Masaj

Masajul de relaxare este un răsfăț pentru corpul  și simțurile noastre.

Scopul acestuia este să ne scape de stres și să ne aducă acea stare de bine, spre care tindem tot mai mult și mai mult, dar, în același timp, să ne calmeze anumite dureri și să ne scape de unele probleme de sănătate. Este o terapie benefică la orice vârstă și recomandată tuturor persoanelor, de la bebeluși la vârstnici.

Este recomandat masajul de relaxare pentru dureri de spate la gravide sau al picioarelor umflate. Iar pentru gravidele care nu au contraindicații mai are și efect terapeutic și cosmetic, pentru că previne apariția vergeturilor.

Beneficiile masajului de relaxare sunt numeroase. Acesta:

  • te ajută să scapi de stres, îmbunătățește calitatea somnului și reduce depresia
  • fortifică sistemul imunitar
  • îmbunătățește nivelul de concentrare
  • contribuie la mobilitatea articulațiilor
  • relaxează și destinde mușchii încordați, atenuează spasmele musculare
  • îmbunătățește circulația sanguină și cea limfatică, ajută la eliminarea toxinelor
  • menține elasticitatea pielii și asigură, astfel, tinerețea și frumusețea perpetuă
  • te ajută să ai un păr mai sănătos și frumos, pentru că masajul scalpului stimulează circulația sanguină și stimulează creșterea părului
  • ajută la menținerea unei poziții corecte și sănătoase a spatelui, în special în cazul celor care petrec o mare parte a zilei la birou sau în fața computerului.

 

Masajul de relaxare este unul potrivit pentru a fi făcut acasă, într-o atmosferă liniștită și relaxantă, pentru a-l savura cu plăcere și a profita de toate beneficiile acestuia, fără a fi nevoiți să ieșim din casă. Ce reprezintă în sine un masaj de relaxare și care sunt contraindicațiile acestuia aflați în continuare.

Masajul de relaxare se face dinspre cap spre picioare sau invers. Cei mai mulți maseuri încep cu partea de sus a corpului, pentru ca beneficiarii să se obișnuiască cu atingerea, în special când se ajunge la tălpi. Deși masajul la tălpi este foarte relaxant, pentru început el trebuie să fie mai delicat.

Maseurul încălzește ușor uleiul de masaj în palme și folosește pentru relaxare mișcări circulare, șerpuite, în zig-zag sau directe, cu întreaga palmă. Efortul este unul mai scăzut, încât clientul să se obișnuiască cu atingerea și să se relaxeze, iar uleiul încălzit și întins pe piele face minuni în acest sens. Pe parcurs, maseurul se poate concentra pe zone mai mici, iar presiunea poate crește. Masajul nu se face niciodată pe coloană sau articulații, ci pe mușchi, în special în zonele unde se formează blocaje și apare tensiunea.

De asemenea, pot fi folosite tehnici de „lovire”, executate scurt și ritmic cu mâinile, degetele sau pumnul. Iar tehnica de scuturare a mâinilor este destul de relaxantă, dacă se efectuează cu blândețe, sau revigorantă, dacă este executată mai energic. Această tehnică poate fi folosită și în cazul degetelor de la mâini și picioare.

Spre final, se execută masajul feței, scalpului și al tălpilor, care este foarte relaxant!

Pentru ca masajul să fie pe placul tău, este important să vorbeşti deschis cu maseurul despre ce îţi place şi ce nu. Nu îţi fie jenă să-i spui că vrei mai multă sau mai puţină presiune pe unele zone, dacă ceva anume ţi se pare inconfortabil sau dacă vrei să acorde mai multă atenție unei anumite porțiuni a corpului. Este posibil să simţi o durere uşoară dacă muşchii sunt prea încordaţi, însă starea de relaxare la final de ședință este cea mai importantă. Nu trebuie să suporţi durerea, crezând că maseurul este un profesionist și ştie ce face. Chiar dacă este așa, dar tu vrei mai puţină presiune, spune-i asta, pentru că nu se supără pe tine și va ține cont de doleanțele tale.

Dacă obişnuieşti să mergi la sală, este important să o faci înainte de masaj, nu după. Este foarte posibil ca muşchii tăi să fie obosiţi după sport, dar în acelaşi timp vor fi încălziţi deja și gata pentru masaj, ce este destul de important. La fel, dacă masajul este unul mai profund se recomandă să nu faci exerciţii fizice timp de 12 ore.

Se mai recomandă să faci un duş cald înainte de masaj pentru a te relaxa, atât fizic, cât şi psihic. Astfel, te vei simţi mult mai bine în timpul ședinței, iar maseurul îşi va face treaba mult mai uşor.

Masajul de relaxare îţi îmbunătăţește digestia, iar acest lucru poate duce la eliminarea gazelor. Terapeutul știe acest lucru și nu e cazul să te simţi jenat dacă ai gaze, pentru că acest lucru se întâmplă oricui. Dacă totuși te îngrijorează acest aspect, încearcă să eviţi alimentele bogate în fibre înainte de ședința de masaj şi mergi la toaletă până începe aceasta, inclusiv pentru a elibera vezica urinară, ca să te poți relaxa perfect și să nu fii nevoit să te întrerupi pe parcurs.

Este foarte important să te hidratezi după un masaj. La fel ca după sport, este posibil ca muşchii să se deshidrateze după masaj, deci este nevoie să bei multă apă după. Dar evită cafeaua, pentru că îţi încordează muşchii la care tocmai s-a lucrat.

În general, o ședință de masaj relaxant poate dura de la o jumătate de oră până la o oră și chiar puțin peste o oră.

Masajul de relaxare este contraindicat în următoarele cazuri:

  • În cazul unor afecțiuni de piele. O ședință de masaj de relaxare se face doar pe pielea sănătoasă, lipsită de abcese, eczeme, arsuri, plăgi sau furuncule.
  • În cazul unei afecțiuni pulmonare, cum ar fi pneumonia, abcesul pulmonar sau pleurezii purulente
  • Dacă clientul are febră
  • Dacă a avut recent o hemoragie cerebrală
  • În cazul afecțiunilor tractului digestiv
  • În cazul unor boli psihice majore

 

Masaj de relaxare cu uleiuri aromate – 60 – (60 min.)

Masaj in profunzime – 40 – (30 min.)

Laur Manea - Centrul de Terapii Alternative

Programări

Vrei să faci o Programare sau ai întrebări?

Sună-mă la : +353-089.604.0630 sau completează formularul din Programări

si te voi contacta cat mai curand posibil!
Fă-ți o Programare!