea (în stomac), căci ea este ori crudă, ori pe jumătate gătită, ori prea grasă sau prea uscată, tare şi greu digerabila” (CC 99, 5 ff)

 „din cauza asta sucul necesar digeraţiei lipseşte şi stomacul devine rece şi plin de secreţii şi mâncarea se întăreşte în stomac şi în intestin şi omul se înbolnăveşte. Cine suferă de stomac şi intestine fiindca nu are o digestie bună aceluia i se slăbesc şi ochii” (Aforisme 111/43)

Regula de folosire a condimentelor în general

“ Ierburile vindecătoare şi condimentele nobile, ca şi praful din ele nu ajută oamenilor sănătoşi la nimic atunci când ele sunt luate fără ordine. Mai degrabă îi vor dăuna, căci usucă sângele şi fac carnea slabă, căci ele nu gasesc în om acele sucuri în care ele să-şi poată desfaşura puterea. În acest caz ele deci nu activează nici forţele (din trup), nici nu lasa carnea să crească ci mai degraba împiedică numai sucurile rele, cu care sunt vrăşmaşe (antagonice, de sens opus). Când ele sunt luate de cineva să se facă cu grija şi cu măsură. Ele să fie luate întotdeauna cu pâine sau în vin şi numai în cazuri rare pe stomacul gol. Căci altfel ele înnăbuşă pieptul şi dăunează la plămâni şi slăbesc stomacul în care au ajuns atunci când sunt luate izolate (deci fără mâncare, pâine sau vin).

Ca şi praful pământului care este dăunator omului şi îl trage pe om în el, tot aşa şi aceste prafuri, când ele nu sunt luate cum trebuie, dăunează sănătăţii. Condimentele deci să fie luate împreună cu mâncarea sau imediat după masă, căci atunci diluează sucurile din mâncare şi ajută omul la digestie. Ele să se ia pe stomacul gol numai în cazul de exceptie, atunci când boala necesită un astfel de tratament” (CC 185,2 ff)

Băutul pe stomacul gol

„Fără să fie silit de vreo boală (reumatism) nici un om să nu bea pe stomacul gol. Când însă este silit de boli, atunci vinul (amestecat cu apă) este mai sănătos decât apa. Cine bea însă vin fără să-i fie sete, atunci vinul îl face pe om lacom de băutură şi mâncare şi îi înnabuseşte spiritul şi îl face insensibil în simţuri” (CC 150, 16 ff)

Băutul cu moderaţie în timpul mesei este necesar 

„Când omul mănâncă, atunci el devine cald şi uscat ca şi moara când macină şi începe să se usuce pe dînauntru. Asta se numeste sete. Atunci el să bea un pic şi să mănânce din nou până când din cauza mestecatului se încalzeşte din nou şi îi se face sete din nou. Să continue aşa până când termină de mâncat. Atunci când omul nu bea în timpul mesei, el devine greoi şi lenes la trup şi suflet. Nici sângele lui şi nici digestia nu este bună dacă nu bea (în timpul mesei).

Băutul exagerat în timpul mesei

“Atunci când însă omul bea prea mult în timpul mesei, atunci asta crează în sucurile lui nişte valuri de furtună, aşa încât sucurile bune vor fi destrămate. Şi atunci când mâncărurile sunt digerate şi se îngroaşă, sângele şi venele au nevoie de umezeală şi asta crează sete. Şi atunci omul să bea cu măsură şi să-şi umezească uscăciunea căci altfel se strecoară lenea şi inerţia în trup şi suflet.”

Băutul după ce omul s-a sculat din somn

„Des se întămplă, noaptea sau ziua, când omul se scoală din somn, din cauza la căldura din sânge sau la uscăciunea mâncării să îi fie sete. Însă atunci el să se fereasca să bea imediat atâta vreme cât el încă este somnoros, căci asta îl face bolnav şi îi face furtună în sucuri. Mai bine este să se reţinăa de la băut pentru o vreme şi să bea de abia când i-a dispărut complet somnolenţa. Şi atunci să bea mai degraba vin amestecat cu apă, decât apă, căci apa face în acest caz în sânge şi în sucuri mai multă pagubă decât lucru bun” (CC 114, 15)

Sucuri de fructe, ierburi şi legume

« un astfel de suc… crează câteodată dureri de cap atunci când este băut des fără să se consume un pic de pâine uscată înainte“ 

