Terapia Bowen

Terapia Bowen permite organismului să se vindece singur

Terapia Bowen, numită și terapia Bowtech, a luat naștere în anii 1950, devenind până astăzi una dintre cele mai apreciate forme de medicină alternativă. Australianul Tom Bowen a pus bazele unei tehnici de vindecare prin atingere și echilibrare, pornind de la ideea că organismul uman se poate reface singur, dacă este suficient de relaxat și i se acordă timpul necesar.

A lucrat la început în special cu sportivi de performanță, însă vestea rezultatelor uimitoare s-a răspândit rapid. Fiindcă ajunsese la peste 13.000 de pacienți pe an, a decis să aleagă câțiva ucenici pe care să îi învețe tehnica și care să poată practica mai departe această meserie.Terapia Bowen are la bază teoria conform căreia, de-a lungul evoluției, organismul uman și-a creat toate instrumentele necesare supraviețuirii. Din punct de vedere biologic, el poate lupta împotriva bolilor și se poate apăra de acestea, dacă nu îi periclităm activitatea normală prin intervenții abuzive. Practic, dacă ducem un stil de viață sănătos și îl ajutăm să se vindece natural, nu vom suferi niciodată de afecțiuni grave.

Ce presupune Terapia Bowen

Terapia Bowen este o tehnică de vindecare prin atingere. Tratamentul constă în aproximativ o oră de mișcări delicate realizate de terapeut cu ajutorul degetelor. Corpul se relaxează, iar prin atingerea anumitor puncte, organismul este „anunțat” că este momentul să îți folosească propriile resurse.

Mișcările nu sunt bruște, energice sau invazive, ci par mai mult un masaj de relaxare. La atingerea mușchilor și articulațiilor, sistemul nervos primește anumite semnale pe care le asociază cu remedii înregistrate în memoria celulară. Astfel, recunoaște ce trebuie să facă în caz de inflamație, de toxicitate sau rănire.

Cum funcționează și ce tratează

Cel mai important aspect al terapiei Bowen este că tehnica nu este deloc invazivă. Nu presupune bruscări, înțepături sau aplicarea anumitor substanțe. Folosindu-se doar de capacitatea de auto-vindecare a organismului, tratamentul este practic individualizat. Fiecare corp reacționează în felul său, conform moștenirii genetice și a memoriei celulare, precum și a forței sistemului imunitar.

Tehnica Bowen nu face nimic altceva decât să activeze propriile resurse ale corpului, „trezindu-i” reflexele și simțul de auto-conservare. Îl aduce în echilibru și îi permite să se concentreze pe ceea ce trebuie cu adevărat: boala. Terapia Bowen nu folosește forța, ci facilitează legătura între sistemul osos, cel nervos și cel muscular.

Principalele afecțiuni pe care le tratează cu succes terapia Bowen sunt cele legate de sistemul osos, muscular și articulații. Fiindcă presupune atingeri ușoare cu degetele și nu un masaj intensiv ca în cazul altor terapii, tratamentul este mai puțin dureros. Tehnicile Bowen reduc inflamația și disconfortul în caz de accidentări sportive sau la locul de muncă, entorse și luxații, mușchi și articulații înțepenite, torticolis, dureri de spate și multe altele.

Asupra sistemului nervos, terapia Bowen reduce inflamația și procesele degenerative. Calmează migrenele și durerile de cap, și este un bun adjuvant în recuperarea după accidente vasculare cerebrale. În caz de stres cronic sau oboseală, terapia Bowen oferă ocazia de relaxare și echilibrare a organismului.

Alte afecțiuni pe care le tratează terapia Bowen sunt:

  • deplasările osoase
  • dezechilibrele psihice ușoare
  • afecțiuni ale sistemului digestiv (stomac, instestine, colon, ficat)
  • infertilitate și dezechilibre hormonale
  • probleme ginecologice (chisturi, fibroame)
  • afecțiuni ale sistemului respirator (astm, bronșită, răceală, gripă, alergii, rinită)

 

Există riscuri?
Terapia Bowen nu are riscuri pentru sănătate, fiind complet non invazivă. Se recomandă pacienților de orice vârstă și sex, însă nu poate fi combinată cu alte terapii. Fiindcă presupune să îi oferim organismului răgazul de a se vindeca singur, orice intervenție prin medicină alopată sau alte tehnici de medicină alternativă pot bruia echilibrul necesar.Terapia Bowen se asociază doar cu un stil de viață echilibrat, o dietă ușoară, consumul de lichide și mișcare în fiecare zi, în limitele impuse de afecțiune și procesul de recuperare.

Terapia Bowen – €40 – (în jur de 60 min.)

Laur Manea - Centrul de Terapii Alternative

Programări

Vrei să faci o Programare sau ai întrebări?

Sună-mă la : +353-089.604.0630 sau completează formularul din Programări

si te voi contacta cat mai curand posibil!
Fă-ți o Programare!