Cinci paşi de urmat pentru o igienă corectă a picioarelor:
* Utilizaţi un lighean din plastic, pe care să-l spălaţi şi să-l dezinfectaţi înainte şi după fiecare utilizare.
* Turnaţi patru căni de oţet de mere în lighean şi, peste el, puneţi aceeaşi cantitate de apă călduţă.
* Adăugaţi o cană şi jumătate de bicarbonat de sodiu.
* Ţineţi picioarele în lighean timp de zece minute.
* Tamponaţi picioarele cu un prosop uscat şi apoi încălţaţi-vă cu şosete din bumbac.
Sau……..
Vom culege frunze fragede de coada șoricelului și, ca să nu stricăm viitoarea plantă, le vom tăia cu o forfecuță. Culegeți atât cât să puteți umple cu ele o sticlă de un 1 litru. Le spălați foarte bine, le zvântați, le introduceți într-o sticlă de 1 litru și turnați peste ele spirt sanitar, atât cât să se umple sticla. O închideți și o țineți la soare până se înverzește lichidul puțin, asta fiind circa 3-4 zile. Bine, bine, dar ce facem cu aceasta tinctură? Pai să vedem…
Peste iarna piciorul a fost veșnic înfofolit cu șosete, cu ciorapi mai groși, cu… cu…, și nu a prea respirat. Nu e de mirare că v-ați trezit cu o micoză. Acuma, primăvara, vă deranjează. Produce mâncărimi și chiar dureri și o stare neplăcută. Păi, daca vreți să scăpați definitiv de această micoză a piciorului, luați un lighenaș, în care să încapă doar laba de la un picior, și turnați această soluție în el. Pe urmă, introduceți laba de la un picior în soluție și stați așa circa 5-10 minute. Ustură rău. După ce scoateți piciorul din lighenaș, stați cu el la soare sau în aer călduț până se usucă pe piele soluția respectivă. Doare, nu?…
Ei, acuma puteți să vă spălați ușor cu un pic de apă călduță și să uscați piciorul prin tamponare ușoară cu un prosop. Pudrați piciorul cu puțin talc și încălțați o șosetă curată, dacă se poate din bumbac. Repetați totul și cu celălalt picior, dar peste câteva zile și cu aceeași soluție. Aruncați pe urma soluția. După circa 2 săptămâni mai faceți o dată procedura. În felul acesta se scapă de această micoză a labei piciorului.