Mâncarea rece şi fierbinte

“cine mănâncă mâncare fierbinte vara îşi agită reumatismul din corp iar cănd mănâncă mâncăruri reci el îşi face flegmă în corp. De aceea el să mănânce mâncare moderată la temperatură”

Mâncatul şi băutul vara şi iarna 

“omul să nu bea mult în timpul iernii căci aerul îi umezeste sucurile. Şi dacă bea mult el îsi strica sucurile şi îsi atrage boala. Iarna să bea mai degraba vin ( cu apa) sau bere decât apa, căci apa este în acest anotimp nesănătoasă, din cauza umezelii pământului” 

“Vara însă când omul este cald pe dinăuntru şi sănătos să bea apă calduţă şi să se plimbe un pic după aceea ca să devină cald. Asta este mai avantajos decât vinul”. “Cine este slăbit la corp să bea vara mai degrabă vin amestecat cu apă sau bere cu apă decât apă, căci asta îi dă mai multă putere decât apa. Vara sau iarna însă omul să se ferească de prea mult băut” ( Berea din ziua de azi însa nu mai este bună. A nu se uita că Hildgerd a scris asta acum 1000 de ani, cănd berea se făcea altfel şi plantele erau altfel.)

Deci teoria fantasmagorică că omul trebuie să bea cel putin 2 litri de apă pe zi, indiferent de sete, de constituţie şi de greutate este nu numai foarte greşită ci chiar este complet pe dos. Cu astfel de parole repetate la infinit de mass-media se distruge sistematic sănătatea la naţiuni întregi. Cine cunoaşte felul în care se hrăneşte lumea azi şi ceea ce scrie în aceste sfaturi de la Dumnezeu îşi va da cu uşurinţă seama că lumea se hraneste şi trăieşte azi exact pe dos de cum ar trebui de fapt şi asta datorita dogmelor nesănătoase care ne-au fost inoculate de ziare, de instituţii de “sănătate” , de oameni “de ştiinţa” şi preluate de doctori şi populaţie cu mare naivitate.

Aceste metode de propagandă provin de la industria farmaceutică! Totul ce face şi ştie omul din ziua de azi este exact pe dos de parcă cineva ar fi studiat aceste cărţi ca să vadă ce metode duc cel mai repede şi mai eficient la boală şi deci şi la profit şi la subjugare materială şi spirituală a populaţiei.. Tot ceea ce este descris ca dăunator pentru sănătate în aceste carţi scrise de Hildegard este din păcate folosit sistematic de anumite industrii şi de concerne care au o influenţa nefastă imensă pe acest pământ. Nu trebuie uitat ca originalele scrise de Hildegard sunt la Vatican de peste 800 de ani.

Dieta alimentară la boli grave

Tratamentele care nu i-au în consideraţie alimentaţia corectă nu aduc în general un succes pentru timp îndelungat, căci boala este agitată în corp de îndată ce bolnavul consumă ceva greşit, fie că este aliment, fie că este băutură sau leac. La fiecare om trebuie să-i fie limpede ca sângele şi lichidele din corp nu se pot curăţi atâta vreme cât ele este stricât, otrǎvite şi agitate prin alimentaţia greşită sau prin furie, mânie, răutate. In caz de boala trebuie evitate toate alimentele şi băuturile care ne-au fost descrise de Dumnezeu prin călugăriţa Hildegard că fiind dăunatoare precum si starile sufletesti care au dus la aceasta boala sau au facilitat-o.

Chiar dacă efectul negativ al alimentelor şi băuturilor dăunătoare nu este unoscut de mai nimeni, cu atât mai puţin de doctori, care in general nu i-au in seama alimentaţia şi chiar daca pare ciudat că majoritatea oamenilor se hrănesc cam tocmai pe dos de cum ar trebui dacă s-ar cunoaşte adevarul, este bine să se respecte cât mai strict regulile urmatoare de alimentare, căci altfel vindecarea va dura mai mult sau chiar nu va mai avea loc.

