Boli de sânge si de splină

Sângele e cel mai important „organ” din corp. Fară un sânge curat nici un organ nu se poate însănătoşi. Sângele este creeat în mod principal în splină care în plus îl mai şi încălzeşte si electrifiază. Acest lucru nu este cunoscut încă de doctori. In medicina chineza tradițională splina este cel mai important organ. Deci sănătatea sângelui depinde de splină şi de alimente.

Sângele se poate curăţa iar splina se poate vindeca. Cel mai bun remediu pentru splină si sânge este ceaiul din castane sălbatice însorite (heliopatice). Vezi remediile heliopatice. In afară de aceasta se găsesc multe remedii pt. sânge si splină în medicina descrisă de Hildegard. Dacă sângele este curăţat atunci organele se vor însănătoși treptat dar sigur atâta vreme cât el se menţine curat prin alimentaţie sănătoasă şi un mod de trai fără stres si mânie.

Cel mai eficient remediu de curăţire a sângelui după Hildegard este lăsarea terapeutica de sânge din venă. (Vezi linkul) Procedeul exact este descris de Hildegard şi nu este nici aşa de simplu cum sună si nici așa de complicat încât sa nu poate să fie făcut de orice doctor sau asistentă medicală cu ceva experienţă.

Sânge rău, boli cronice, tensiune.
Elixir de tormentil cu laptele câinelui. Remediu de curățire

„este mai mult rece decât cald şi un om care are sucuri rele şi otrăvitoare în el să ia tormentil şi de două ori mai mult laptele câinelui şi să le zdrobească până se fac suc pe care să-l pună într-un vas de argilă şi să toarne peste el un vin bun şi limpede şi să se bea asta după masă şi înainte de culcare timp de 15 zile şi asta îi va ajută timp de un an” 

Vin limpede şi curat 

„un vin bun atunci când e curat şi limpede (vin care nu e făcut în butoi de stejar ci de lemn dulce sau în sticlă, mai vechi de 3 ani si fără sulf ) face sângele bun şi sănătos. Vinul tulbure însă face sângele rău ca şi amestecat cu cenuşă).

Gastrită, boli de stomac, boli de sânge. Curățatul sângelui
Urzici

Urzicile ajută după cum scrie Hildegard la gastrită, la boli de stomac, curăţă stomacul şi intestinele, curăţă sângele. Mâncarea de frunze de urzică tinere sau ceaiul de urzici sunt foarte recomandate. Crude însă urzicile sunt otravă pentru corp. Primăvara ar trebui făcută o cură de mâncare de urzici tinere căci ele curăţă bine stomacul, intestinele şi sângele şi nu costă nimic.

Curăţatul sângelui, anemie, slăbiciune
Mosmon (Mispel)

„Fructele la moşmon sunt bune şi pentru bolnav şi pentru cel sănătos şi face carnea şi sângele să se înmulțească (formarea de celule noi) şi îi curăţă sângele“

Insuficienţă de circulaţie, dereglări în circulaţie, sânge cu grăsime, tromboză coronară, comoţie cerebrală
Amestec de vulturică (Habicht) 

„Când se mănâncă vulturica, ea întăreşte inima şi reduce sucurile dăunătoare care s-au adunat în om. Însă să nu se consume izolat, ci întotdeauna amestecat cu ceva frăşinel (Diptam) sau galangal (Galgant) sau curcumă albă (Zitwer), pentru ca izolat ar fi prea grosolană.“

Se amestecă praful de vulturică cu cel de frăşinel sau cu galangal sau cu curcumă albă şi se pune 1-3 vârfuri de cuţit în mâncare de 3 ori pe zi.

Sângerări interioare (din anus, vezică, din vagină, din nas)
Supă de fasole verde fără boabe

“Se fierbe în apă fasole verde cu ceva grăsime sau ulei, se înlătură boabele de fasole şi se mănâncă această supă des până când se vindecă”

Boli de splină
Leucemie, cura mare de splină, repararea greșelilor din alimentația cu crudităţi
Perişoare cu asmătui şi mărar

„Când un om mănâncă crudităţi atunci sucurile rele ale acestor mâncări care nu au fost domolite în prealabil prin condimente adecvate sunt trase câteodată către splină pe care o fac să sufere. Atunci omul să ia asmătui si ceva mai puţin mărar şi cu oţet ( de vin) şi cu făină de grâu fă un fel de perişoare pe care să le mănânci des. Frigul asmătuiului curăţă boala splinei, frigul mărarului întăreşte splina şi făina de grâu face să crească ţesutul splinei iar oţetul prin asprimea lui o curăţă. După aceea să ia seminţe de in şi să le fierbă în apă şi după ce au fost stoarse de apă să se pună într-un săculeţ ca compresă caldă pe zona splinei, atât de cald cât se poate suporta… Inul acesta fiert în apă va vindeca splina.

