Tratament lumânări pentru urechi

Scurt istoric
Terapia cu lumânări pentru urechi, este o terapie tradițională folosită de grecii antici, foarte popularizată de către tribul indian Hopi din sud-vestul americii. Aplicarea modernă a tratamentului se bazează în primul rând pe forma folosită de indienii Hopi (in traducere „oameni pașnici”) care posedă mari cunoștințe legate de plantele medicinale și nu in ultimul rand spiritualitate. Națiunea Hopi este renumită pentru abilitățile vaste legate de vindecare.

La începuturi utilizarea lumânărilor pentru urechi era folosita pentru curățarea aurei, curățare spirituală si pentru purificare. Ele erau folosite pentru curățarea și armonizarea diferitelor câmpuri energetice ale corpului. De asemenea, au fost folosite și în ritualurile de inițiere și în ceremoniile de vindecare. Importanța și utilizarea lumânărilor pentru urechi este ilustrată în numeroase picturi murale vechi, inclusiv în cele găsite în peșterile Marelui Canyon.

Cu o forma diferită de lumânările convenționale de ceară, lumânarea Hopi, este de fapt un tub de bumbac, impregnat cu ceară de albine, miere și uleiuri terapeutice, care este introdus nedureros în ureche pentru a extrage impuritățile și pentru a calma presiunea în cap și sinusuri.

Cum funcționează?
Clientul îmbrăcat complet se întinde pe o parte, cu capul sprijinit pe o pernă, astfel încât canalul auditiv să fie vertical.Procesul presupune plasarea unei lumânări special concepute pentru aceasta terapie chiar în interiorul canalului urechii, evident, confortabil si fără durere. Cunoscute acum sub denumirea de Lumânări pentru urechi Hopi, structurile realizate manual sunt tuburi goale care conțin miere, salvie, sunătoare și mușețel.

 • Mușețel – sedativ antiinflamator și anti-spasmodic
 • Salvie – stimulează limfa, crește circulația
 • Sunătoare – tonic pentru sistemul nervos

Lumânarea este apoi aprinsă, iar aspirația și vidul blând rezultate atrag ceara și impuritățile din ureche și produc o acțiune ușoară de aspirație. Acest vid este cauzat de aerul încălzit din flacără și de aerul mai rece care se deplasează prin centrul gol al lumânării. Mișcarea și compresia dintre canalul urechii și golul lumânării generează un flux de aer care acționează ca un coș de fum. Arderea infuzează ierburile și uleiurile esențiale într-un vapor, care este atras în canalul auditiv. Aceasta îndeplinește o funcție de masaj, precum și înmuierea eventualelor impurități.

Se poate auzi un sunet cum trosnesc lemnele pe foc. Aerul în creștere masează ușor tamburul urechii și ajută la reglarea presiunii urechii. O cantitate mică de ceară la ureche este, de asemenea, îndepărtată în timpul tratamentului.

Potrivit practicienilor, lumânările funcționează ca un coș de fum, scoțând afara impuritățile. Majoritatea sunt arse, dar unele pot fi găsite în reziduurile de ceară de lumânare sau pot apărea la curățarea cu bețișoare de ureche la 24 până la 48 de ore după tratament. Coloana de aer cald care se ridică în lumânare se spune că masează tamburul urechii în timp ce presiunea în cavitățile sinusului și urechile este egalizată. Majoritatea depozitelor se evaporă și sunt transportate prin „coșul de lumânare”. Niciunul dintre reziduurile lumânării nu intră în ureche.

Beneficii
Lumânările Hopi pot ajuta la afecțiuni legate de cap și urechi, cum ar fi congestia sinusurilor, zgomote in urechi și ceara excesivă din ureche.
Unele persoane au văzut îmbunătățiri si la:

 • Ceara de ureche compactata – se recomandă o serie de tratamente pentru a slăbi și înmuia ceara compacta din urechi
 • Tinnitus și zgomote / zgomote în urechi
 • Rinita
 • Sinuzita
 • Răceli
 • Gripa
 • Gat uscat
 • Febra fanului
 • Guturai
 • Dureri de cap
 • Migrene
 • Reglarea presiunii în urechi și cap
 • Calmarea și relaxarea în cazurile de anxietate și stres

Multe persoane au avut un simț sporit al mirosului și al auzului. Lumânările Hopi pentru urechi nu ar trebui să fie utilizate dacă există inflamații sau infecții la nivelul urechii și nu sunt potrivite pentru persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală recentă la ureche.

Terapia cu lumânări pentru urechi – €40

Laur Manea - Centrul de Terapii Alternative

Programări

Vrei să faci o Programare sau ai întrebări?

Sună-mă la : +353-089.604.0630 sau completează formularul din Programări

si te voi contacta cat mai curand posibil!
Fă-ți o Programare!