Alimente care ar trebui evitate complet în caz de boală

  • cafea cu sau fără cofeină, pepsi, coca-cola, red-bull. Cofeina anulează efectul plantelor şi forţele de vindecare din corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie şi numai jumatete de ceasca, vindecarea numai cu greu poate avea loc. Din toate lucrurile enumerate mai jos nimic nu este mai rau decât cafeaua atunci când un om doreşte să fie vindecat . Cafeaua boabe şi cofeina trebuie evitată complet şi în primul rând.
  • ceai negru (conţine şi el cofeina)
  • bere (de fapt nesănătoasă din cauza la hamei şi la orz!)
  • tot ce conţine sânge trebuie evitat. Carnea trebuie gătită întotdeauna foarte bine. Caltabosul de porc şi salamurile sunt deci dăunătoare căci conţin mult şânge.
  • fanta, limonade de la magazin (au multe conservante şi acizi) (Să se bea sirop natural diluat cu apă, ceai, apă fiartă, vin cu apă)
  • ceapa crudă, prazul, cartofii şi roşiile (mai ales crude), ardei, vinetele, ridichiile, castraveţi, conopida, fasolea boabe, varza (şi cea murata), ciuperci, ţelina cruda (fiartă numai rar). Salate verzi de asemenea nu sunt favorabile vindecării şi se pot mânca numai condimentate adecvat.
  • căpşuni, fragi, prune, pere crude (fierte da), piersici şi încrucişările din piersică şi prună. Să se evite şi fructele necoapte crude (în general cele exotice importate), smochinele.
  • carnea de porc, (carnea de porcul să fie înlocuită cu cea de peşte, pasăre, miel, capră, viţel)
  • carnea de raţă şi de gâscă
  • vin pur nediluat cu apă (vinul să fie întotdeauna amestecat cu apă
  • sare iodată şi rafinată (a se cumpara sare de salină nerafinată aşa cum vine din salină. Iodul este pus de oameni în sare şi este o otravă pentru creier şi distruge glanda tiroida ! Iodul nu ajută aşa cum cred în mod greşit doctorii ci distruge glanda toroida!
  • ulei rafinat, margarina (a se înlocui cu ulei de floarea soarelui nerafinat şi cu unt. Uleiul de rapiţă şi de soja să fie evitat)
  • surogate de zahăr (substante chimicie foarte dăunatoare, mai ales aspartamul, acesulfam, fructoza, să se foloseasca pentru îndulcire numai zahăr sau miere)
  • orice tip de caşcaval precum şi brânza tip franţuzească cu miros puternic – camembert (sunt dăunatoare şi pline de bacterii şi de toxinele lor), brânza topită
  • laptele omogenizat (de la carton sau sticlă. Laptele omogenizat nu mai este sănătos, fiind distrus prin aceast proces. Ar trebuie consumat numai lapte pasteorizat, dar nu omogenizat)
  • soia şi produsele din soia, uleiul de soia şi de rapită (sunt plante dăunătoare omului şi în cea mai mare parte manipulate genetic)
  • orice fel de muraturi şi acrituri, mai ales varza murată, conserve de peşte, conserve în general
  • muştarul, ghimbir, praf de ardei şi de ardei iute (chilli)
  • prăjelile şi grătarurile conţin o substanţă care provoacă reumatism şi ar trebui evitate cât mai mult la aceste boli.
  • apă acidulată, sifonul şi băuturile acidulate
  • carnea de oaie să se evite iarna
  • laptele de vacă să se evite vara (lapte în general cât mai puţin sau deloc, mai ales cel gras sau omogenizat)
  • carnea de vită să se evite de cei bolnavi cu circulaţia şi cu stomacul. (Carnea de vită să se lase 12 ore în apă înainte de gătire)
  • carnea de capră să se evite din august până în ianuarie

Alimente care nu sunt favorabile unui vindecari 

  • pâinea albă şi produse din făină albă (a se înlocui cu pâine şi făină integralǎ)
  • orez decojit (alb) (a se înlocui cu grâu speltă sau orez integral)
  • dulciuri şi mult zahăr rafinat
  • linte, mazăre, fasolea boabe uscată
  • salate verzi, mâncaruri reci, băuturi reci, mâncăruri fierbinti
  • alimente prefabricate industrial, congelate, conservate, pasteorizate
  • fructele necoapte pe deplin şi deci cele exotice (banane, ananas, avocado)

