Uleiul de Avocado – presat la rece

Uleiul de avocado, presat la rece, extra-virgin, simplu sau infuzat cu diverse arome, care acționează direct la nivelul mitocondriilor din celulele noastre. Dar ce sunt mitocondriile ? Sunt organisme celulare, ce se întâlnesc în toate tipurile de celule din organismul nostru și care joacă un rol principal în respirația celulară. Uleiul de avocado, acționând direct asupra mitocondriilor, protejează celula împotrivă radicalilor liberi.

Astfel, uleiul de avocado este un excelent antioxidant, cu rol în reducerea colesterolului și a anumitor trigliceride ce se găsesc în cantitate mare la diabetici și care pot conduce la apariția atacului de cord sau atacului cerebral. Uleiul de avocado este un ulei mono-saturat, de culoare verde-măsliniu cu o textură densă și o aromă dulce, ca de nucă.

Ce-mi place foarte mult la acest ulei este faptul că, asemenea uleiului de cocos sau de măsline, poate fi folosit cu succes în îngrijirea pielii. Este ușor absorbit de piele și hidratează în profunzime, ceea ce îl recomandă ca un ingredient de bază în produsele pentru îngrijirea pielii premature sau uscate.

    Not Tags

Leave a Reply