Frunzele de pătrunjel curăță…

Frunzele de pătrunjel curăță rinichii de toxine

De la pătrunjel, ca aliment și medicament, se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate și rădăcina, ajunsă la maturitate. Pătrunjelul nu lipsește din nicio bucătărie românească pentru că este de neimaginat o ciorbă, tocăniță sau salată de roșii fără pătrunjel. E cazul însă, să aflăm mai multe despre beneficiile pe care le poate avea pentru sănătatea noastră această plantă, deocamdată doar partea aeriană, verde și aromată, adică frunzele. Cercetările au arătat că frunzele de pătrunjel au în compoziția lor de patru ori mai multă vitamina C decât o portocală, mai multe proteine decât două ouă la un loc și o cantitate însemnată de fier, bine asimilată de organism datorită vitaminei C. De asemenea, în pătrunjel sunt bine reprezentate și alte elemente precum calciul, betacarotenul, vitamina B12, acidul folic și clorofilă.

Pătrunjelul verde, consumat constant, curăță organismul de toxine, de efectele nocive ale viciilor, precum fumatul și alcoolul, dar mai ales curăță foarte bine nisipul de la rinichi. Cine dorește să-și curețe rinichii repede și ieftin și astfel, întregul organism, trebuie aibă încredere în pătrunjel și în forțele lui tămăduitoare.

Se știe că rinichii filtrează sângele înlăturând sarea, otrăvurile și alte toxine care pătrund în organism. Cu timpul însă, sărurile se acumulează și e nevoie, din când în când, de curățenie, ca atunci când scoatem din casă obiectele inutile. Procedeul e cât se poate de simplu. Se ia un mănunchi mai mare de pătrunjel verde, se spală bine, se usucă într-un prosop de bucătărie, se taie ca pentru ciorbă și se pune la fiert în doi litri de apă plată sau de izvor. Amestecul se fierbe 10 minute după ce apa începe să clocotească. Se lasă la răcit, se filtrează și se pune la păstrat în frigider, într-o sticlă curată.

Zilnic se bea câte un pahar din acest ceai și se va vedea cum sarea și toate toxinele acumulate se elimină prin urină, pătrunjelul fiind recunoscut că cel mai bun tratament pentru rinichi. Dacă optezi pentru acest tratament natural de curățare a rinichilor și, implicit, a întregului organism, atunci impune-ți și respectă niște reguli ca să te bucuri cât mai curând de rezultatele așteptate. Scoate ceaiul din frigider, atât cât trebuie să bei, cu cel puțin o oră înainte, și tine-l pe masă, la temperatura camerei în care stai. Chiar dacă nu este antibiotic, în fiecare zi, bea ceaiul la aceeași oră pentru ca astfel, să-i oferi lichidului timpi egali să lucreze și să-și facă datoria de medicament.

    Not Tags

Leave a Reply