Alimente care dau putere la corp şi întăresc trupul şi sufletul 

  • grâu speltă, ca pâine sau fiert (boabe întregi, gris, făină sau tarite)
  • orez integral, porumb
  • pâine de grâu integral (nu fiartă însă)
  • dovleac, bulbi de fenicul, fasole verde, naut, compot de mere şi pere, castane comestibile, sfecla roşie
  • hreanul (este bun numai primavara până când el să întăreste, după aia devine dăunator)
  • brânza dulce proaspătă, cas. De vaca, oaie sau capra
  • laptele de capra şi de vaca (neomogenizat aşa cu e la cutie sau punga)
  • carnea de pui (nu însa când omul este bolnav bolnav rău sau cu stomacul), carnea de struţ (mai ales pentru cei graşi), peşte (preferabil de apă dulce şi răpitor- stiucă, biban), carnea de miel şi oaie (dar nu iarna), carnea de vită (nu la cei care au circulaţia slabă) şi capra (capra se poate mânca din ianuarie până în luna august iar iezii până în octombrie) .
  • scortisoara şi nucşoară zilnic sau biscuiţi energetici (la care se adaugă si cuişoară). Aceşti biscuiţi întăresc nervii, dau putere la corp, dau putere de concentrare, regulează hormonii
  • vin curat de casă amestecat cu apă luat cu măsură împreună cu condimente sau leacuri ca întărire a inimii şi a sufletului
  • condimente tip Hildegard puse în mâncare: betram, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp
  • apă însorită la soare într-o sticla albastră sau cel mai bine violetă (o sticla transparentă se poate vopsi cu pensula)
  • ceaiuri de plante, în special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
  • sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales pentru reumatism)
  • supă de urzici proaspete (culese tinere când ies din pământ primăvara ) şi ceai de urzici pentru a curăţi sângele.
  • măceşe, coarne, mure
  • struguri (dar nu must, căci acesta fierbe in stomac), stafide, migdale
  • ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu măsură(daca nu sunt boli de stomac), usturoi cu măsură (mai ales crud)
  • portocale, lamai

Iaurtul natural se poate mânca, dar nu prea des, cele de tipul “probiotice” (Actimel) cu bacterii speciale sunt dăunatoare, căci aceste bacterii sunt modificate genetic şi dăunează foarte mult intestinului!

Tot ceea ce creează gaze intestinale este în general dăunator organismului (fasolea, varza, etc.), însă la oamenii cu flora intestinală dereglată sau chiar distrusă gazele pot aparea şi din cauza florei schimbate.

Reguli sănătoase la masă:

  1. Fiecare masă să se înceapă cu o mâncare caldă (dar nu fierbinte!) şi nu cu una rece sau cu cruditaţi.
  2. nu se bea apă şi lichide reci înainte de a mânca mâncare caldă.
  3. să se bea moderat în timpul mesei. Cine nu bea în timpul mesei îşi îngroaşă sângele.
  4. Să nu se mănânce prea multe lucruri deodată. Cu cât mai simplu cu atât mai bine. Un post la care se mănâncă zilnic aceeşi mâncare fără variaţie mare ar fi cel mai bun lucru în caz de boală .
  5. Cu cât mai puţine alimente la o singura masă cu atât este mai uşor pentru corp să le asimileze. Cu cât mai multe feluri de mâncare la o masă, cu atât mai dăunatoare este această mâncare, chiar şi atunci când toate alimentale sunt sănătoase. Acest obicei de a mânca variat fiind o sursă de boală.
  6. Să nu se mănânce prea mult (sursă de boala)
  7. Să nu se culce imediat după masă ci la cel puţin 1 ora după masă
  8. Să nu se bea băutura rece de la frigider, ci la temperatura ambientă iar vara mai degrabă apă calduţă şi ceaiuri.
  9. Să nu se mănânce în odăi închise, ci la aer curat sau în odaie aerisita bine înainte de masă. Cel mai bine este să se faca o plimbare înainte de fiecare masă.       Stomacul şi plămânii trebuie să fie oxigenati bine înainte de masă pentru a garanta o digestie şi o “fierbere” bună a mâncarii în stomac. Cei bollavi mai ales să mănânce de abia după ce au facut mişcare la are liber pentru a da căldură stomacului că să aibă putere de a digerì mâncarea.
  10. Să se mestece bine mâncarea.
  11. Vara să se mănânce mai puţin decât iarna şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte şi nici rece.
  12. Să nu se mănânce în frig sau la căldură mare.
  13. O rugăciune simplă şi din inima către Dumnezeu de a binecuvânta mâncarea înainte de masă, aşa cum faceau bunicii nostrii, ar       aduce cele mai multe avantaje, în caz că omul crede în Dumnezeu. Pentru cel care nu crede încă, el se poate convinge de existenţa lui Dumnezeu prin existenţa şi eficacitatea acestor remedii.

