Întârzierea îmbătrânirii cu…

Atenție exercițiul se face cu ochii închiși!
Cu exercițiul Jin Ji Du Li putem întârzia îmbătrânirea și preveni numeroase boli, ca de exemplu scăderea memoriei. Nu-i așa că pare foarte simplu?
Faceți acest exercițiu simplu și veți vedea… Este important ca în timpul efectuării exercițiului Jin Ji Du Li ținem ochii închiși.

Exercițiul constă în a sta într-un picior, cu ochii închiși. Atât!
Să facem o încercare. Ne ridicăm, închidem ochii și încercăm să stăm drept cu un picior ridicat.
Dacă nu puteți sta în această poziție minim 10 secunde înseamnă că starea corpului vostru arată că aveți 60-70 de ani. Este posibil să aveți doar 40 dar corpul vostru a îmbătrânit mai repede.

Când am citit acest mail mi-am zis: „mare scofală, sunt sigur că-l pot face fără nici o problemă”.
Dezamăgire totală! M-am bucurat însă că am încercat. Am observat că pot face asta destul de ușor cu ochii deschiși, dar este cu totul altceva cu ochii închiși! Nu am putut să stau drept mai mult de 2-3 secunde.

Nu este important să ridicăm piciorul prea sus. Dacă organele noastre interne nu sunt în sincron, ne putem pierde echilibrul și dacă ridicăm piciorul doar puțin.

Chinezii sunt foarte buni cunoscători ai corpului omenesc.
Este liniștitor să știm că prin antrenare și practicare susținută ne putem recâștiga echilibrul.
După părerea specialiștilor chinezi, practicarea zilnică a acestui exercițiu timp de un minut, ne poate feri de demență!

Medicul chinez Zhong Li Ba Ren propune ca la începutul practicării exercițiului să încercați să nu închideți ochii de tot.Pe măsură ce avansați, puteți să o faceți cu ochii complet închiși.

Exercițiul Jin Ji Du Li este capabil să regenereze acțiunea reciprocă a organelor pentru ca acestea să funcționeze corect.

În cartea sa medicul Zhong Li Ba Ren spune, că marea majoritate a oamenilor nu pot sta într-un picior, cu ochii închiși mai mult de 5 secunde, dar prin antrenamente zilnice pot depăși chiar și 2 minute. Cu cât mai mult putem sta în această poziție, cu atât mai puțin ni se va părea că este obositoare.

Pe măsură ce veți practica acest exercițiu veți observa o îmbunătățire a memoriei dar și a calității somnului. Dacă practicați zilnic timp de 1 minut exercițiul Jin Ji Du Li nu veți suferi de senilitate.

Medicul Zhong Li Ba Ren e explicat că prin picior trec 6 meridiane importante. Este posibil ca în timp ce stăm într-un picior în timpul exercițiului să simțim în picior o durere. În acest caz organele corespunzătoare meridianului respectiv primesc semnale și încep să reintre în echilibru. Prin această metodă toate canalele corpului nostru se concentrează asupra piciorului. Practicarea exercițiului are o influență benefică asupra hipertensiunii arteriale și diabetului precum și a bolilor derivate din acestea. Vor înceta în scurt timp afecțiunile cervicale precum și ale coloanei. Ajută în mod hotărâtor la îndepărtarea senzației de picioare reci, precum și la întărirea sistemului imunitar.

Nu trebuie să așteptați în practicarea exercițiului Jin Ji Du Li până la apariția unei boli. Este benefic să se înceapă practicarea lui din tinerețe, căci în acest fel se pot preîntâmpina o serie de neajunsuri la vârste înaintate. Nu este recomandat persoanelor care au probleme cu picioarele, sau celor care nu pot sta timp îndelungat în picioare.

    Not Tags

Leave a Reply