Comprese cu seminţe de in fierte la splină (Vezi pasajul anterior cu perișoarele de asmătui).
Splină, sânge, boli de creier, boli de ficat şi lipsa de putere
Miere cu faină de castane.

Castenele comestibile au o mare putere de vindecare. Făina de castane comestibile se poate amesteca cu mierea de albine şi acesta miere se poate folosi la îndulcit ceaiuri sau se poate mânca aşa pe pâine. Făina de castane pusă direct în mâncare sau băuturi se face cocoloașe.

La fiecare 100 g de miere se pune 1-2 linguri de faină de castane şi se amestecă bine până totul devine un amestec omogen.

Dureri de inimă, junghiuri în coaste, la inima, la splina
Vin de pătrunjel cu miere şi oţet de vin

« Cine are dureri în coaste, inimă sau splină să fiarbă ceva pătrunjel în vin împreună cu ceva oţet de vin şi miere de albine, să strecoare totul şi bea asta des şi va el va fi vindecat. »

10 frunze de pătrunjel, 2 linguri de oţet de vin, 1 litru de vin, 150 g miere de albine. Pentru diabetici se folosește numai 80g de miere. Se pare că cea mai bună miere in timpurile noastre unde sunt plante modificate genetic este mierea de pădure.

Se dă totul în fiert după care se strecoară vinul care se pune în sticle curate care au fost sterilizate în prealabil cu ceva alcool. Se păstrează la rece şi se bea câte un păhărel (20 ml) după masă. Se scoate din timp de la frigider pentru a nu fi prea rece când se consumă.

Boli la splină
Elixir din cedru şi miere

“cine suferă cu splina să zdrobească frunzele şi crengile de cedru cât acesta este verde şi are suc şi să facă din astea un praf şi cu miere şi apă să facă o băutură pe care să o bea cu măsură după mese şi splina se va însănătoși. Şi când s-a făcut bine să nu mai bea din această băutură.”

Dureri şi boli de splină
Castane comestibile prăjite

„Cine are dureri la splină să prăjească la foc castane (commestibile) şi să le mănânce călduţe şi splina se va încălzi şi se va însănătoşi”

Inflamaţia splinei, boli de splină
Perișoare cu ghimbir şi asmătui 

“când un om mănâncă crudităţi atunci sucurile rele din aceste plante se ridică până la splină care se umflă de durere, căci aceste sucuri nu au fost domolite de nici un condiment. De aceea să se facă nişte perişoare (sau tăiţei) cu mărar şi asmătui care să se mănânce (se fierb în apă).”

Retetă : Faină de grâu integral (speltă), 1 lingură de mărar, 2 linguri de astmătui, ceva apă. Se face un aluat care se fierbe în supă sau în apă sub forma de perişoare.

Boli de splină, inflamarea splinei, leucemie, boli de sânge
Piatra de onix cu vin

O piatră de onix se ţine în mâna până se face caldă. Piatra se pune într-o strecurătoare şi se ţine deasupra la o oală în care fierbe vin, până când apa condensată din aburul vinului pică de pe piatră înapoi în oală. Se ţine un pic aşa după care piatra se pune în vin. Acest vin se bea.

Vin de voiniceriu 

„Cine are dureri de splină să fiarbă fructele de voiniceriu (Pfaffenhütchen / Euonymus europaeus) în vin bun şi curat, să le strecoare printr-o pânză şi să le mănânce des şi splina lui va fi vindecată.”

  • 4 linguri de fructe de voiniceriu (Euonymus europaeus), 1 litru de vin

Fructele se fierb 5 minute în vin şi se strecoară. 2-3 luni de zile se bea zilnic câte un păhărel de ţuică din acest vin (20 ml) după mese.

Atenţie, fructele acestea sunt otrăvitoare când se mănâncă crude.

Boli de splină, gaze la stomac, colici, dureri de cap, anorexie
Miere cu crengi de cedru

  • 1 pumn de vârfuri de crengi de cedru
  • 500 g de miere fiartă şi cu spuma aruncată

Plantele se dau prin mixer sau se zdrobesc bine într-un mojar şi se amestecă cu miere. Se ia de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă de miere (pe pâine sau fără nimic) după masă. 

Dureri la splină 

“Cine are durere la splina să gătească carne de miel sau de capră şi să o mănânce după ce a marinat-o în acest vin de onix aşa cum anumite mâncăruri se marinează în oţet. Să facă asta des şi splina lui va fi vindecată şi nu se mai va umfla”. 

Splina este încă un organ necunoscut, deşi este un organ foarte mare. În medicina chinezească tradiţională splina este organul cel mai important. În medicina descrisa de Hildegard splina are un rol foarte important fiind responsabila de creeara şi mentinerea sănătăţii sângelui de carui stare depind toate organele. Patologul renumit german Rudolf Viorchow a spus odată: “Splina este un organ mare. Despre funcția lui nu știm nimic”. Acest lucru nu s-a schimbat până astăzi în medicina convențională.

    Not Tags

Leave a Reply