 Pentru o vindecare cât mai rapidă şi mai deplină în cazul bolilor grave sau cronice ar trebui respectate şi considerate următoarele : 

  1. Respectarea cât mai strictă a dietei de alimentaţie. Să se folosească cât mai multe alimente care vindecă şi să se evite cel puţin cele care dăunează.
  2. Să se bea la început tratamentului zilnic ceai de urzici şi de galbenele pentru a curăţa sângele şi ficatul.
  3. Cine are boli de stomac trebuie să şi le vindece mai întâi cu ajutorul remediilor pentru stomac.
  4. Să se bea zilnic ceai de salvie (elimină reumatismul din corp, ajută la digestie, limpezeşte ochii)
  5. Să se consume 5-10 migdale dulci pe zi (crude sau gătite) – ajută la ficat şi la creier
  6. Să se consume cât mai des produse de gutuie (remediu universal la reumatism), de coarne (bune pentru boli de stomac). Se recomandă de asemeneaa merele gătite (ca întărire) şi pere fierte (pentru a curăţa intestinele şi stomacul).
  7. Să se bea numai apă însorită la soare în timpul prânzului, puse 1-2 ore într-o sticla albastră sau violetă deschis. In caz că apa nu este de calitate (clor, etc.) ea să fie fiartă mai înainte. Aceasta apă însorita dă putere la suflet, căci particulele de lumină (fotonii) care se adună în apă întăresc sufletul care este făcut tot din lumină. Când apa nu este bună sau vine dintr-un izvor cu apă dură, apa ar trebui mai bine fiartă. Apa minerală acidulată sau orice sifon este deci nesănătoasă. Arsul pe limbă provine care se simte cănd se bea apă acidulată provine de la efectul dăunător al dioxidului de carbon si nu de la bulele de gaz, asa cum se crede. Dacă se bea o astfel de apă într-o camere presurizată unde bulele nu apar, efectul se simte încă în gură.
  8. Cafeaua şi cola şi pepsi şi orice băutură care conţine cofeină ca şi carnea de porc, de raţă şi de gâsca, caşcavalul, precum şi legumele şi fructele dăunătoare enumarate mai sus (piersici, prune, căpşuni, praz, ceapă crudă, varză, ardei, roşii, cartofi, vinete, etc.) trebuie evitate complet.
  9. La mâncare să se pună condimentele vindecatoare : betram, busuioc, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de camp, galangal, etc
  10. La reumatism şi atroză să se facă des baie,inhalaţie sau sauna recomandată de Hildegard (cu frunze de dude, de castane, etc.)
  11. Praful de seminţe de ţelină este la Hildegard cel mai eficient remediu contra la reumatism şi gută.
  12. La epuizare şi slabiciune mare sau după operaţii să se facă baie cu apă de orz şi să se folosească acele remedii pentru cazuri de epuizare şi slăbiciune mare.
  13. Toate bolile se trag din cauze sufletesti şi nevirtuti (ură, mânie, nerăbdare, lipsa de credinţa în Dumnezeu, mândrie, bârfa, răutate,zgârcenie, lipsă de iubire faţa de semeni etc.). Cauza lor trebuie recunoscută şi trebuie încercată o schimbare în acest plan. Căci orice boala are şi un scop şi nu numai o cauză. Scopul este întotdeauna schimbarea omului în bine.
  14. Bolile îşi au centrul în inimă sau în intestine. Curăţirea intestinelor cu amestec de pere cu miere şi cu brie (Bärwurzmischung) este recomandată la orice boala. Elixirul de limba cerbului curăţă plămânii şi ficatul foarte bine. Ca remedii universale se mai pot enumera: elixirul de linte de apă (Wasserlinsenelixir), praful “Sivesan” sau amestec de fenicul. Pentru inimă s-au dovedit folositoare în special vinul de pelin alb (Wermuttrank), praful de galangal şi de fân grecesc multe alte leacuri.
  15. Dumnezeu este Cel care vindeca şi El este şi CEL care ştie la ce ne ajută boala de care suntem singuri vinovaţi în general. Vindecare fără ajutorul direct a lui Dumnezeu nu poate exista, acest lucru să se considere la orice boala. O rugăciune din inima către Dumnezeu şi încercarea de schimbare în bine a caracterului poate aduce mai mult decât 1000 de leacuri, fie şi ele de la Dumnezeu, căci scopul nostru pe acest pământ este întoarcerea către Dumnezeu şi nu un trai fericit fără boli. Aşa cum boala gravă aduce omului umilinţa şi deseori şi credinţa, tot aşa rugaciunea din inimă poate aduce vindecarea şi încrederea în Dumnezeu.

Medicamente chimice

Orice medicament chimic împiedică sau chiar anulează efectul de vindecare al plantelor şi remediilor din natură, fiindca medicamentele mai toate constau din toxine şi otravuri chimice. Cine foloseşte remediile lui Dumnezeu date aici chiar de El, să se gândeasca bine dacă medicamente pe care le ia sunt neaparat necesare şi dacă ele au adus vreo îmbunătăţire de ele când sunt luate. După cum se ştie medicamentele chimice ameliorează numai simptomele bolilor dar nu ajută deloc la vindecare şi produc alte boli în corp căci strică flora intestinală, otravesc sângele, distrug ficatul, rinichii şi creierul. Cine ia medicamente să se consulte cu doctorul lui să vadă dacă poate micşora măcar doza şi chiar daca le poate lăsa de tot încetul cu încetul atâta vreme cât el face un tratament cu remedii naturiste.

Nu este greu de ghicit însă se va spune doctorul la întrebarea “Pot să arunc la gunoi aceste medicamentele ineficiente şi scumpe pe care mi le-ai prescris în 2 minute de consultaţie grabită şi care până acum nu m-au vindecat ci m-au facut şi mai slab, mai leneş şi mai ameţit şi mi-au dăruit câteva boli şi dureri în plus de când le iau ? “

Cine vrea să depindă mai departe de doctori şi de ştiinţa lor să folosească mai departe ceea ce ei prescriu în orbirea lor. Asta însă este responsabilitatea fiecaruia. Pâna în ziua de azi medicii nu pot încă spune ce funcţie îndeplinesc multe organe din corp: apendicul, splina, amigdalele şi nici nu ştiu ce se întâmplă în corp atunci când sunt luate mai mult de 1 medicament deodată.

Câteva reguli de alimentaţie simple şi uşor de reţinut

Tot ce este gras nu este sănătos: deci laptele gras, smântâna, brânza grasă, ulei mult, carne grasă.

Sângele animalelor este foarte dăunător şi trebuie eliminat cât mai bine, carnea trebuie prăjită cât mai bine, eventual împreună cu ceva fructe.

Tot ce are multe proteine nu este sănătos decât in cantităţi foarte mici :

soia (40%), carnea (cca. 20%), alunele (ca. 26 %), nucile (16%)

fasolea uscată (cca. 25%), laptele, brânza, ouăle.

Laptele de mamă are numai 2% proteine şi cu aceste proteine creşte copilul văzând cu ochii ! De asemenea există milioane de vegetariani care trăiesc sănătos fără prea multe proteine, fie de origine animală fie din plante. Deci nu poate fi adevărat ceea ce industria farmaceutică şi alimentară ne povestesc de decenii despre rolul important al proteinelor pentru o alimentaţie sănătoasă. S-a dovedit ştiinţific de mult timp că alimentele cu multe proteine sunt dăunătoare sănătăţii. Proteinele din măncare nu sunt deci sănătoase şi necesare aşa cum se crede ci dăunătoare. Corpul îşi creaza singur proteine din plantele consumate în timp ce proteinele străine trebuie mai întâi sa fie descompuse cu un efort energetic foarte mare. Proteinele şi zahărul în exces fac sângele să devină acid şi sângele acid este un mediu ideal de înmulţire al bacteriilor şi paraziţilor. Şi după cum se ştie într-un lichid bazic – apă cu săpun – nu pot trăi bacterii şi paraziţi.

Tot ce este rafinat şi denaturat este dăunator sănătăţii :

  • uleiul rafinat şi margarina (bun : ulei nerafinat, presat la rece)
  • zahărul rafinat (bun: zahăr nerafinat, mai ales cel de trestie de zahăr)
  • făina alba rafinată, painea albă (bun: pâine şi făină integrală)
  • orezul decojit (bun: orez nedecorticat)
  • laptele omogenizat (bun: lapte proaspat fiert sau pasteurizat)

Tot ceea ce este consumat în cantitati mari sau sub forma concentrată este dăunator sănătăţii : 

  • suc natural concentrat (trebuie băut numai puţin şi diluat cu apă)
  • vitamine chimice şi concentrate din sucuri şi pastile (trebuie evitate)
  • minerale chimice sub forma de preparate (calciu, magneziu, fier)
  • iod (pus în sare şi în furajul animalelor)
  • fluorid (pus în pasta de dinţi, în apă potabilă,în tigai de teflon)
  • zaharine şi surogate de zahăr ( aspratam, acesulfam, fructoza, extrem de otrăvitoare)
  • vin puternic (nediluat cu apă)
  • zahăr tos, proteine multe

Tot ce fermentează în intestine nu este sănătos :

  • fasolea boabe
  • varza, conopida, brocolli, muraturile
  • pâinea proaspată cu drojdie, produsele cu drojdie în general
  • crudităţi (morcovi, legume crude, fructe necoapte complet)
  • must, sucuri de anumite fructe, pâinea proaspătă cu drojdie, produse cu drojdie şi fermenţi

Tot ce este amar sau acru la gust sau nu are gust bun fără sa fie prăjit este în general dăunator : 

  • cafeaua
  • cartofii, vinetele, roşile, ardeii (acestea sunt plante înrudite cu tutunul, importate din America de sud)
  • caşcavalul
  • ciupercile
  • acriturile, murăturile

Tot ce este conservat conţine bacterii, toxine, ciuperci, paraziţi şi nu mai este sănătos indiferent de modul cum ele au fost conservate. Moartea nu duce decât moarte. Bacteriile şi paraziţii care apar la descompunerea alimentelor sunt dăunătoare. De preferat este deci numai mâncarea gătită proaspăt, mai ales în caz de boala!
Mâncarea care se cumpară gata făcută de la magazine conţine în general o sumedenie de conservante şi de substanţe nocive care nu au ce căuta în corp. Aceste alimente creează boli.

Multă mâncare este nesănătoasă.

Cu cât mai puţine alimente la o singură masă, cu atât mai sănătoasă este această masă.

Acest lucru este în special în caz de boală importanţ. Sufletul nu poate să vindece corpul şi să proceseze multe alimente în acelaşi timp.

Tot ce este la modă sau foarte nou şi nu a fost mâncat de strămoşii noştrii este dăunător sănătăţii : lapte de soia , ulei de rapiţă, ulei de soia, sare rafinată, sare iodata, surogate de zahăr, alimente conservate, vitamine artificiale, scoici, alge, sucuri concentrate, pâine albă, cereale crude, guarana, cofeina.

Tot ceea ce creează un miros ciudat sau rău în urină sau în scaun nu este sănătos: asparagus, carne de porc, brânză, ciuperci, etc.

Fructele plantelor care nu s-au copt pe deplin în mod natural sunt nesănătoase şi ar trebui gătite cumva : fructele şi legumele culese verzi, cereale verzi.

Tot ceea ce face rău la un bolnav este dăunător şi la un om sănătos cu diferenţa ca ultimul nu simte imediat sau deloc, însa acest aliment dăunează sanätăţii.

La bolnavii de ficat, stomac, rinichi, pancreas, diabet produsele descrise ca dăunătoare aici se vor simţi imediat iar cele descrise ca sănătoase aici vor putea fi consumate fără probleme daca sunt preparate cum trebuie sau boala respectiva nu este de aşa natură încât să nu mai permită anumite alimente.

Alimente sănătoase pentru oamenii care trăiesc pe un alt continent sau în alte condiţii geografice şi climatice nu trebuie să fie sănătoase şi pentru restul de oameni.
Exista diferenţe între oamenii din regiuni diferite unde sunt diferenţe mari climatice şi de latitudine.

Mâncatul fără băutură la masă, mâncarea rece sau fierbinte, de salate şi crudităţi la felul întâi sunt nesănătoase

Nu toate plantele şi animalele au fost creeate de Dumnezeu pentru a fi mâncate: tot ce creşte fără lumină (ciuperci), la umezeală sau fără ajutorul luminii (cartofi, rosi, ardei, vinete – plante de noapte), care are gust rău sau nici un fel de gust (asparagus), sau trebuie fiert mult timp (soia, fasolea boabe) ca şi animalele sălbatice, mamiferele răpitoare, reptilele, toate acestea este dăunător ca hrană pentru om.

La bătrâneţe sunt necesari stimulanţi mai mulţi pentru digestie: piper, iuţeli, stimulanţi de digestie (betram, etc.)

Mai toate dietele alimentare de slăbit provin din pana industriei farmaceutice (low carb diet, etc.) sau a oamenilor neştiutori şi lacomi de bani şi de prestigiu fiind toate dăunătoare sănătăţii. Cine doreşte să slăbească trebuie să se hrănească sănătos şi să evite ceea ce îngraşă omul cu adevărat.

Soarele este cea mai importantă sursă de energie şi de vindecare

In caz de boală, în afară de alimenaţie şi remedii mai trebuie considerate următoarele lucruri

  • să nu se poarte deloc ochelari de soare (ei filtrează lumina ultravioletă care este importantă pt. orice vietate. Oare de ce Dumnezeu nu a creat ochelari de soare la animale şi la oameni ?)
  • ochelarii de vedere sa fie purtaţi cât mai puţin afara sau sa fie mcar scosi 1-2 ore pe zi pt. a permite luminii ultraviolete blocate de lentile, să intre în ochi
  • sa se stea cât mai mult timp afara la aer liber
  • sa se facă zilnic mişcare moderata daca boala permite
  • sa se manânce la orice masă numai după 30 minute de stat la aer curat sau după o plimbare (deci nu după masă ci mai ales înainte de masă este important aerul curat, căci la stomac îi trebuie aer curat pt. digestie)
  • sa se mănânce numai în camere aerisite bine
  • sa se doarmă în camere cu geamul deschis sau aerisite bine. În camere mici să nu se doarmă cu usa închisă şi nici cu geamul închis.
  • sa se facă zilnic de 2-3 ori spălături reci scurte de 1 minut cu apă rece pe faţa, membre şi trunchi sau dus scurt cu apă rece dacă boala permite (nu la cei cu boli de ciculaţie)
  • sa se bea zilnic, dacă bate soarele, apă însorită intr-o sticla (de sticla) timp de 1 ora (între ora 11 şi 16 vara şi între 11 şi 14 primăvara şi toamna). Un cristal natural pus în apa poate înlocui soarele, daca este înnorat.
  • sauna sau inhalaţii de dexintoxicare dupa Hildegard s-au dovedit ca foarte ajutatătoare la boli ca şi aplicarea de ventuze sau de lipitori
  • masaje cu ulei de măsline nerafinat pus câteva zile la soare (ideal 14 zile, însa cel puţin 6-8 zile ar fi bine) într-o sticla albă închisă bine cu dopul da lumina la corp şi îl vindecă astfel
  • daca se poate gasi un doctor care sa facă lăsat de sânge din venă dupa metoda descrisă de Hildegard, această metodă este f. simplă, ieftină şi eficientă la aproape toate bolile. Vezi descrierea acestui procedeu.
  • statul sub copaci ajută la vindecare
  • statul lânga capre sau ţapi ajută la vindecarea unor boli
  • celularele, telefoanele fară fir, cuptoarele cu microunde, ultrasunetele şi radiatiile x, statul sub neoane şi lămpi economisitoare, orice medicament chimic care nu este cu adevărat indispensabil ar trebui evitate complet şi strict în timpul boliilor.
  • Remediile heliopatice (remedii însorite) sunt cele mai simple şi eficiente remedii, daca se pot face sau procura vindecarea poate fi accelarata sau facută complet
  • în caz de infecţii în loc de antibiotice, care sunt otrăvuri curate, se poate folosi un zapper după Dr. Huld Clark. Zapperul este un aparat mic cu baterie care se ţine în mână şi care creează un curent slab care omoară bacteriile şi microbii din sânge fără efecte secundare ca în cazul antibioticelor. Antibioticele sunt otrăvuri generate de ciuperci care omoară ceva bacterii din corp, dar mai ales omul şi organele sale.
    Not Tags

Leave a Reply